Čak i ako niste ljubitelj nogometa, David Beckham je ime koje vam je sigurno poznato. Slično tome, ne morate biti stručnjak za vrtlarstvo da biste napravili vrt koji podsjeća na onaj Davida Beckhama. Zapravo, njegov dom, zajedno s povrtnjakom, staklenikom i kokošinjcem, može pružiti savršenu inspiraciju za vaš vlastiti zeleni prostor.

  • Prema “formuli” Davida Beckhama, postizanje vrtnog trika ne zahtijeva ekstravagantna sredstva, već izravan, ali upečatljiv pristup. Jedna takva metoda uključuje sadnju lavande duž perimetra vrta. Unatoč svojoj naizgled jednostavnoj i skromnoj prirodi, ova biljka nudi brojne prednosti, uključujući poticanje rasta povrća i zahtijeva minimalno održavanje. Ovu spoznaju dodatno je potvrdila Rachel Bull, stručnjakinja za vrtne savjete za časopis “H&G”.

Rachel Bull, uzgajivač cvijeća i vrtlarska novinarka, pohvalila je Beckhamovu upotrebu lavande za ukrašavanje cvjetnjaka ili staza, naglašavajući njezinu prikladnost za povrtnjake. Lavanda, kako je pojasnila, ima prirodnu privlačnost za pčele, koje igraju ključnu ulogu u oprašivanju povrtnih kultura i u konačnici utječu na ishod plodne žetve. Osim toga, lavanda posjeduje izvanrednu otpornost, pokazuje visoku toleranciju na sušu i cvjeta čak i u nepovoljnim uvjetima tla.

  • Prema njezinim riječima, lavanda je idealna opcija za Beckhamove pokušaje držanja pilića zbog svoje sposobnosti da odvrati kokoši od jela, za razliku od mnogih drugih biljaka. U slučaju bilo kakvog oštećenja, jednostavan je zadatak ponovno stvoriti mirisno zeleno-ljubičasto grmlje koje obrubljuje kutove i rubove vrta. Tijekom jeseni mogu se posaditi manji grmovi koji će se preko zime ukorijeniti i iduće godine lijepo cvjetati.

David Beckham, poznat i kao David Robert Joseph Beckham, bivši je profesionalni nogometaš iz Engleske. Trenutno je suvlasnik nogometnih klubova Inter Miami i Salford City. Rođen 2. svibnja 1975. u Londonu, Beckham živi sa suprugom Victorijom Caroline Adams Beckham i njihovo četvero djece, dijeleći vrijeme između Londona, Miamija i Los Angelesa. Beckham je svoj nogometni put započeo 1985. godine kao član kluba Ridgeway Rovers.

  • Dvije godine kasnije pridružio se Tottenham Hotspuru, a 1991. se probio do Manchester Uniteda. Tijekom svog vremena s Unitedom postigao je veliki uspjeh, osvojivši šest naslova Premier lige, dva FA kupa i UEFA Ligu prvaka. Nakon svog mandata u Unitedu, Beckham je proveo četiri sezone u Real Madridu, gdje je osigurao španjolsko prvenstvo. U srpnju 2017. godine potpisao je petogodišnji ugovor s nogometnim klubom LA Galaxy, a u tom je razdoblju dvije godine proveo i na posudbi u talijanskom Milanu.

Nakon vremena koje je proveo u svom prethodnom klubu, napravio je transfer u Paris Saint-Germain, gdje je ostvario pobjedu u nacionalnom prvenstvu 2013. godine. Značajno je da je prvi britanski nogometaš koji je sudjelovao u više od stotinu UEFA Lige prvaka. utakmica, kao i prvi Englez koji je osigurao prvenstvo u četiri različite zemlje: Engleskoj, Španjolskoj, Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i Francuskoj. Osim vrlo uspješne klupske karijere, Beckham je ostvario i impresivnu međunarodnu karijeru, a za englesku reprezentaciju debitirao je 1. rujna 1996. godine.