Na otvaranju svoje fondacije za mlade, glumac Miloš Biković privukao je veliku pažnju svojim neobičnim stajlingom. Biković se pojavio u belom odelu i sa retro brkovima, što je predstavljalo drastičnu promenu u njegovom izgledu i izazvalo brojne komentare.

Njegova fondacija, osnovana pre nekoliko meseci, ima za cilj pružanje podrške mladim i talentovanim ljudima, pomažući im u daljem školovanju i profesionalnom usavršavanju kako bi ostvarili svoj puni potencijal. Otvaranje je održano 25. maja, simbolično na nekadašnji Dan mladosti.

Biković je istakao važnost misije fondacije: „Moji saradnici i ja još uvek ne znamo gde ćemo sve dopreti sa projektima i aktivnostima, ali imamo misiju – želimo da stvorimo uslove da Srbija bude bolje društvo i mesto izbora za život svake mlade osobe. Pokušaćemo da im uštedimo pet do deset godina lutanja, a vodićemo ih na put do uspeha i zato smo se danas organizovali ovaj događaj,“ rekao je Biković za Kurir.

Podršku na događaju pružile su mu kolege iz serije „Južni vetar“ kao i glumica Anđela Jovanović, koja je nedavno bila u centru pažnje zbog nesuglasica sa kolegom Branislavom Lečićem. Bikovićev stajling i cilj fondacije svakako su bili glavne teme događaja, koji obećava pozitivne promene za mlade u Srbiji.

BONUS TEKST

Prirodni lijekovi su stoljećima bili osnovni način liječenja i prevencije bolesti. Kombinacija meda, đumbira i limuna je jedan od najmoćnijih prirodnih lijekova za jačanje imuniteta, borbu protiv prehlade i poboljšanje općeg zdravlja. Ovaj prirodni lijek je jednostavan za pripremu i bogat korisnim nutrijentima.

Sastojci:
1 velika korijen đumbira
2-3 limuna
250 ml meda

Priprema:

Priprema đumbira: Đumbir operite i ogulite. Možete ga naribati na sitno rende ili narezati na tanke kriške. Đumbir ima snažna antioksidativna i protuupalna svojstva koja pomažu u borbi protiv infekcija i jačanju imuniteta.

Priprema limuna: Limune operite i narežite na tanke kriške. Limun je bogat vitaminom C, koji je ključan za jačanje imuniteta. Također, limun ima alkalizirajući učinak na tijelo, što pomaže u održavanju ravnoteže pH.

Kombiniranje sastojaka: U čistu staklenku složite kriške limuna i đumbira. Svaki sloj zalijte medom. Nastavite redati dok ne potrošite sve sastojke. Med ima antibakterijska svojstva i djeluje kao prirodni konzervans, što pomaže u očuvanju đumbira i limuna.

Čuvanje: Staklenku zatvorite poklopcem i ostavite u hladnjaku da odstoji najmanje 24 sata prije prve upotrebe. Tako će se svi sastojci dobro povezati i osloboditi svoje ljekovite tvari.

Upotreba:

Za prevenciju: Svako jutro na prazan želudac uzmite jednu žličicu mješavine. Ovo će pomoći u jačanju vašeg imuniteta i zaštiti vas od prehlada i gripa.
Kod simptoma prehlade: Ako osjetite prve simptome prehlade, uzimajte jednu žličicu mješavine svakih par sati. Ovo će pomoći u smanjenju simptoma i ubrzati oporavak.
Kao napitak: Dodajte jednu do dvije žličice mješavine u toplu vodu i popijte kao čaj. Ovaj napitak će vas osnažiti i pružiti trenutni osjećaj olakšanja.

Koristi prirodnog lijeka:

Jačanje imuniteta: Kombinacija meda, đumbira i limuna pruža snažan boost imunološkom sustavu zahvaljujući bogatstvu vitamina, minerala i antioksidansa.
Borba protiv infekcija: Med i đumbir imaju antibakterijska i protuupalna svojstva, koja pomažu u borbi protiv infekcija i smanjuju upale u tijelu.
Detoksikacija organizma: Limun pomaže u detoksikaciji jetre i čitavog organizma, dok med pruža prirodnu energiju.
Olakšanje probave: Đumbir poboljšava probavu i pomaže kod problema poput mučnine i nadutosti.
Energija i vitalnost: Ovaj prirodni lijek pomaže u održavanju energije i vitalnosti, što je posebno važno u sezoni prehlada i gripa.

Prirodni lijek od meda, đumbira i limuna je jednostavan za pripremu, a njegova učinkovitost u jačanju imuniteta i borbi protiv prehlada čini ga nezaobilaznim dijelom prirodne medicine. Redovito korištenje ove mješavine može znatno poboljšati vaše opće zdravlje i otpornost na bolesti. Isprobajte ovaj prirodni lijek i uživajte u njegovim brojnim blagodatima.