Pevač Milan Stanković najavljuje povratak na muzičku scenu, no pre nego što se to dogodi, odlučio je da provede neko vreme na Svetoj Gori, svetom mestu koje pruža duhovni mir i inspiraciju. Kako izveštava Kurir, Stanković boravi u Hilandaru, jednom od najvažnijih manastira na Svetoj Gori, gde podvrgava svoj duh duhovnim vežbama i obavezama.

Njegov boravak u Hilandaru nije samo putovanje, već i duhovno iskustvo. Stanković je smešten u prostoriji poznatoj kao mazgara, koja je nekada služila kao štala za magarce, a danas je preuređena u smeštajni prostor za goste manastira. Sa svojih 40 kreveta, mazgara pruža skromne uslove za odmor i refleksiju.

Kao poslušnik manastira, Stanković ima svoje zadatke i obaveze. On se svakodnevno angažuje u različitim poslovima, uključujući i građevinske radove na obnovi manastira koji je pretrpeo požar 2004. godine. Pored fizičkih poslova, Stanković se svakodnevno uključuje i u bogosluženja i molitve, koje počinju rano ujutru i traju do kasnog popodneva.

Ovo nije prvi put da Stanković poseti Sveta Goru. Pre dve godine, boravio je tamo kako bi pomagao u pravljenju melema za obolele od teških bolesti, inspirisan brigom za svoju majku. Stankovićeva duhovna potraga odražava se u njegovim rečima koje je preneo medijima: “Biti istinski hrišćanin nije samo obavljanje verskih obreda, već je to stanje duha koje prevazilazi svakodnevne aktivnosti. Pravi duhovni put zahteva posvećenost, samoodricanje i kontinuirano traganje za istinom.”

Njegov boravak na Svetoj Gori svedoči o njegovoj potrazi za dubljim značenjem i duhovnom ispunjenju, što ukazuje na njegovu težnju ka duhovnom rastu i razvoju. Ovaj period tišine i meditacije može mu pružiti inspiraciju za nove umetničke poduhvate i povratak na muzičku scenu sa obnovljenim duhom i energijom.

  • Milan Stanković, srpski pop pevač, rođen je 9. septembra 1987. godine u Obrenovcu, u SFR Jugoslaviji. Od malih nogu, pokazivao je interesovanje za muziku i scenu, sanjajući o karijeri u svetu zabave.Početkom 2007. godine, Stanković je privukao pažnju javnosti svojim učešćem u muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”, gde je brzo osvojio simpatije publike svojim neobičnim stilom i izvođenjem popularnih pesama. Iako nije osvojio prvo mesto, njegov talenat i harizma nisu prošli neprimećeno.

Pravi preokret u njegovoj karijeri dogodio se 2009. godine kada je predstavljao Srbiju na Pesmi Evrovizije sa pesmom “Ovo je Balkan”. Njegova energična scenska pojava i zarazna pesma osvojili su publiku i doneli mu visoku poziciju na takmičenju.Nakon Evrovizije, Stanković je nastavio da gradi svoju karijeru kao solo izvođač. Objavio je brojne singlove koji su postali hitovi, kao što su “Solo” i “Od mene se odvikavaj”. Njegov muzički stil karakterišu moderni zvukovi sa elementima elektronske i etno muzike, čime se ističe na domaćoj pop sceni.Pored muzike, Stanković je bio aktivan i na polju televizije. Pojavljivao se kao gost i takmičar u raznim televizijskim programima, što je dodatno povećalo njegovu popularnost i prepoznatljivost.

Međutim, pored uspeha na profesionalnom planu, Stanković je takođe prolazio kroz lične izazove. Mediji su često pratili njegov ljubavni život i privatne događaje, čime je postao i predmet javne pažnje i interesovanja.Uz sve to, Stanković je pokazao i humanitarni angažman, učestvujući u brojnim akcijama i projektima koji su imali za cilj pomoć ugroženima i podršku zajednici.Ukupno gledano, Milan Stanković je ostavio dubok trag u srpskoj pop kulturi svojim originalnim pristupom muzici i scenskom nastupu. Njegova energija, talent i predanost umetnosti čine ga jednim od najprepoznatljivijih i najcenjenijih muzičara u zemlji.