Žene u menopauzi često gube kilograme zbog dvije štetne navike. Rješavanjem ovih problema možete započeti put prema postizanju željenog izgleda. Prehrana neprikladnom hranom često može dovesti do hormonalne neravnoteže kod žena. Upravljanje mršavljenjem može biti teško u bilo kojoj dobi, no hormonalne promjene koje se događaju tijekom menopauze čine ga još većim izazovom, piše “GB News”, a prenosi “Najžena.

  • Nutricionistica Sara Lavuk nedavno je putem svoje platforme TikTok savjetovala žene o “dvije najštetnije mogućnosti doručka koje treba izbjegavati tijekom menopauze”. “Radim kao nutricionistica pomažući ženama starijim od 40 da se osjećaju i izgledaju najbolje što mogu tijekom procesa starenja, osobito tijekom menopauze”, podijelila je sa svojom publikom.

Prema ovom stručnjaku, jedna od najvećih grešaka koje žene rade za doručkom je potpuno preskakanje hrane i odlučivanje samo za crnu kavu. Sara Lavuk je objasnila: “Mnoge žene to čine kako bi unijele manje kalorija, često pokušavajući jesti manje ili čak brzo. “Nemam ništa protiv povremenog posta; zapravo, mislim da može biti korisno u određenim situacijama. Međutim, tijekom određenih životnih faza važno je biti oprezan kada se odlučujete za ovaj obrazac prehrane.

  • Na primjer, tijekom perimenopauze, kada je hormonalni Ako se pojave fluktuacije, vaše tijelo može drugačije reagirati ako nastavite s postom, što bi moglo dovesti do dodatnog stresa za vaš sustav. Ispijanje kave na prazan želudac ujutro može dovesti do brzog porasta razine kortizola, što potencijalno remeti vašu hormonalnu ravnotežu. Objasnila je da hormonska neravnoteža može dovesti do povećanja sala na trbuhu.

Prema Lavuku, drugi najmanje preporučljiv doručak za žene koje su u menopauzi je “mala zdjelica žitarica ili granole prelivena bobičastim voćem i malo mlijeka. Stručnjak upozorava da iako obične žitarice imaju malo masnoće i puno vlakana, dostupni su vrhunski izvori vlakana. “Gdje su vam proteini? Gdje su vam zdrave masnoće? Započeti dan kvalitetnim proteinima i zdravim masnoćama, a ne samo ugljikohidratima, bit će vam puno više od koristi”, rekao je Lavuk.

  • Istraživanja pokazuju da nedostatak proteina može igrati ulogu u debljanju tijekom menopauze, budući da tjelesne potrebe za proteinima u tom razdoblju rastu. Uz to, hormonska neravnoteža često rezultira pojačanom gladi, koja se pogoršava kada se u prehrani smanji protein. Zdrava hrana igra ključnu ulogu u održavanju sitosti i zadovoljstva u tijelu, a također pomaže u jačanju metabolizma. Izbacivanje proteina iz prehrane uvelike povećava šanse za gubitak mišićne mase, što je ključno za očuvanje zdravlja tijekom starenja.

BONUS TEKST

Na brodu se razgovori često vrte oko života i zarade, a Dora je ispričala svoje razloge zašto se odlučila za ovaj posao. Svatko tko se odluči ukrcati na krstarenje zamišlja velebne i raskošne brodove za krstarenje. Mnogi ga nazivaju “malim gradom”, koji nudi sve bitne stvari. Na brodu možete otkriti teretane, bazene, restorane, barove, pa čak i kina… Karte za krstarenje obično imaju visoku cijenu, a rasprave o stvarnoj zaradi od ovih raskošnih iskustava često se pojavljuju na društvenim mrežama.

  • Dora Pletikosa, mlada glazbenica iz Hrvatske, provela je nekoliko mjeseci nastupajući na luksuznom kruzeru te na društvenim mrežama često dijeli novosti o svojim iskustvima i radu. U jednom je trenutku podijelila svoje razloge za taj značajan izbor i istaknula prednosti boravka na brodu.

“Ne pokrivam troškove vaših obroka, nisam odgovoran za najam ove sobe i ne plaćam putovanja svijetom. Mogu ići kamo god poželim; svako zaustavljanje donosi novo mjesto za istraživanje .Stvarno ne razumijem zašto moram pojašnjavati koliko je ovo nevjerojatno. Spomenuo sam sigurnosne propise kojih se treba pridržavati i procese koji su potrebni samo da bismo imali priliku raditi na brodu! prednosti koje ne mogu u potpunosti izraziti”, izjavila je Dora u videu na Instagramu.

  • Također je primijetila da kad menadžeri znaju da će posada biti na brodu dulje vrijeme, organiziraju zabave i događaje kako bi poboljšali užitak i poboljšali moral. Osim toga, pokazala je i kakvi su stambeni prostori posade. Navodno je imala sreću što je imala drugačiju vrstu sobe od 99 posto posade. Dora je primijetila dok je snimala sobu kolege s cimerom: “Ovo je izgled suštinske kabine. Jedan od ključnih aspekata je učinkovito korištenje prostora na brodu.