Danas vam donosimo odličan trik kako da uglancate vaše podove da sijaju. Potreban vam je samo jedan sastojak iz kuhinje koji vjerujemo da svi imate.Kombinacija cimeta i vode postala je najnoviji trend u čišćenju podova. Poznat kao jedan od najomiljenijih začina, cimet se često koristi u pecivima, kao preljev za mueslije ili se dodaje u kavu.

Njegova je privlačnost, osobito tijekom hladnijih mjeseci, nepogrešiva. Međutim, ono što može biti iznenađenje je da cimet također djeluje kao učinkovito sredstvo za čišćenje.

  • Za razumijevanje njegove funkcionalnosti i prednosti uključivanja ovog praha u vodu za čišćenje, pogledajte preporuke koje nudi Granny Tricks. Što opravdava korištenje cimeta kao sredstva za čišćenje? Stoljećima je ovaj začin cijenjen zbog svojih aromatičnih svojstava. Osim svog divnog okusa i mirisa, cimet posjeduje svojstvena antibakterijska svojstva. Kada se koristi kao sredstvo za čišćenje, može iskorijeniti do dvadeset različitih vrsta bakterija.

Nježna priroda prirodnog proizvoda osigurava da ne prianja na površine niti uzrokuje promjenu boje. Roditelji mogu biti sigurni da je kontakt s vodom za brisanje potpuno siguran za njihovu djecu i ne predstavlja nikakav rizik. Slijedi objašnjenje učinkovitosti cimeta u čišćenju vode. Postupak pripreme vode s dodatkom cimeta za pranje podova je jednostavan.

  • To se lako može postići dodavanjem cimeta u prahu u kantu vode. Još jedan učinkovit pristup uključuje prokuhavanje potrebne količine vode s nekoliko štapića cimeta i naknadno izlijevanje u kantu za potrebe čišćenja. Za koncentriraniju otopinu, možete se odlučiti za korištenje eteričnog ulja cimeta, dodajući oko 20 kapi u vodu. Nakon toga možete nastaviti s čišćenjem poda kao što biste obično činili, dopuštajući da se nakon toga osuši na zraku. Preporučljivo je koristiti ovu tehniku ​​čišćenja po tjednom rasporedu.

Osim toga, ugodan miris cimeta prožimat će vaš stan nakon svakog čišćenja. Evo nekoliko uvjerljivih razloga da razmislite o ubacivanju cimeta u svoj usisavač. Ako u svom stanu cijenite predivan miris vode prožete cimetom i želite češće uživati ​​u ovom mirisu, bilo bi korisno staviti malu količinu cimeta u novu vrećicu za usisivač. Dok usisavate, miris će ugodno prožimati vaš životni prostor, prenosi Jutarnji.hr. Ključno je koristiti samo minimalnu količinu kako biste izbjegli potencijalno oštećenje usisavača.

DODATNI TEKST

  • Prije početka procesa čišćenja bitno je ukloniti sve smeće i suvišne predmete koji stvaraju nered u prostoru. Stara praksa korištenja soli za čišćenje podova ne samo da pomaže u uklanjanju prašine i bakterija, već također potiče zdravo i ugodno okruženje u kućanstvu. Osim svojstva uklanjanja prašine, sol ima značajnu ulogu u stvaranju pozitivnog ambijenta u prostoriji, posebno kada je cilj vratiti sreću, mir i blagostanje u dom.

Koja opravdanja postoje za korištenje soli u čišćenju kućanstva? U određenim uvjetima, dodavanje obične kuhinjske soli tijekom brisanja podova ključno je za eliminaciju nakupljene negativne energije u stanu. Djeca su obično prehlađena; pojedinci se mogu naći stalno pogođeni nesanicom ili mučeni uznemirujućim snovima; sobne biljke mogu teško napredovati ili čak propasti; električni uređaji često kvare; nedavna smrt možda se dogodila u stanu; financijska sredstva mogu trajno nedostajati; a stvari mogu neobjašnjivo nestati.

  • Prije započinjanja rituala čišćenja podova solju, bitno je eliminirati sve smeće i strane predmete koji doprinose neredu u prostoru. Sljedeće su smjernice za korištenje soli u čišćenju kućanstva: Započnite tako što ćete u kanti pomiješati 10 litara vode s 1 žlicom obične kuhinjske soli.

Nakon toga otvorite prozore kako biste pospješili protok energije, dopuštajući negativnoj energiji da ode, dok pozdravljate ulazak pozitivne energije. Navlažite krpu i pobrinite se da su podovi temeljito očišćeni. Osim toga, mogu se čistiti police, stolovi, kvake i kućanski aparati. Nabavite sol posebno namijenjenu za čišćenje i izbjegavajte je koristiti kao začin u kulinarstvu. Preporučljivo je provoditi ovaj ritual najmanje jednom mjesečno.