Unatoč brojnim hitovima i višedecenijskoj karijeri, pjevačica Hanka Paldum ističe izazovnu životnu priču koju je proživjela, uključujući i težak porod. Rođena 28. travnja 1956. godine, svoju početnu strast prema glazbi iskazala je u rodnom Čajniču. Upravo je njezin mlađi brat, Smail, odigrao ključnu ulogu na njezinom glazbenom putu, pružajući neprocjenjivu podršku i vodstvo.

  • Prije polaska u srednju školu s roditeljima se preselila u Sarajevo. Hanka, poznata po svojoj ljepoti, privukla je bezbroj udvarača za vrijeme svoje trgovačke škole u Sarajevu. Formativne godine adolescencije i mladosti često su obilježene pojavom ljubavi i intenzivnih emocija. Zaljubljenosti su bile uobičajena pojava, a nju su neprestano privlačili pojedinci koji su posjedovali iznimne kvalitete koje su ih izdvajale od njihovih vršnjaka.

Međutim, društvene norme u to vrijeme obeshrabrivale su javno pokazivanje ljubavi, što je dovelo do osjećaja srama i neugodnosti. Unatoč pažnji i interesu brojnih udvarača, namjerno je izbjegavala ljubavne zavrzlame zbog straha od ljubavi i njezine složenosti. Zanimljivo je da joj je prvi dečko na kraju postao suprug, iako je njihova početna veza bila čisto platonska, otkrila je Hanka.

  • Kao pisac sadržaja, mogu vam pomoći u ponovnom stvaranju odlomka teksta koji ste dali. Evo rekreiranog teksta: Tijekom moje mladosti moja je majka provodila stroga pravila koja su ograničavala vrijeme koje mogu provoditi vani. Kao rezultat toga, većina naših interakcija odvijala se tijekom svakodnevnog putovanja od kuće do škole. U to vrijeme prvi put sam susreo Muradifa, koji je studirao književnost dok sam još bio srednjoškolac. U početku je pokazivao izuzetne manire i uvijek je bio pristojan.

Nakon školskih dana često smo zajedno pili kavu i limunadu, postupno gradili vezu koja je na kraju dovela do toga da sam se duboko zaljubila u njega. Ovakve osjećaje iznio je bivši pjevač, prisjećajući se naše prošlosti. Muradif, njezin suprug, za kojeg se udala u Duvnu, njegovom rodnom gradu, postao je njezin životni partner 1976. godine. Zajedno su osnovali Sarajevski disk, izdavačku kuću koja je odigrala ključnu ulogu u predstavljanju njezinih najzapaženijih postignuća.

  • Međutim, početak njezine karijere bio je pokvaren razornim osobnim gubitkom, jer je doživjela potresnu smrt svog oca. Hanka se, nakon što je iznenada stekla slavu, prvi put suočila sa stvarnošću majčinstva 1981. godine kada je rodila kćer Minelu, a zatim pet godina kasnije kada je na svijet poželjela sina Mirzu. Tijekom oba porođaja doživjela je kliničku smrt. Oba su moja porođaja bila nevjerojatno izazovna i tijekom oba sam se suočila sa zastrašujućim iskustvom kliničke smrti.

Rođenje mog djeteta, Mirze, bilo je posebno teško, jer sam zapravo bila mrtva nekoliko minuta, o čemu se radije ne zadržavam. Za mene je biti majka prirodan napredak u životu i uvijek sam svoju ulogu supruge i majke davala prioritet iznad svega ostalog, uključujući svoju karijeru umjetnice. Glazba je jednostavno bila dio onoga što jesam i nikada nisam pridavala pretjeranu važnost svojim profesionalnim postignućima ili poslovnom uspjehu. Umjesto toga, moj glavni fokus bio je usmjeriti svoju djecu na pravi put.

  • Srećom, imao sam nepokolebljivu podršku svoje kćeri Minele, koja mi je uvijek bila desna ruka i ogromna pomoć, pogotovo dok je bila mlađa. Znao sam da se uvijek mogu osloniti na nju. Unatoč smjernicama njezina supruga u njezinoj karijeri, njihov osobni život bio je daleko od idealnog, što je dovelo do njihove odluke da prekinu svoj 13-godišnji brak.

Pjevačica se nakon razvoda posvetila poslu, a ljubav je na kraju pronašla u beogradskom nogometnom treneru Miladinu Živadinoviću. Podijelili su nezaboravna iskustva, posjećivali koncerte i čak zajedno putovali u Kuvajt. Kružile su glasine da ju je zaprosio, no ona je to navodno odbila, što je rezultiralo njihovim kasnijim prekidom. Godine 2015. šokantno otkriće odjeknulo je poput eksplozije kada se pojavila vijest da je njen sin Mirza doživio prometnu nesreću i nakon toga zatvoren.

  • Dobio je dvije godine zatvora. Pjevačica je otvoreno priznala golemu muku koju joj je to donijelo. Hanka, kao i svaka majka, teško se nosi sa svojom situacijom, ali svoje emocije odlučuje zadržati u tajnosti. Unatoč činjenici da drugi iskorištavaju njezinu nesreću, ona odbija razmišljati o prošlosti. Dok Hanka priznaje da je njezin sin fizički dobro, priznaje da ga trenutne okolnosti u zatvoru sprječavaju da uistinu bude dobro.

Hanka, majka kao i svaka druga, teško se nosi sa svojom situacijom. No, odluči zadržati svoje emocije skrivene, svjesna da bi drugi mogli iskoristiti njezinu nesreću. Unatoč poteškoćama, odbija se baviti prošlošću. Iako je njezin sin fizički dobro, ona priznaje da ga njegovo trenutno stanje, to što je u zatvoru, sprječava da uistinu bude dobro. Ovo je u razgovoru za medije otkrila Hanka.