Oliver Mandić je jedan od onih umjetnika čiji životni put zvuči kao scenario iz epskog filma. Njegova muzička karijera procvjetala je osamdesetih godina prošlog veka, kada je postao neosporna zvijezda zahvaljujući samo jednom albumu. Iako decenijama nije snimio ništa novo, njegove stare pjesme i dalje žare i pale na muzičkoj sceni.

Ali, Mandićev životni put nije samo o muzici. Legenda kaže da je imao ljubavne avanture sa više od dvije hiljade žena, ali pred matičara je stao samo dva puta. Prvi brak, mladalački, donio mu je sina Darijana sa Mirjanom. Međutim, prava promjena u Mandićevom životu dogodila se sa Majom Kozlicom, koja je bila mlađa od njega čak 22 godine. Njihov susret bio je poput filmske scene – Mandić je kleknuo pred nju u klubu i zaprosio je prije nego što je uopće saznao njeno ime.

  • Njih dvoje su se vjenčali 2000. godine, nakon četiri godine zabavljanja, iako su se susreli sa osudom okoline. Njihova kći Hana Cola rođena je 2010. godine, dobivši ime po Oliverovoj majci Stojanki, koja je od milja nazivana Cola. U jednom intervjuu, Mandić je istakao da nije strog otac i da je njegova kćerka neodoljiva, te da joj ne može ništa zabraniti.

Posljednjih godina, porodica Mandić rijetko se pojavljuje u javnosti. Prebivalište su im smjestili između Beograda i Tare, gdje je Mandić obnovio imanje koje je naslijedio od svog djeda. Uživajući u penzionerskim danima, Mandić ističe da konačno živi onako kako je oduvijek želio – u krugu svoje porodice i uz prisustvo svojih unuka. Svoju ljubav prema ženi, kćerki i ljudima oko sebe izražava na svakom koraku.

BONUS TEKST

Oliver Mandić, legendarni muzičar i ikona jugoslovenske pop scene, rođen je 13. jula 1953. godine u Titovom Užicu. Njegova biografija je obilježena muzičkim usponima, intrigantnim ljubavnim pričama i izuzetnom harizmom.

Mandić je svoju karijeru započeo kao član grupe “Du Du A”, koja je bila popularna tokom sedamdesetih godina. Međutim, njegova prava slava došla je osamdesetih godina kada je započeo solo karijeru. Njegov debitantski album, “Probaj me”, objavljen 1981. godine, odmah je postao veliki hit, a Mandić je postao prepoznatljivo ime na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije. Njegov karakterističan glas, melodične balade i energične pjesme osvojile su srca mnogih slušalaca.

Ali, Mandićev život nije bio samo o muzici. Pojedini mediji su spekulisali o njegovim ljubavnim avanturama, pričajući da je bio sa više od dvije hiljade žena. Međutim, Mandić je pred matičara stao samo dva puta. Prvi brak sa Mirjanom rezultirao je sinom Darijanom, dok je druga supruga, Maja Kozlica, potpuno promijenila Mandićev život.

Upoznavši Maju, koja je bila mnogo mlađa od njega, Mandić je pronašao novu ljubavnu strast i sreću. Njih dvoje su se vjenčali 2000. godine, uprkos osudama okoline. Njihova kći Hana Cola, rođena 2010. godine, donijela je još više radosti u njihov život.

Iako je muzička industrija prošla kroz promjene, Mandićeva popularnost ostala je neumoljiva. Njegove stare pjesme i dalje su hitovi, a njegova muzika ostaje inspiracija mnogima. Mandićeva pojava u javnosti postala je rijetka, a on uživa u miru svog doma između Beograda i Tare, gdje je obnovio imanje koje je naslijedio od svog djeda.

Oliver Mandić je više od muzičke ikone – on je simbol jedne ere, čovjek čija je muzika dirnula srca generacija i čije su ljubavne priče ostavile traga na kolektivnoj svijesti.