Nakon što je napustio svoje prebivalište u Bavarskoj, mladić poznat kao T.R. nestao 2017. No, nakon sedam godina neočekivano se ponovno pojavio. Nakon razdoblja od sedam godina, dječak koji je nestao, po imenu Til, konačno se vratio kući. Til je nestao 2017. u dobi od 15 godina, što je natjeralo vlasti da pokrenu opsežnu operaciju potrage.

  • Dvije godine kasnije, 2019., njegova je fotografija putem raznih medijskih kanala puštena u javnost. Televizijski program fokusiran na neriješene slučajeve prikazivao je njegov nestanak, no unatoč emitiranju nisu se pojavili nikakvi vrijedni detalji koji bi ublažili zabrinutost njegove obitelji.

Organi za provođenje zakona otišli su toliko daleko da su mislili da je doživio tragičan kraj. Iz vedra neba, mladić je došao do svoje obitelji, iznenadivši ih. Potragu za Tilom R službeno je obustavila policija, stoji u priopćenju. Prema riječima oca mladića, kako prenosi njemačka televizija RTL, njegov sin je trenutno u stabilnom stanju.

  • RTL-u je otac javio da mu se sin vratio, što je prekrasna vijest. Otac je izrazio sreću i olakšanje što je njegov sin donio odluku da se vrati kući. Njegova braća su dobila zadatak da ga dovedu, budući da je živio u užurbanom gradu u Njemačkoj i bio okupiran nizom različitih zanimanja. Lokalni mediji navode da je Till R.

prevario svoje roditelje lažno tvrdeći da ima razgovor za posao, dok je u stvarnosti bio u posjeti poznaniku u Donjoj Saskoj, njemačkoj pokrajini. Njegovo posljednje poznato viđenje bilo je 18. rujna u Lingenu. Prema izvješćima, on je navodno socijalnoj službi izrazio želju da više ne živi s roditeljima. Unatoč tome, socijalna služba donijela je odluku da ga vlakom pošalje natrag obitelji.

  • Međutim, nikada nije stigao na odredište. Vjeruje se da se iskrcao tijekom putovanja, a otprilike mjesec dana kasnije došao je do prijatelja u Berlinu kako bi ih uvjerio da je dobro. Nakon ove komunikacije sve do nedavno prestale su informacije o tome gdje se on nalazi. Tijekom prvog tjedna nakon “nestanka”, odlučio je ostati u neposrednoj blizini željezničkog kolodvora, naizmjence spavajući na kolodvoru i na ulicama.

Tijekom vremena susreo sam pojedince dok sam bio vani i na kraju sam se sprijateljio s dvoje ljudi koji su bili beskućnici. Nas troje smo zajedno stanovali u napuštenoj hali u industrijskoj zoni. U ovom zajedničkom prostoru prakticirali smo životni stil zajedničke podrške, gdje smo dijelili i dijelili svu svoju imovinu. Taj je dogovor trajao godinu dana”, objašnjava. Nažalost, iznenadni razvoj događaja rezultirao je gubitkom posla za svo troje. Namjera nikada nije bila baviti se krađom ili bilo kakvim nedopuštenim radnjama.

  • Međutim, nakon što smo čuli za potencijalne mogućnosti zapošljavanja za nas troje u Berlinu, prijatelj nas je obavijestio, što nas je potaknulo na put u grad. Još sam jednom pažljivo spakirao sve svoje stvari u svoj vjerni ruksak i krenuo. Tijekom ovih sedam godina, sve što sam ikada posjedovao kondenziralo se u sadržaj tog istog ruksaka“, objašnjava. Tijekom svog boravka u Berlinu djelovali su bez službene registracije, zbog čega se Til neprestano bojao otkrivanja svog pravog identiteta.

Napomenuo je da smo u to vrijeme jedini način telefoniranja bili putem govornica ili posuđivanjem tuđeg mobitela. Bez osiguranja na koje bih se mogao osloniti, morao sam biti oprezan u pogledu svog zdravlja. Srećom, sve je ispalo dobro. Kako je vrijeme prolazilo, ideja o povratku kući obuzimala je njegove misli, a sada, nakon tjedana razmišljanja, konačno je krenuo na putovanje. Til tvrdi da njegovi roditelji nisu bili kivni na njega zbog njegovog prvotnog odlaska i da su sada ispunjeni radošću što su se ponovno našli.