Bez obzira na marljive napore domaćice da održi netaknuti životni prostor, stalna prisutnost prašine ostaje stalni problem. Međutim, danas imamo vrijedno rješenje za ponuditi, predstavljajući pametan trik koji će učinkovito držati sve pod kontrolom uz pomoć jednog jedinog sastojka…

U svakom domu postoji posebna posuda za odlaganje otpada. S vremenom otpad koji se nalazi u ovoj kanti može proizvesti nepoželjan miris. Svrha ovog članka je ponuditi savjete o iskorijenjivanju ovih neugodnih mirisa koji izviru iz vaše kante za smeće. Započnite tako da provjerite je li spremnik prazan, a zatim nastavite s pripremom otopine koja se sastoji od 750 ml vode pomiješane s 250 ml octa. Temeljito pomiješajte dvije tekućine u zdjeli, pazeći da ocat prekrije cijelu unutarnju površinu kante brisanjem po stranicama. Nakon toga ispraznite smjesu iz posude i nastavite sušiti posudu na zraku.

Nakon što je podloga pripremljena, unosi se bijela tvar, točnije soda bikarbona, koja učinkovito upija sve neželjene mirise. Za kantu srednje veličine obično su potrebne tri do četiri žlice. Prikladnim postavljanjem vrećice unutar spremnika možete bez napora riješiti problem neugodnih mirisa. Jeste li umorni od hvatanja u koštac s pogrešno rukovanim vrećicama svaki put kada odlažete smeće? Pa, pogodite što? Imamo idealan lijek za konačno iskorijenjivanje ove mučne nevolje.

  • Kako biste spriječili nakupljanje tekućine na dnu kante za smeće i izbacivanje kada se vrećica protrese, savjetuje se da stavite novine na dno kante. Ove novine djeluju kao pouzdani upijači, učinkovito upijaju svu tekućinu koja bi mogla iscuriti iz vrećice, a koja je posebno dizajnirana za sprječavanje curenja. Nakon što je vrećica uklonjena, bitno je temeljito očistiti kantu za smeće prije umetanja nove vrećice, slijedeći gore navedene upute. Ako želite otjerati muhe, stvaranje vlastitog osvježivača zraka može biti vrlo učinkovito. Kako biste postigli optimalne rezultate, jednostavno dodajte 10 kapi željenog eteričnog ulja, poput eukaliptusa, lavande ili paprene metvice.

Za učinkovito uklanjanje neugodnih mirisa sa zavjesa, draperija, tepiha i tapeciranog namještaja preporuča se jedna žlica sode bikarbone. Započnite temeljitim čišćenjem i pražnjenjem spremnika prskalice. Zatim pomiješajte destiliranu vodu i sodu bikarbonu, pazeći da smjesa bude dobro izmiješana. Prebacite smjesu u raspršivač i dodajte eterično ulje. Čvrsto zatvorite bocu i snažno je protresite. Na kraju pošpricajte željeno područje u sobi kako biste uživali u prekrasnom mirisu. Važno je napomenuti da je bitna komponenta za ovaj proces 500 mililitara kuhane votke.

Predviđena je upotreba cca 50 grama alkohola koncentracije 40%. Za ovu smjesu potrebna je jedna žlica sode bikarbone. Obično se preporuča dodati između 10 i 15 kapi eteričnog ulja. Za spremanje i doziranje tekućine trebat će vam boca s raspršivačem. Da biste napravili smjesu za prskanje, počnite tako da prokuhate vodu i ostavite je da se ohladi na temperaturu u rasponu od 30 do 40 stupnjeva. Kada se ohladi, pretočite vodu u bočicu s raspršivačem i dodajte soda vodu, alkohol i eterično ulje.

Provjerite je li raspršivač čvrsto zatvoren i snažno ga protresite kako biste postigli temeljito miješanje. Nanesite sprej na svoje tepihe, zavjese, draperije i kauč i odmah ćete primijetiti osjetno smanjenje neugodnih mirisa. Obično je jedna aplikacija dovoljna za uklanjanje većine neugodnih mirisa. Ako je vaš namještaj stariji, poput fotelja ili sofa, preporučljivo je ponovno nanijeti sprej nakon što se površina osuši. Za pripremu ove mješavine prikupite 375 ml omekšivača, po mogućnosti varijante s ugodnim mirisom lavande, iako će bilo koja vrsta biti dovoljna.

Prisutno je ukupno devet kriški želatine, koje podsjećaju na smrznutu vodu ukalupljenu u čvrsti oblik. Proces uključuje uranjanje želatine u hladnu vodu kako bi se proširila. Zatim se omekšivač lagano ulije u lonac i zagrijava na laganoj vatri dok ne postigne ugodnu temperaturu, izbjegavajući ključanje. Ekspandirane listiće želatine zatim stavite u posudu s omekšivačem i miješajte dok se potpuno ne otope. Nakon što je gotova, smjesa se pažljivo izlije u kalupe, bilo da se radi o kalupima za led ili bilo kojoj drugoj prikladnoj alternativi.

  • Nakon što je smjesa ostavljena najmanje 24 sata, imate mogućnost staviti je u vrećicu od tkanine ili je ostaviti kakva jest. Posljednji korak je odrediti gdje biste željeli da ugodan miris prodire – bilo da je to ormar, kupaonica, hodnik ili bilo koji drugi prostor po vašem izboru. Odaberite željeni miris za omekšivač – u mom slučaju lavanda je postigla veliki uspjeh kod cijele moje obitelji. Ovaj neprocjenjivi savjet ne samo da daje ugodnu aromu, ali također eliminira potrebu za samo jednom kapi tradicionalnog omekšivača!