Dobro je poznato da se s vremenom prljavština i kamenac nakupljaju u WC školjci, što je čini prilično zahtjevnom za čišćenje. Kvaliteta vode je glavni problem jer sadrži visoke razine magnezija i kalcija. Ti se minerali nakupljaju na stijenkama WC školjke, a redovito ispiranje samo povećava debljinu te nakupine.

  • Osim tvrde vode, te naslage mogu doprinijeti razvoju mokraćnih kamenaca, koji nastaju od minerala koji se nalaze u ljudskom urinu. Naravno, dosljedno i temeljito čišćenje WC školjke najbolji je način da se smanji mogućnost nakupljanja kamenca. Nakon što se te naslage počnu nakupljati, njihova će debljina nastaviti rasti, što će rezultirati većim poteškoćama u suočavanju sa značajnim slojem takvih naslaga.

Iako postoje mnogi proizvodi za čišćenje, njihova učinkovitost može varirati u praksi. Ovo postavlja pitanje kako učinkovito očistiti odvod WC školjke. Jednostavno, jeftino i učinkovito rješenje dostupno je na mreži. Kreator YouTube kanala LifehackClub predstavio je svoju tehniku ​​čišćenja unutrašnjosti WC-a i iznio detalje o alatima koje je koristio za taj posao. Tehnike uklanjanja kamenca sa WC školjke.

  • Na početku je bitno ispustiti vodu iz WC školjke. Stavite gumene rukavice i bocom iscijedite oko litru i pol vode iz WC školjke. Nakon što je ovo gotovo, možete skinuti rukavice i temeljito oprati ruke. Trebat će vam topla voda i limunska kiselina. Započnite dodavanjem dva pakiranja limunske kiseline, pri čemu je svaki paket težak 25 grama, u lonac napunjen vodom. Stavite lonac na štednjak i zakuhajte vodu.

Nakon što proključa, ostavite vodu da se ohladi dok ne postigne toplu temperaturu od 60 stupnjeva. Preporučljivo je izbjegavati ulijevanje vruće vode u WC školjku jer to može dovesti do pukotina na porculanu. Ulijte otopinu u WC školjku i ostavite da tamo odstoji nekoliko sati. Nakon toga, otopinu limunske kiseline potrebno je uliti u WC školjku (područje gdje se nakon ispiranja ispušta voda) i ostaviti da odstoji.

  • Može stajati 2-3 sata ili čak 10-12 sati, ovisno o stupnju onečišćenja i intenzitetu nakupljanja minerala u porculanu. Koristite spužvu i malo praška za čišćenje da izribate odvod. Stavimo rukavice i uzmemo spužvu kako bismo pažljivo očistili cijelu šalicu praškom za čišćenje kupaonice. Jasno su vidljivi brojni kamenčići koji su se odvojili. Nakon što ste završili, bacite vodu u WC školjku. WC mora biti bez raznih vrsta naslaga.

BONUS TEKST

Jedna od ključnih obaveza u vrtu je zaštita ruža od mraza. U našem podneblju najučinkovitiji je izbor uzgoj sorti koje mogu podnijeti niske temperature. Da bi ruže bile zaštićene tijekom zime, bitno ih je zaštititi od prekomjerne sunčeve svjetlosti, visoke vlažnosti i jakih vjetrova. Pravilna njega tijekom vegetacijske sezone neophodna je za pripremu vaših ruža za zimu; zdrave biljke neće biti oštećene štetnicima i bolestima.

  • Otkrijte kako učinkovito zaštititi ruže tijekom zimskih mjeseci. Kako najbolje pripremiti ruže za zimnicu? Prva smjernica je njegovati biljke tijekom jesenskih mjeseci. Prije dolaska prvog jesenskog mraza, ključno je provesti osnovne mjere njege koje će osigurati da ruže uspješno prezime. Ruže s mladicama koje nisu imale dovoljno vremena za jačanje posebno su osjetljive na oštećenja od mraza.

Ova ranjivost često je rezultat raznih pogrešaka u njezi, kao što je stavljanje cvijeća u zasjenjena područja, dopuštanje biljkama da se prekomjerno osuše, prekomjerna gnojidba, prerano okretanje tla i obrezivanje ruža s dugim stabljikama tijekom rujna i listopada, što može potaknuti rast i ometaju razvoj drvenastih izdanaka. Koji su koraci da se vrt pripremi za zimu? Važno je imati na umu ove smjernice.

  • Listopad je idealan mjesec za sadnju ruža. Prilikom sadnje pripazite da su grmovi dovoljno duboko postavljeni da korijenov vrat prekrije slojem zemlje od 2-3 cm. Temeljitim zalijevanjem grmova ruža tlo će učinkovito popuniti praznine između korijena. Kako biste završili proces sadnje, napravite brežuljak zemlje visok najmanje 25 cm; ovo će ostati na mjestu tijekom zime kako bi zaštitilo ruže od mraza.