Gubitak maltezera, s kojim je Jovana Tipšin dijelila život 12 godina, ostavio ju je shrvanu tugom. Zahvalan sam na vašoj nepokolebljivoj prisutnosti uz mene već 12 godina. Ti si bila srž mog bića, moj izvor sreće i moja ljubav bez uvjeta. I kroz uspone i padove, vjerno si stajao uz mene. Moja ljubav prema tebi nema granica.

  • Neka vas božansko zagrli i poželi vam dobrodošlicu u vječno kraljevstvo. Gimi, srce me boli. Dva mjeseca smo se žestoko borili, poput hrabrih lavova, ne bi li vam vratili zdravlje, ali trud nam je bio uzaludan. Zbogom, moj voljeni druže – podijelila je Jovana dirljivu sliku u znak sjećanja na gubitak svog dragog očnjaka.

Kao dokaz svoje nepokolebljive vjere, pjevačica je otkrila unutarnju snagu nakon gubitka majke prije tri godine. Kako čovjek stari, javlja se osjećaj božanske prisutnosti, stalni osjećaj da Bog bdije nad njim, pružajući mu društvo u svakom trenutku. Ova nepokolebljiva vjera bit je života, jer sve je drugo prolazno, ali je težnja za vječnošću, gdje bol i patnja prestaju postojati, najvažnija. Vjera je imperativ.

  • Kad ljudi kažu: „Jovana, ti imaš tako jaku veru“, ona samouvereno odgovara potvrdno, jer zna da se postojanje Boga može osetiti u bezbroj situacija, kako je svojevremeno objasnila za Grand. Jovana Tipšin, poznata srbijanska pop-folk pjevačica, rođena je 22. prosinca 1976. godine u Beogradu, au svom voljenom gradu i dalje živi i radi. Jovana je od malih nogu pokazivala izniman talent za glazbu, osvojivši publiku svojim vokalom na bratovom vjenčanju kada je imala samo devet godina.

Ovaj ju je rani uspjeh potaknuo da sudjeluje na raznim natjecanjima, na kojima je stalno pobjeđivala, osvajajući prestižne prve nagrade. Na kraju je osnovala i vlastiti bend koji je svojim nastupima očaravao publiku u diskotekama i restoranima. Godine 1994. Jovana objavljuje svoj debi album “Drugarice za kasne sate” pod diskografskom kućom PGP RTS. Ovaj album sadržavao je izvanredne pjesme kao što su “Sve tuđe suze”, “Narandža na stolu” i “Burma od zlata”, a sve su predivno napisali i skladali Dragan Brajović Braja i Zoran Trifunović.

  • Nakon što je album postigao ogroman uspjeh, pjevačica je proglašena otkrićem godine. “Ne zabarbi me”, koju je prije dvije godine objavila produkcijska kuća “ZaM”, postala je jedan od hitova Jovanine karijere. Talentirani trio Dragan Brajović, Pera Stokanović i Srđan Jovanović – Srki Boy komponirao je pjesme na ovom albumu. Godine 1997. Jovana izdaje svoj treći studijski album pod nazivom “Ruža puna trnja” na kojem se nalazi mnoštvo grčkih djela.

Sljedeće godine sa starom ekipom radi na albumu “Idi, idi” koji također dobiva licencu za bugarsko tržište. Godine 2000. Jovana je sa novim suradnicima Milićem Vukašinovićem i Draganom Kojićem Kebom predstavila album “Još te volim”. Posebno se ističe duet “Shadow” u izvedbi Kemala Malovića. Ova ploča joj je dvije godine kasnije donijela prestižnu nagradu Zlatni mikrofon u Banjoj Luci. Jovana Tipšin, rođena 1976. u Beogradu, odrasla je s roditeljima, četiri sestre i tri brata.

  • Završila je osnovnu školu, srednju školu za frizera, au rodnom gradu školovala se za solo pjevanje. Još 2008. godine Jovana je uplovila u ljubavnu vezu sa Srđanom Milovanovićem, cijenjenim vlasnikom Kopernikus kabelskih i TV sustava. Na kraju su se njih dvoje zaručili. Pet godina kasnije, Jovana i njen vjerenik imali su čast da budu kumovi na svadbi pjevačice Dijane Janković i Daniela Rokvića.

U medijima su kružile glasine da se Jovana sprema za španjolskog pjevača i biznismena Juana Santanu, no te su se najave pokazale lažnima. Iste godine doživjela je prometnu nesreću, ali se srećom brzo oporavila. Ema Lapin, bivša sudionica reality showa “Parovi”, 2016. je otkrila da je godinu dana bila u ljubavnoj vezi s Jovaninim zaručnikom te da ju je on ostavio.