Poznata pjevačica Jelena Karleuša nedavno je javno govorila o svom razvodu od supruga Duška Tošića, s kojim je provela 16 godina u braku. Njihov razvod potpisan je sporazumno prije nekoliko mjeseci, a Karleuša je u jednoj emisiji otvoreno progovorila o prevarama koje su se dogodile u njihovom zajedničkom životu.

Jelena je priznala da je Duško varao tokom braka, ali je naglasila da ne želi iznositi te detalje javno. Smatra da bi se takve stvari trebale rješavati unutar četiri zida, u privatnosti doma, a ne iznositi pred oči javnosti. Iako je bila svjesna da su postojale nevjere, Karleuša je dodala da nikada nije imala konkretne dokaze za to, pa nije bila u mogućnosti potpuno potvrditi te sumnje. Iz njezinih riječi dalo se naslutiti da je situacija bila bolna, ali da nije željela dodatno komplicirati stvari iznošenjem prljavog rublja u javnost.

  • S druge strane, pjevačica je iskreno priznala da je i sama prevarila Duška, ali tek kada je u potpunosti bila svjesna da među njima više nema nikakvih emocija. U tom trenutku, kako je objasnila, prestala je osjećati krivnju jer je bila uvjerena da ni ona njega više ne voli, niti on nju. Naglasila je da je za nju to bio trenutak emotivne slobode i spoznaje, te je zaključila da ne možeš prevariti nekoga koga više ne voliš. Prema njezinim riječima, u toj situaciji nevjera nije bila prava nevjera, već nešto što nije imalo težinu, jer nije bilo ljubavi koja bi dala smisao takvom činu.

Jelena je otvoreno i hrabro govorila o svojim osjećajima i situaciji, te je time pokazala koliko je teško i složeno održavati dugotrajan brak kada emocije nestanu. Zaključila je da, bez ljubavi, svi ti postupci gube na značenju, te da nije osjećala nikakvu unutarnju krivnju jer su njihove emocije već bile davno potrošene. U emotivnom razgovoru, Karleuša je dala naslutiti kako je njihov brak bio suočen s mnogim izazovima, ali je naglasila važnost da se takve stvari rješavaju u privatnosti, uz međusobno razumijevanje i razgovor između supružnika, čak i kad dođe do teških trenutaka kao što je nevjera.

Jelena Karleuša je jedna od najpoznatijih i najkontroverznijih pop i turbo-folk pjevačica na Balkanu. Rođena je 17. avgusta 1978. godine u Beogradu, a svoju muzičku karijeru započela je sredinom devedesetih godina prošlog vijeka. Poznata po svom snažnom vokalu, upečatljivom stilu i energičnim nastupima, brzo je stekla ogromnu popularnost širom bivše Jugoslavije.

Osim po muzici, Karleuša je poznata i po svojoj direktnosti i bezkompromisnosti kada je riječ o javnim izjavama i stavovima, zbog čega je često u centru pažnje medija. Njene provokativne izjave, modni stil i aktivizam na društvenim mrežama učinili su je jednom od najpraćenijih javnih ličnosti u regionu.

  • Njeni albumi, kao što su “Samo za tvoje oči” i “Magija,” postigli su veliki komercijalni uspjeh, a pjesme poput “Slatka mala” i “Ide maca oko tebe” postale su hitovi. Karleuša je poznata i po eksperimentisanju s muzikom, često kombinujući elemente popa, elektronike i folk zvuka, što joj je omogućilo da privuče široku publiku.

Pored karijere, Jelena je poznata po burnom privatnom životu, koji je često bio tema medija. Bila je u braku s fudbalerom Duškom Tošićem, s kojim ima dvije kćerke, Niku i Atinu. Njihov brak je trajao 16 godina, ali se završio sporazumnim razvodom. Tokom braka, mediji su često spekulisali o raznim izazovima s kojima se par suočavao, uključujući i nevjere, o čemu je Karleuša govorila u svojim izjavama.

Osim muzičke karijere, Jelena je poznata po svom društvenom angažmanu, uključujući borbu za prava žena i LGBTQ+ zajednice. Na društvenim mrežama, posebno na Instagramu, redovno dijeli svoje stavove o važnim društvenim pitanjima, a njena hrabrost u iznošenju mišljenja donijela joj je i podršku, ali i kritike. Njena harizma, nepokolebljiva priroda i sklonost izazivanju pažnje učinili su je jednom od najintrigantnijih ličnosti na javnoj sceni Balkana.