Kristal Hefner, bivša supruga osnivača magazina Playboy, Hugha Hefnera, svoje postojanje uz njega karakterizira kao pravu noćnu moru. Nakon godina provedenih u Playboyevoj kulturi, Kristal je odlučna u svojoj želji da promijeni svoj život, počevši od odluke da se odrekne imena Hefner nakon stjecanja doktorata znanosti. Ova akcija će simbolizirati njezino oslobađanje od bivšeg postojanja.

  • Čak i šest godina nakon Hefnerove smrti, njezina povezanost s njegovom ostavštinom i njezin status jedne od Playboyevih značajnih osoba i dalje traje. U želji da se ponovno uda i osnuje obitelj, Crystal je odlučila sačuvati svoje jajne stanice, čime je povećala svoje izglede za majčinstvo s partnerom koji je više usklađen s njezinom dobi, umjesto s nekim poput Hefnera, koji je bio 60 godina stariji od nje.

Kristal je odustala od imidža kojim je bila prepoznatljiva u Playboyu, a koji je obilježen umjetnim izgledom s implantatima i izblajhanom plavom kosom. Sada kao doktorandica, ona s prijezirom razmišlja o tom razdoblju svog života, prenoseći svoje osjećaje u vezi sa svojim neproporcionalno velikim grudima i opisujući sebe kao “jeftinu kinesku lutku”. Iako se Kristal distancirala od te faze, ona priznaje da njeni ostaci i dalje postoje.

  • Kostim Playboyeve zečice zadržala je kao uspomenu na vrijeme provedeno u vili. U svojim nedavno objavljenim memoarima razmišlja o posljednjim godinama Hefnerova života, vremenskom okviru koji se preklapao s usponom pokreta #MeToo. Ona tvrdi da se Hefnerova smrt poklopila s porastom zamaha pokreta, što implicira namjernu korelaciju. U svojoj knjizi Just Say Good Things, Kristal otkriva Hefnerova manipulativna ponašanja, prikazujući ga kao ženomrsca, narcisa i entuzijastu kontrole.

Veza je započela kada je Kristal imala 21 godinu, za razliku od Hefnera koji je bio u osamdesetima. Imao je kontrolu nad svakim aspektom njezina života, donoseći odluke čak io boji njezina laka za nokte i nametnuvši policijski sat koji im je olakšao večernje gledanje filmova. Hefner je njihov intimni život opisao kao “neugodan” i često neobičan, obilježen uključenošću više žena u spavaćoj sobi koje sudjeluju u grupnim aktivnostima koje nijedna strana nije željela.

  • Hefnerovi “Sunday Fun Days” postali su poznati kao popularna okupljanja u Playboyevoj vili koja su okupila stotine mladih žena. Unatoč gubitku sluha, Hefner je zadržao imidž playboya, uz pomoć Viagre. Kristal se prisjeća da je Hefner artikulirao preferiranje gluhoće u odnosu na prestanak intimnih susreta, osjećaj koji je ona smatrala neobičnim. Iako su mnogi bili očarani njihovom vezom, Kristal se sada iskreno bavi toksičnom i neprirodnom dinamikom koja ju je definirala.

 

Kristal pojašnjava da, unatoč mnogim pitanjima u vezi s njezinim okolnostima, zbog sretnog djetinjstva nije bilo vjerojatno da bi se upustila u vezu s muškarcem koji je 60 godina stariji od nje. Međuigra bogatstva i utjecaja odigrala je ključnu ulogu u oblikovanju njihove veze, a Kristal se s tugom osvrće na to razdoblje, žaleći za mladom djevojkom kakva je nekad bila.

  • Iako britanskog podrijetla, Kristal je odrasla u Sjedinjenim Državama. Kako bi unaprijedila očeve pjevačke težnje, njezina se obitelj preselila u Ameriku; tragično, izgubio je bitku s rakom kada je Kristal imala samo 12 godina. Nakon što je stekla diplomu iz psihologije, Kristal se prijavila na jednu od Hefnerovih zabava za Noć vještica, nesvjesna da će taj izbor na kraju rezultirati time da ona postane njegova ljubavnica, a kasnije i supruga. Iako je veza na površini izgledala glamurozno, bila je obilježena aspektima manipulacije i kontrole. U njezinom prikazu, Hefner je sudjelovao u natjecanju sa svojim djevojkama, a svaka se natjecala za prvo mjesto njegove naklonosti. Godine 2012.

Kristal je postala njegova treća supruga; međutim, on sada tvrdi da je patila od stanja sličnog Stockholmskom sindromu. Iako je to u početku doživljavala kao pravu ljubav, s vremenom je shvatila da je to samo iluzija. Nakon Hefnerove smrti, Kristal je nekoliko godina posvetila distanciranju od svog bivšeg postojanja.

  • U njegovim posljednjim trenucima ostala je uz njega, brinući se o njemu dok mu se zdravlje pogoršavalo. Nakon njegove smrti, našla se u stanju šoka, što ju je natjeralo da u narednim mjesecima nastavi novi život. Sada, kroz memoare koji razotkrivaju istinu o njezinoj vezi s Hefnerom i svijetom Playboya, Kristal nastoji postići slobodu koju je dugo tražila.