Fuad Backović, popularno zvani Din, u Americi nije samo otkrio ljubav, već je krenuo i na poduzetnički put. Fuad Backović, poznatiji pod umjetničkim imenom Deen, otvoreno je prigrlio svoje gay veze i svoje muslimansko porijeklo, što ga čini jedinstvenom figurom naše estrade.

  • Naime, čak je i nastupao za Clinton, a sada je prešao na prodaju ženskih torbica. Nakon što se prije nekoliko godina povukao iz lokalne javne sfere, Deen se preselio u Los Angeles gdje je započeo novo poglavlje svog života. Dopustite nam da vam osvježimo sjećanje na Dinov glazbeni put koji je započeo kada je imao samo 12 godina. Do 1997. već je preuzeo ulogu glavnog pjevača benda “Seven up”.

Iduće godine Backoviću se pružila prilika da svoj vokalni talent pokaže kao član opernog zbora. Njegove izuzetne sposobnosti nisu ostale nezapažene u Narodnom pozorištu Bosne i Hercegovine, zbog čega je s oduševljenjem prihvatio njihov poziv da sudjeluje u renomiranoj operi Karla Orfa „Karmina Burana“. 2004. godine plijenio je pozornost javnosti sudjelovanjem na Euroviziji, održavši nezaboravnu izvedbu pjesme “In the Disco”.

  • Zbog svoje povezanosti sa sveučilištem, donio je odluku da se povuče iz glazbene industrije i preseli iz Bosne i Hercegovine krajem 2000-ih. Točnije, prvo se pridružio Institutu Marangoni u Milanu kako bi stekao diplomu modnog biznisa i uspješno je završio program. Zanimljivo je da je pjevačičin otac, Zaim Backović, bosanskohercegovački političar; međutim, Fuad je spomenuo da mu ta obiteljska veza nije davala nikakve posebne prednosti u javnoj sferi.

Nakon sedmogodišnjeg boravka u Milanu, Din se preselio u Los Angeles, gdje trenutno živi i otkrio ljubav. Osobno je pjevao serenadu Billa Clintona svojim pjevanjem. – Iscrpljivanje svih mogućnosti na pop sceni ono je što me navelo da odem. U karijeri sam izdao impresivnih pet albuma, bezbroj kompilacija i surađivao s raznim izvođačima. Krasio sam pozornice širom Bosne i Hercegovine i zapadne Europe, čak sam predstavljao svoju zemlju na Eurosongu.

  • Priznanje koje sam dobio bilo je bez premca, pošto sam bio počašćen nagradama iz bivše Jugoslavije, nastupao za predsjednika Clintona, družio se s cijenjenom obitelji Kennedy i dobio prestižnu humanitarnu nagradu na Olimpijskim igrama. Čak sam imala privilegiju pjevati pred princom Charlesom. Kad ste postigli toliko toga, prirodno je zapitati se što još možete postići bez gubitka motivacije. – podijelio je Deen sa bh. medijima. Uvijek je otvoreno govorio o svojim homoseksualnim vezama.

Činjenica da me ljudi etiketiraju kao gay nikada mi nije bila izvor nelagode; zapravo, često se olako šalim na tu temu. Od svih kritika koje dobivam, ovaj mi aspekt najmanje smeta. Svim srcem podržavam i zagovaram prava LGBTQ+ zajednice, shvaćajući da njihova prava potpadaju pod kišobran prava manjina. Ako nastavimo ignorirati i prikrivati ​​probleme koji prevladavaju u našem društvu, nećemo ih moći učinkovito rješavati.

  • Obeshrabrujuće je svjedočiti brojnim oženjenim pojedincima, neki čak i s djecom, kako se bore sa svojom seksualnošću i upuštaju u tajne veze s drugim muškarcima. Osobno sam odlučio ne tajiti vlastite izvanbračne veze. Budući da je bio među pionirima, bio je među prvima koji su usne poboljšali silikonima za scenske nastupe. Desetljećima je ubrizgavanje silikona u usne popularan trend, a Deen je bio jedan od pionira koji je otvoreno prigrlio tu praksu. Tijekom produkcije albuma “Anđeo s greškom” u Beogradu u rano proljeće 2005. podvrgla sam se zahvatu povećanja usana.

Dok moji osjećaji prema njima variraju, trenutno razmišljam o smanjenju usana i obratio sam se profesionalcima u ovom području. Vjerojatno ću taj zahvat obaviti u bliskoj budućnosti. Nakon uspješne karijere u modnoj industriji, Fuad Backović upustio se u strastvenu vezu s umjetničkom direktoricom Vilom Firson Treći. Prema izvješćima bosanskih medija, početak njihovog partnerstva doveo je do zajedničkog predstavljanja njihove inauguralne kolekcije torbica.

  • Din i Vil često dijele zajedničke fotografije na društvenim mrežama, a pjevačica se nedavno ponosila izlaganjem modela koji su kreirali zajedno s renomiranim brendom Namastate iz Los Angelesa. Bivša pjevačica elokventno je napisala izjavu koja sažima bit eko-futurizma, gdje se spajaju područja dizajna i umjetnosti.

Zadivljujuća, održiva luksuzna torba izrađena je kako bi se prilagodila raznim potrebama, kao što su prijenosna računala, kupnja, piknik i darovi. Danas počinje pretprodaja ove ograničene serije. Kako prenose bh. mediji, ove dizajnerske torbe u pretprodaji koštaju 550 dolara, a dostupne su u četiri različite boje: crvenoj, plavoj, crnoj i smeđoj.