Ako ste u prethodnim slučajevima postali žrtva prijevare, možda ste upoznati s jednim ili više sljedećih izraza. „Nedostaje joj logična koherentnost. Razmotrite značaj vaše veze za njega ako je on spreman riskirati je zbog nečeg trivijalnog, pogotovo kada otvoreno izjavi da mu prevara nije važna.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa. Upuštanje u takav čin nešto je za što se zaklinjem da ga više nikada neću ponoviti. Ideja da će netko tko je lagao u prošlosti uvijek biti lažac često se ponavlja. Postavlja se pitanje: ako su jednom prevarili, što ih sprječava da to ne učine opet? Vjerojatno će idući put biti oprezniji u prikrivanju svojih postupaka. Preporučljivo je biti oprezan i suzdržati se od poklanjanja povjerenja takvim osobama.

Isprike za moje postupke. Vjerojatno mu je žao što je otkriven. Da je iskreno cijenio vašu dobrobit, ne bi aktivno tražio veze s drugim ženama. Pojedinci s narcističkim sklonostima nemaju empatije i zanemaruju emocije drugih. Oni mogu glumiti zabrinutost, ali njihovo ponašanje je u suprotnosti s njihovim riječima. Vaš odgovarajući odgovor bi trebao biti: “I ja osjećam grižnju savjesti.

Žao mi je što sam uložio svoje vrijeme u vas. Idem naprijed. Vaš me utjecaj natjerao na takvu akciju. Mišljenje da bi žena dobrovoljno tolerirala nevjeru svog partnera je neutemeljeno. To ne ovisi o njezinim djelima ili nedostatku istih, već proizlazi iz njegova uvjerenja da on ima pravo ispuniti svoje želje, čak i ako one prelaze granice predanog partnerstva. Obavio me oblak tuge, bacajući sjenu na moje emocije.

Razmotrite implikacije njegove tvrdnje da je u depresiji i da je jedino rješenje da vas prevari. Razmislite kako će pristupiti ovom pitanju u budućnosti. Je li vjerojatno da će utjehu potražiti u društvu druge žene, koristeći je kao privremeni bijeg od svojih nevolja? Sasvim je moguće.

Umorio sam se od neprestanog zvuka zvonjave tvog telefona. Česta je pojava da muškarci svoje probleme pripisuju glasovima žena. Bez obzira na vlastite pogreške, brzo svaljuju krivnju na žene. Međutim, važno je napomenuti da niti jedan ženski glas nema moć natjerati muškarca da potraži drugu ženu; nego je njegov manjkav karakter ono što pokreće takve postupke.

BONUS TEKST:

Smještena ispod grkljana na prednjem dijelu vrata, štitnjača je ključni organ u tijelu. Njegova primarna uloga je sintetizirati hormone koji kontroliraju tjelesni metabolizam, određujući kako se energija koristi. Dopustite mi da vam pružim bitne pojedinosti u vezi sa štitnjačom: Štitnjača proizvodi dva ključna hormona, tiroksin (T4) i trijodtironin (T3), koji igraju ključnu ulogu u raznim tjelesnim funkcijama kao što su rast, razvoj, metabolizam, raspoloženje i rad mozga.

Regulacija lučenja hormona štitnjače uključuje zamršenu povratnu spregu koja uključuje hipotalamus, hipofizu i štitnjaču. U tom procesu hipotalamus oslobađa hormon koji potiče hipofizu da oslobađa TSH, što je kratica za hormon koji stimulira štitnjaču. TSH tada potiče štitnjaču da oslobodi i T4 i T3. Jednom kada razine T4 i T3 u krvotoku dosegnu određeni prag, inhibira oslobađanje TSH, učinkovito regulirajući aktivnost štitnjače. Postoje različite vrste poremećaja štitnjače koje mogu utjecati na tijelo.

Jedan takav poremećaj je hipotireoza, gdje štitnjača ne proizvodi dovoljnu količinu hormona. To može dovesti do raznih simptoma uključujući umor, debljanje, suhu kožu, depresiju i gubitak kose. S druge strane, hipertireoza je stanje koje karakterizira prekomjerna proizvodnja hormona u štitnjači. To može rezultirati simptomima kao što su gubitak težine, nervoza, ubrzan rad srca i nesanica.

Postoje dvije autoimune bolesti koje pogađaju štitnu žlijezdu: Hashimotov tireoiditis i Gravesova bolest. U Hashimotovom tireoiditisu, imunološki sustav cilja na štitnjaču, što dovodi do hipotireoze. Nasuprot tome, Gravesova bolest dovodi do hipertireoze i karakterizirana je povećanjem štitnjače (guša) i različitim simptomima. Proces dijagnosticiranja i liječenja poremećaja štitnjače obično uključuje procjenu razine hormona štitnjače u krvi, uz dodatne preglede poput ultrazvuka štitnjače ili scintigrafije.

Pristup liječenju varira ovisno o specifičnoj dijagnozi, ali može uključivati ​​davanje nadomjesne terapije hormonima štitnjače za osobe s hipotireozom ili korištenje lijekova koji inhibiraju proizvodnju hormona štitnjače za one s hipertireozom. U određenim slučajevima, poput prisutnosti čvorova ili tumora štitnjače, može biti potrebna kirurška intervencija.

Održavanje optimalnog zdravlja štitnjače i opće dobrobiti može se postići pravilnom dijagnozom i liječenjem poremećaja štitnjače. Redoviti pregledi i kontrole igraju ključnu ulogu u učinkovitom upravljanju ovim stanjima. Ako osjetite bilo kakve simptome koji bi mogli ukazivati ​​na probleme sa štitnjačom, traženje liječničke procjene i liječenja od iznimne je važnosti.