Poštovani gospodine/gospođo, javljam vam se kako bih vas obavijestio o svom osobnom repelentu protiv komaraca, proizvodu koji je u početku bio dizajniran za upotrebu u kućici, ali je sada postao bitna komponenta svake sobe u mom domu. Srećom, u našem domu nema muha i komaraca, što eliminira potrebu za mrežom i uvelike povećava praktičnost i učinkovitost.

Tijekom nebrojenih godina, posvetio sam se istraživanju vrlo učinkovitog domaćeg lijeka, pomno pohranjenog u šupi smještenoj unutar granica mog vlastitog vrta. S velikom pažnjom izlijem sav sadržaj boce Alpa, koja je slučajno bijela, u plitku posudu koju sam posebno odredio za ovaj zadatak. Kako bih poboljšao okus, obično u mješavinu ubacim oko 20 do 30 klinčića.

Tijekom ljetnih mjeseci pustio sam alpu da upije vlagu, siguran u spoznaju da će na kraju sama posmeđiti, bez obzira na konačni rezultat. Tijekom naših posjeta kolibi tijekom ljeta, uvijek držimo vrata otvorena, stvarajući okruženje bez komaraca, muha i osa. Odluči li ući, čin brzog napuštanja kabine postat će podnošljiviji pothvat. S vremena na vrijeme dopunjavam isparenu alpu kako bih osigurao da njezina razina ostane dosljedna.

U vlastitom domu također koristim ovaj recept, iskorištavajući dovoljno prostora u svakoj sobi za postavljanje po jednog, za razliku od vrtne kućice gdje takav luksuz nije moguć. Kako bih osigurao mirno ljeto, kupim mu obilnu porciju alpe od jedne litre. Odabir ove alternative nedvojbeno je bolja odluka u usporedbi s kupnjom kemijskih repelenata ili korištenjem alternativnih lijekova.

Korištenje ovog proizvoda nije samo visoko učinkovito, već jamči i potpunu sigurnost. Predstavljam vam dodatni, vrlo učinkovit recept koji se može koristiti za učinkovitu borbu protiv širokog spektra ljetnih insekata. Osjećate li ove godine neobično visoku razinu nelagode od komaraca? U regiji Záhorí ne može se mirno uživati ​​u ležernom večernjem pivu, a da mu neprestano smeta obilje stvorenja.

Nekada ugodna priroda tikova je izblijedjela, jer su se brige o susretu s njima proširile izvan šume i obuhvatile uznemirujuću mogućnost susreta s njima u vlastitom kućnom vrtu. Srećom, posjedujem veliko znanje o rješavanju neugodnosti koje se pojavljuju u ljetnim mjesecima. Kroz pokušaje i pogreške, osmislio sam domaće sredstvo za odvraćanje koje je dalo pozitivne rezultate, a sada cijela moja obitelj ovisi o njemu.

U početku sam vjerovao da je njegova učinkovitost ograničena na obranu od komaraca; međutim, na moje iznenađenje, pokazao je svoju učinkovitost protiv krpelja, dosadnih muha, a čak je ponudio i iznimnu zaštitu za kućne ljubimce. Ako ste suzdržani od izlaganja produljenom izlaganju kemijskim sprejevima, razmislite o tome da li mu date priliku da utvrdite nudi li ikakvo olakšanje.

Bavljenje njime ne predstavlja značajnu opasnost po zdravlje. U svojoj potrazi za kulinarskim istraživanjem, zaputila sam se u područje tradicionalnog recepta moje bake za klinčiće u Alpama; ali moram priznati da me baš ova kombinacija osvojila vrhunskim okusom. Da bismo nastavili, bitno je da imamo limun u svojoj sredini. Jedan prikaz koji se sastoji od cvjetova lavande. Bit će dovoljna samo žlica klinčića. Može se pronaći trio kompletnih komada zvjezdastog anisa.

Preporučena količina maslinovog ulja za konzumaciju je samo žličica, što predstavlja malu količinu. Dovoljna je žlica Alpea. Količina vode je 300 mililitara. pristup: Za otprilike pet minuta prokuhajte vodu u koju ste unijeli kriške limuna, zvjezdasti anis i klinčiće. Nakon što se toplina ukloni, pažljivo umiješajte cvjetove dobivene od 8 stabljika lavande u smjesu laganim miješanjem.

Dodajte Alpa ulje u smjesu kao posljednji korak. Za poboljšanje smjese može se dodati mala količina eteričnog ulja limuna. Nakon što se smjesa potpuno ohladi, procijedite je i prebacite u bočicu s raspršivačem za tradicionalnu upotrebu kao repelent. Obično u bočicu stavim malu vezicu grančica lavande, iako ovaj korak nije obavezan. Na temelju vlastitog iskustva čvrsto vjerujem da će repelent i kod vas pokazati svoju učinkovitost, kao što je pokazao i kod mene.