Za presadnice rajčice i paprike dostupna su brojna prirodna gnojiva koja su se pokazala učinkovitima. Članak se nastavlja nakon oglasa. Jedinstven aspekt ovog gnojiva je da uspješno kombinira sve bitne elemente potrebne za rast i vitalnost vaših biljaka, izdvajajući ga od svih potencijalnih konkurenata. Ono što ga čini još boljim je to što možete stvoriti gnojivo bez ikakvih troškova.

Ako pratite YouTube vodič, svjedočit ćete izvanrednom rezultatu vaših biljaka koje daju izuzetno velike plodove.

Sastojci:

Da biste napravili prirodnu boju, pomiješajte 4-5 ljuski luka,

3 žlice drvenog pepela

i 3 litre vode;

zatim jednostavno prokuhajte ljuske luka u vodi.

Ostavite hranu da se kuha otprilike 5 minuta.

Ostavite da postigne nižu temperaturu.

Sadržaj ulijte u čašu.

Temeljito izmiješajte dodavanjem drvenog pepela u smjesu.

Ostavite da se temperatura smanji.

Za svaku sadnicu potrebno je unijeti otprilike 3-5 žlica.

Prije upotrebe dobro protresite čašu kako se pepeo ne bi taložio na dnu.

  • Za očuvanje ovako pripremljene otopine preporuča se čuvanje u hladnjaku. Pobrinite se da se postupak gnojidbe ponavlja u redovitim intervalima od 10 dana. Neka vaš trening bude ispunjen uspjehom! Kad je riječ o uzgoju rajčica, drveni pepeo se pokazao kao vrijedan resurs jer sadrži kalij i fosfor, dva ključna hranjiva za njihov rast. Priprema gnojiva od čistog drvenog pepela jednostavan je postupak koji može učinkovito povećati snagu i vitalnost rajčice.

Neophodno nam je da: Potrebna je jedna šalica drvenog pepela. Količina vode od 10 litara. Privilegije korištenja: Uzmite pepeo i stavite ga u kantu, pazeći da bude potpuno potopljen u vodi. Ostavite smjesu da se neometano natopi 24 sata. Nakon što se otopina filtrira, treba je razrijediti vodom u omjeru 1 dio otopine na 10 dijelova vode. Nježno rasporedite gnojivo oko biljaka rajčice, pazeći da ga ne nanesete izravno na korijenski sustav.

  • Tijekom vegetacije preporučuje se gnojidba rajčica jednom mjesečno kako bi se osigurao optimalan rast i razvoj. Savjet: Uvjerite se da se pepeo potpuno ohladio prije nego što ga upotrijebite. Izbjegavajte korištenje pepela od ugljena zbog mogućeg sadržavanja opasnih tvari. Kako bi se povećala učinkovitost gnojiva od drvenog pepela, može se pomiješati s raznim drugim organskim gnojivima poput komposta ili stajnjaka. važno: Preporučljivo je provesti pH test na tlu prije nanošenja gnojiva na biljke rajčice.

Idealan pH raspon za optimalan rast rajčice obično se nalazi između 6,0 i 6,8. U slučaju da je tlo pretjerano kiselo, preporučuje se dodavanje vapna. Nasuprot tome, ako je tlo pretjerano alkalno, savjetuje se primjena amonijevog sulfata. Proces gnojidbe rajčice uključuje opskrbu esencijalnim hranjivim tvarima koje podržavaju njihov rast i razvoj. Kako bi se osigurao optimalan rast i razvoj ukusnih plodova, rajčice je neophodno dosljedno gnojiti tijekom cijele vegetacije.

  • Primjena gnojiva opskrbljuje ih vitalnim hranjivim tvarima koje su im potrebne da bi napredovale i proizvele obilnu žetvu. Početna faza oplodnje: Preporučuje se primijeniti prvu rundu gnojiva otprilike 2-3 tjedna nakon sadnje biljaka rajčice. Odlučite se za gnojivo koje sadrži značajnu količinu dušika, poput amonijevog nitrata. Postupak oplodnje po drugi put: Nakon što biljke rajčice počnu cvjetati, vrijeme je za drugu rundu gnojidbe.

Odlučite se za gnojiva koja sadrže veliku količinu fosfora i kalija, poput superfosfata ili potaše. Treći proces oplodnje: Kad rajčica počne davati, vrijeme je za treću prihranu. Odlučite se za dobro izbalansirano gnojivo poput NPK gnojiva koje sadrži bitne hranjive tvari. Gnojivo se pokazalo vrlo učinkovitim u poticanju rasta! Doživite praktičnost videouputa!