Više od četrdeset pet godina Hanka Paldum nosi cijenjenu titulu “kraljice sevdaha”, a jedinstvene emocije u njenom glasu nedvojbeno proizlaze iz osobnih nedaća koje je proživjela. Danas je od posljedica moždanog udara preminuo poznati muzički producent Muradif Brkić, koji je bio i prvi suprug kraljice sevdalinke Hanke Paldum.

  • Danas se opraštamo od profesora Muradifa Brkića, cijenjenog bivšeg direktora “Sarajevo diska”, koji nas je napustio nakon teške bolesti i pokušaja oporavka od moždanog udara. U ovom trenutku tuge, izražavam svoju iskrenu sućut njegovoj obitelji i djeci, moleći se da nam Gospodin svima podari utjehu i velikodušno nagradi Muradifa za nebrojene pozitivne doprinose koje je dao tijekom svog života.

Ovim osjećajima Hanka je započela izraz zahvalnosti bivšem partneru. Odlazak Muradifa, istaknute ličnosti bosanskohercegovačke glazbene scene, ostavio je značajnu prazninu. Bio je ne samo najveći glazbeni producent, već i vizionar i stručnjak za prepoznavanje glazbenih prilika na ovim prostorima. Znanje je stjecao od renomiranih jugoslavenskih diskografa i producenata, koji su mu s vremenom priznali superiornost i visoko ga cijenili.

  • Muradifova nesebičnost i strast za pomaganjem mladim pjevačima, glazbenicima i tekstopiscima pridonijeli su njihovoj trajnoj slavi, uključujući i moju. Neka njegova duša nađe utjehu u najljepšem kutku neba, pod ljubavnom zaštitom Božje milosti. Ove riječi iz srca napisala je Hanka Paldum, popraćena dragim fotografijama. Svojom zadivljujućom ljepotom i izuzetnim muzičkim talentom, Hanka Paldum je slovila za jednu od najatraktivnijih i najtraženijih djevojaka u gradu Sarajevu, privlačeći brojne udvarače.

Kako piše Hayat.ba, uprkos brojnim udvaračima koji su se otimali za njenu pažnju, na kraju je odabrala Muradifa Brkića zbog njegovog šarmantnog ponašanja. U njihovom prvom susretu, on je studirao književnost dok je ona bila učenica srednje škole. U početku su njihove interakcije bile ograničene na svakodnevno putovanje od kuće do škole. No, kako je vrijeme prolazilo, počeli su se sastajati u neobaveznim izlascima uz kavu i limunadu.

  • Naposljetku su 1976. godine izmijenili zavjete i vjenčali se u ljupkom bosanskom gradiću Duvnu, koji je imao sentimentalnu vrijednost za njezina supruga jer je bio njegov rodni grad. Nakon rođenja sina i kćeri, njihova se bračna zajednica razvrgnula, što je dovelo do toga da kaže da više ne dobiva istu razinu podrške od svog supruga. Nadalje, izrazila je svoje uvjerenje da davanje autoriteta i priznanja muškarcima nije mudro jer su emocionalno nestabilni i privučeni društvenim okruženjima i ustanovama.

U početku je njihova ljubav imala magičnu kvalitetu, ali Hanka je na kraju priznala Muradifove izuzetne kvalitete, priznajući također da je njihova ljubav došla do svog završetka, što ih je dovelo do prijateljskog rastanka. Vijest o prometnoj nesreći njihovog zajedničkog sina bila je za nju jednako izazovna kao i prekid veze sa suprugom, ostavivši joj podjednake emocionalne poteškoće. Nakon što je njezin sin doživio prometnu nesreću koja je naposljetku dovela do njegovog zatvaranja, otvoreno je izrazila ogromne poteškoće s kojima se suočavala u ovom izazovnom vremenu.

  • Hanka je u jednom trenutku izrazila izazovnu prirodu svoje situacije, priznajući da bi svakoj majci bilo teško. Međutim, ona odlučuje zadržati svoje emocije u tajnosti. Unatoč tome što se suočava s iskorištavanjem svoje nesreće, Hanka odbija razmišljati o prošlosti. Iako Hanka priznaje da je njezin sin fizički dobro, ona također priznaje da ga trenutni boravak u zatvoru sprječava da uistinu bude dobro. U jednom intervjuu Hanka se prisjetila perioda kada je gradila svoju karijeru i otkrila da u Muradifu nije imala obožavatelja koji bi je podržavao. Zapravo, njihov je odnos bio sasvim suprotan.

Paldumova je, ponavljajući osjećaje svoje majke, otkrila da ju je Muradif stavio pred izbor između braka i bavljenja glazbom, postavljajući ultimatume. U razgovoru za Story pjevač je otkrio da se raspitivao o njegovom tajmingu u odnosu na glazbu, a ja bih mu iskreno rekao da nije ni malo ispred. Uvijek sam zadržao stav lojalnosti i posvećenosti poštenju. Ako se nekome divim, spreman sam stajati uz njega. Međutim, kad moje divljenje izblijedi, povlačim se i distanciram. Zanimljivo, nikada nisam bila ta koja je prekinula vezu s muškarcem; uvijek je bilo obrnuto.

  • Nakon razvoda od Muradifa, Hanka je donijela odluku da se uda za Fuada Hamzića. Međutim, ova zajednica je bila kratkog vijeka, trajala je samo sedam godina, jer je Hanka shvatila da njen suprug nema ni poštovanja ni odanosti prema njoj. Izrazivši svoj čvrsti stav, jasno je dala do znanja da više nema namjeru stupiti u brak. Pokazujući svoje duboko divljenje, podijelila je potresne slike na Instagramu na kojima se nalazi njezin pokojni bivši suprug, ističući neizmjerno poštovanje koje gaji prema njemu, posebno kao ocu njihove djece.