Pop zvezda Jelena Karleuša nedavno je odlučila izvesti svoje ćerke, Atinu i Niku, na porodični ručak u jednu kafanu u Zemunu. Uz prisustvo ostalog dela porodice i prijatelja, muzičari su zasvirali za njih, a mlađa ćerka Karleuše i Tošića je posebno briljirala tokom izvođenja pesme Tome Zdravkovića “Noćas sam tužan, ciganko moja”.Tokom izvođenja ove numere, Jelena je bila duboko dirnuta, a posebno je bila ponosna na svoju ćerku. U tom emotivnom trenutku, Jelena je svojoj ćerki Niki dala novac da ih časti.
“Nika, daj im ovo”, rekla je Jelena svojoj ćerki. Nika je najpre bila iznenađena, ali je potom veselo “okitila” muzičare bakšišom i nasmejala se, pokazujući svoj skroman gest. Ova dirljiva situacija zabeležena je u snimku na početku teksta. Inače, Niku Tošić, mlađu ćerku Jelene Karleuše i Duška Tošića, nedavno smo mogli videti na stadionu Marakana, gde je s ocem srdačno navijala za Crvenu zvezdu. Ona je bila spremna za utakmicu, obučena u šal sa znakom Crvene zvezde. Duško često sa sobom na utakmice vodi i svoju naslednicu, a Niku smo mogli videti i na stadionima u drugim zemljama, kako zajedno s ocem navija za svoj omiljeni tim.
Ovo podseća na nedavno priznanje Jelene Karleuše, koja je otkrila da je pre pet godina prošla kroz najteži period u svom životu. Dva meseca pre smrti njene majke Divne, u medijima su se pojavile eksplicitne fotografije Jelene koje je navodno procurio fudbaler Ognjen Vranješ, koji je bio povezan s njom.Mlađa ćerka Karleuše i Tošića
Ovaj skandal je doveo Jelenu u agoniju, gde je kao javna ličnost, žena i majka, postala žrtva brutalne osvetničke pornografije. Zlonamernik je iskoristio jedan video-poziv da bi je ucenjivao, a nakon toga su usledile pretnje i medijski linč. Jelena je morala povući decu iz škole, a muž je zahtevao da se ubije. Ovaj period bio je za nju izuzetno težak, a emotivna podrška porodice i prijatelja pomogla joj je da prebrodi teške trenutke.

BONUS TEKST

Umjetna inteligencija (UI) postala je neizostavan dio modernog društva, revolucionizirajući način na koji živimo, radimo i komuniciramo. Od medicinskih dijagnoza do autonomnih vozila, UI je u središtu inovacija koje transformiraju svijet oko nas.

Jedno od najuzbudljivijih područja primjene UI je u znanstvenim istraživanjima. Znanstvenici koriste algoritme dubokog učenja i analitičke modele za analizu ogromnih skupova podataka, otkrivajući uzorke i veze koje su ljudima teško uočljive. Ovo omogućuje brže donošenje odluka i otkrivanje novih spoznaja u područjima poput medicine, astrofizike, biologije i mnogih drugih.

Primjerice, u medicini, UI pomaže u dijagnosticiranju bolesti na temelju medicinskih slika i podataka pacijenata, čime se povećava točnost dijagnoza i smanjuje vrijeme potrebno za postavljanje istih. Također, u astrofizici, UI omogućuje analizu ogromnih količina podataka iz svemirskih opservatorija, pomažući znanstvenicima u otkrivanju novih zvijezda, galaksija i nebeskih tijela.

Osim toga, UI mijenja način na koji umjetnost i kreativnost djeluju. Generativne umjetničke mreže mogu stvarati slike, glazbu i tekstove inspirirane ljudskim radom, otvarajući nove mogućnosti izražavanja i kreativnosti. Mnogi umjetnici i kreativci koriste alate UI kao sredstvo za istraživanje i izražavanje novih ideja i koncepta.

Unatoč svim prednostima, postavlja se pitanje etike i sigurnosti u korištenju UI. Važno je osigurati da algoritmi budu transparentni, pravedni i odgovorni, te da se koriste u skladu s moralnim i pravnim normama. Također, potrebno je kontinuirano nadzirati razvoj UI tehnologija kako bi se spriječile potencijalne zlouporabe i nepoželjne posljedice.

Ukratko, UI predstavlja novu eru inovacija u znanosti i umjetnosti, otvarajući vrata nevjerojatnim mogućnostima i promjenama u našem svijetu. Kroz odgovorno korištenje i nadzor, možemo iskoristiti puni potencijal UI tehnologija za dobrobit svih nas.