Ako imate vremena i želite vlastitim rukama pripremiti svoju domaću kremu protiv bora, poslužite se ovim izvrsnim receptom. bora Domaća krema za lice idealno je sredstvo za njegu kože: hidratizira, ujednačava ton kože, smanjuje vidljive bore i usporava proces starenja kože.

  • Njegova prednost je što su njegovi sastojci prirodni i sigurni. Pogodno za sve tipove kože. Vidljivi rezultati vidljivi su nakon 7 dana. Oni koji poštuju svoju kožu svidjet će se ovoj kremi. Recept je jednostavan a tako dobar.

Potrebno:

1 žumanjak 2 žlice bademovog ulja (možete koristiti maslinovo ulje)

Pola žlice kvalitetnog meda (bilo kojeg) 2 žličice medicinskog vazelina

Pripremiti: – Vazelin otopite na pari. Ovo će trajati nekoliko minuta. – Maknuti sa štednjaka i dodati ostale sastojke: med, žumanjke i ulje. – Sve sastojke dobro promiješajte. Miksajte nekoliko minuta dok ne dobijete homogenu smjesu.

Prednarudžba u kutiji, možete sa starom kremom, dovoljna je kutija od 50ml. Nanesite na očišćenu kožu nježnim masirajućim pokretima. Nakon 30 minuta uklonite ostatke kreme vatom ili mokrom maramicom za lice navlaženom mineralnom (kiselom) vodom.

Komentar: Kremi je potrebno više od sat vremena da se upije u kožu, stoga je treba nanijeti na lice dva sata prije spavanja. Kremu čuvati u hladnjaku. Nakon upotrebe, ako ste zadovoljni, napravite novo mjerenje. Budući da su svi sastojci prirodni, nemojte odmah udvostručiti mjeru kako biste izbjegli kvarenje.

BONUS TEKST:

Starenje donosi mnogo loših stvari, a možda najbezazlenija od njih su bore na koži. Danas se bore mogu privremeno izgladiti različitim metodama, no je li to pametno? Ponekad mogu biti glasnici ozbiljnijih problema osteoporoza Nedavna studija sa Sveučilišta Yale pokazala je da dublje bore znače nižu gustoću kostiju. Iako je uzorak uključivao samo 100 žena u dobi od 40 do 50 godina, postoji korelacija između dubine bora i gustoće kostiju.

To može biti zato što kosti i koža dijele zajedničku komponentu, kolagen, čija se količina smanjuje kako starimo. Rani stadij bolesti srca Dijagonalne bore na ušnim resicama mogu ukazivati ​​na rane faze srčanih problema. Ova dijagonalna bora naziva se Frankov znak, po znanstveniku koji ju je otkrio 1973., Sandersu T. Franku.

Jedna teorija kaže da je uzrokovana propadanjem kapilara u ušnoj resici, što je odraz promjena u stanju ušne resice. Krvne žile oko srca. hipertenzija Žene koje izgledaju mlađe često imaju niži krvni tlak. Ista je studija pokazala da žene i muškarci koji su živjeli duže imaju manje bora na rukama iznad lakta. pritisak Bore mogu biti uzrokovane i stresom.

Ljudi koji su pod stresom skloniji su mrštenju, što im s vremenom može razviti bore na čelu. No njegovi se učinci vide posvuda – brže lučenje hormona stresa uništava kolagen. šećer Bore također mogu značiti da jedete previše šećera. Veže se na proteine ​​u tijelu i proizvodi složene spojeve koji uništavaju kolagen i elastin, što dovodi do stvaranja bora. Ako baš ne možete bez slatkog, preporučamo voće – posebice šipak i mango.