U svojoj autobiografskoj knjizi “Adrenalin,” Zlatan Ibrahimović opisuje kako je svojoj majci kupio stan na Pagu, ali ona nije jedina kojoj je priredio takvo zadovoljstvo. Zlatan je rođen i odrastao u švedskom gradu Malmeu, gde je i započeo svoju fudbalsku karijeru. Kasnije je igrao za mnoge poznate evropske klubove, uključujući Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, Milan, Pari Sen Žermen, Mančester Junajted, i LA Galaksi, a karijeru je završio ponovo u Milanu. Za reprezentaciju Švedske odigrao je 122 utakmice i postigao 62 gola.

  • Priča o Zlatanovoj majci Jurki započinje kada je sa 17 godina otišla u Nemačku da radi, gde je upoznala svog prvog supruga. Sa njim je imala dve ćerke, Moniku i Violetu. Nakon raspada tog braka, udala se za kafanskog pevača Šefika Ibrahimovića iz Bijeljine, s kojim je imala Zlatana i njegovu sestru Sanelu. Nakon razvoda, Jurka je teško živela, a Zlatan je često govorio o teškim danima iz detinjstva kada su se borili sa siromaštvom. Nakon razvoda, Zlatan je prvo živeo sa majkom koja je radila kao spremačica, a zatim sa ocem koji se lečio od alkoholizma. Jurka je kasnije rodila još jednog sina, Aleksandra Đorđevića, iz vanbračne veze.

Zlatan se kasnije uspešno probio u fudbalu i postao svetska zvezda. Svoj uspeh iskoristio je da pomogne porodici. Osnovao je kompaniju kojoj su povereni majka i polubrat Aleksandar. Svojoj majci je kupio luksuzan stan u Novalji na Pagu kako bi bila bliže sestrama. Takođe joj je kupio crkvu u Švedskoj za 9,24 miliona evra, koju je srušio da bi izgradio luksuzne stanove. Jurka, koja je naporno radila tokom podizanja svoje dece, sada može biti ponosna na svog sina i uživati u blagodatima njegovog uspeha.

Zlatan se nije zaustavio samo na tome. Ocu Šefiku je kupio dom u ekskluzivnom delu Malmea, dok njegova majka Jurka živi u ulici Henrik Menander u Malmeu, okružena dragim susedima iz bivše Jugoslavije. Zlatanova sestra Sanela živi u blizini Muzeja moderne umetnosti u Malmeu, a na njeno ime je upisan apartman u Novalji. U neposrednoj blizini živi i Zlatanova polusestra Monika Anić. Njegov polubrat Aleksandar Đorđević živi sa suprugom Lindom Sofie Đorđević u ulici Mabärsgatan, gde se nalazi i jedna od firmi preko kojih Zlatan upravlja nekretninama.

Zlatanov način upravljanja nekretninama pokazuje kako milijarderi njegovog ranga koriste firme registrovane na članove porodice i advokate specijalizovane za prenos nekretnina u poreskim utočištima. Zlatan, poznat kao ateista, često naglašava da ne veruje u Boga, već samo u sebe, što mu je pomoglo da mržnju prema sebi pretvori u motivaciju za uspeh.

Zlatan Ibrahimović, rođen 3. oktobra 1981. godine u Malmeu, Švedska, jedan je od najpoznatijih i najuspešnijih fudbalera svog vremena. Njegov put do vrha bio je ispunjen izazovima i trijumfima, a njegova biografija je bogata događajima i postignućima. Zlatan je odrastao u Rosengardu, problematičnom predgrađu Malmea, kao dete imigranata iz bivše Jugoslavije. Njegov otac, Šefik, je iz Bijeljine, dok je njegova majka, Jurka, iz Prkosa. Porodični život bio je težak, jer su njegovi roditelji bili razvedeni, a Zlatan je često menjao domove između majke i oca. Odrastanje u takvim uslovima oblikovalo je njegov karakter, učinivši ga otpornim i odlučnim da uspe.

Zlatan je poznat po svom snažnom karakteru i samopouzdanju. Oženjen je Helenom Seger, sa kojom ima dvoje dece, Maksimilijana i Vinsenta. Ibrahimović je poznat i po svojim brojnim donacijama i humanitarnim aktivnostima, često pomažući zajednicama iz kojih potiče.