Iako naši preminuli voljeni više nisu ovdje u fizičkom smislu, rašireno je uvjerenje da njihova duhovna bit i dalje postoji. Nije neuobičajeno da doživimo nevjerojatno realistične i živopisne snove s tim osobama, koji ostavljaju trajan utjecaj na nas. Ove vrste snova, koji se nazivaju snovima o susretima, shareably.co identificirao je kao uobičajen fenomen.

Dijeleći svoje stručno znanje o ovoj temi, dr. Patrick McNamara ispričao je svoja osobna iskustva. Ispričao je da su njegovi roditelji otišli prije više od deset godina, a samo ih je godinu dana dijelila od smrti. Nakon svake smrti, otprilike šest mjeseci kasnije, doživio je iznimno žive snove koji su uključivali jednog ili oboje. Ti su snovi bili daleko od običnih; osjećaji koje su izazivali bili su posve jedinstveni.

Tipično, ove vrste snova pokazuju više zajedničkih karakteristika: Pokojnici se pojavljuju u snu, obično se pojavljuju pomlađeni i boljeg zdravlja nego što su bili za života. Kroz te snove oni šalju ohrabrujuće poruke utjehe, poput “U miru sam i ostajem uz tebe”, nudeći utjehu onima koji ih susretnu. Umjesto korištenja izgovorenih riječi, za prijenos poruka koriste se telepatska ili psihička sredstva. Za razliku od često čudne i nadrealne prirode klasičnih snova, ove snove karakteriziraju realna i obična iskustva.

Snaga osjeta prisutnosti preminulog pojedinca je nevjerojatno snažna, gotovo kao da su se fizički očitovali. Nakon buđenja, sanjač zadržava živo sjećanje na san. Utjecaj ovih snova na pojedinca može biti dubok, što može dovesti do promjene u njihovoj perspektivi svijeta. Nadalje, ovi snovi često rezultiraju povećanom sviješću o duhovnim istinama i širenjem nečijih duhovnih uvjerenja.

Prema McNamari, snovi su imali jednako ili čak veće značenje za tradicionalna društva u usporedbi s budnim životom. Te su kulture gledale na susrete iz snova kao na opipljiv dokaz duhovnog carstva i nastavka života nakon smrti. Snovi o susretu s preminulim voljenim osobama još uvijek imaju veliki utjecaj u suvremenom društvu. Brojni pojedinci potvrdili su pomoć ovih snova u prevladavanju faza tuge i pronalaženju utjehe. Motivi koji stoje iza takvih snova mogu značajno varirati.

Pokojnici imaju sposobnost tražiti oprost za sve prijestupe koje su počinili tijekom života. Osim toga, oni služe kao izvor smjernica i zaštite za one koji ostaju u fizičkom svijetu. U svojim nastojanjima da utješe one koji tuguju, oni pružaju sigurnost da su njihovi voljeni sada u miru. Osim toga, imaju značajnu poruku za prenijeti sanjaru. U svojoj potrazi za pružanjem dokaza o životu nakon smrti, motivirani su željom da pokažu svojim voljenima postojanje zagrobnog života.

U procesu tugovanja, snovi igraju vitalnu ulogu nudeći utjehu i potvrdu. Omogućuju nam da se pomirimo s gubitkom i uspostavimo osjećaj povezanosti s preminulim voljenima. Iako više nisu fizički prisutni, njihovo pojavljivanje u našim snovima služi kao duboki izvor utjehe i duhovnog usmjerenja, potvrđujući da naše veze s njima nadilaze područje smrtnosti.