Predstavljamo vam najučinkovitiju metodu za uklanjanje mrlja s vašeg kauča. Mrlje na sofi mogu predstavljati značajan izazov, a bez odgovarajućih metoda ili proizvoda za čišćenje njihovo uklanjanje može biti prilično mukotrpno. Potpuno spriječiti mrlje i prolijevanje na sofama gotovo je nedostižno. Nadalje, česta uporaba može rezultirati nakupljanjem prljavštine, gubitkom boje i razvojem neugodnih mirisa.

  • Nema potrebe za korištenjem jakih kemikalija za temeljito čišćenje vašeg kauča. Dubinsko čišćenje može se postići sa samo nekoliko prirodnih sastojaka koje vjerojatno imate u svom kuhinjskom ormariću. Kako piše “Ekspres”, stručnjaci Plumbsa otkrili su genijalnu metodu za uklanjanje upornih mrlja s presvlaka sofa, čime više nisu potrebna skupa sredstva za čišćenje. U stvarnosti, vjerojatno je da već imate te predmete u svojoj kuhinji.

Bit će potrebne sljedeće stavke: Učinkovito uklanjanje tvrdokornih mrlja značajno se postiže kombinacijom bijelog octa i sode bikarbone. Interakcija između ove dvije komponente rezultira blago kiselom otopinom koja učinkovito uklanja masnoću i prljavštinu. Sljedeće opisuje postupak za postizanje ovog zadatka: Započnite sastavljanjem svoje otopine za čišćenje.

 

  • Pomiješajte jednu čajnu žličicu deterdženta za pranje posuđa, bijeli ocat, sodu bikarbonu i toplu vodu. Miješajte sastojke dok se ne dobije pjenasta smjesa, promatrajući reakciju između sode bikarbone i octa dok se spajaju da bi proizveli snažnu otopinu za čišćenje. Zatim smjesu nanesite na sve vidljive mrlje ili tragove na tkanini sofe.

Ostavite da odstoji i osuši se otprilike 10 minuta. Na kraju, nastavite s čišćenjem zahvaćenog područja. Nakon što se proizvod potpuno osušio, čistom krpom nježno prebrišite površinu i uklonite sve ostatke. U ovom trenutku bi vaš kauč trebao izgledati osvježen i bez mrlja.

BONUS TEKST

Riža koja je kuhana do savršenstva je mekana, jednolično začinjena i rahla, što osigurava da se ne lijepi za stijenke posude u kojoj se priprema. Iako se može činiti da je to jednostavan zadatak, brojni pojedinci često čine značajne pogreške u procesu pripreme; stoga ćemo prikazati ispravan način kuhanja riže. Standardne smjernice za kuhanje riže predlažu korištenje omjera od dvije šalice vode za svaku šalicu riže dugog zrna.

  • Međutim, ove se smjernice mogu razlikovati ovisno o specifičnoj vrsti riže, a mjere također mogu varirati ovisno o korištenoj metodi kuhanja. Najjednostavnije je ovu mjeru smatrati dostatnom za kuhanje, u poklopljenoj posudi, upravo kada je upila svu vodu. Tehnike za postizanje besprijekorne riže. Za kuhanje koristite hladnu vodu. Nakon što voda zavrije, smanjite toplinu na najnižu postavku i provjerite je li posuda dobro zatvorena.

Bitno je ne otvarati posudu dok proces kuhanja ne završi i suzdržati se od miješanja riže dok se kuha. Za pripremu riže uvijek koristite hladnu vodu. Foto: Printscreen/Youtube/Gastro derište Kuhanje riže – trajanje i način pripreme riže. Za rižu dugog bijelog zrna, pomiješajte 2 šalice vode s 1 šalicom riže i kuhajte 15 minuta. Za rižu srednjeg bijelog zrna koristite 1,5 šalicu vode za svaku šalicu riže, također kuhajte 15 minuta. Kada pripremate rižu kratkog bijelog zrna, koristite 1 šalicu plus 1/4 šalice vode po šalici riže, kuhajući isto vrijeme od 15 minuta.

  • Za rižu srednjeg i dugog bezvrijednog zrna, omjer je 2 šalice plus 1/4 šalice vode, što zahtijeva vrijeme kuhanja od 40 minuta. Svaka vrsta žitarica zahtijeva poseban način pripreme. Detaljne upute za kuhanje riže donosimo na priloženoj fotografiji: Profimedia. Posebna vrsta odabrane riže je značajna. Sorte dugog i srednjeg zrna prikladnije su za pripremu slanih jela, dok se riža kratkog zrna najčešće koristi za kašu i sutlijaš. Rižu više puta temeljito isperite hladnom vodom iz slavine.

Za sorte duge riže ili smeđe riže koje su posebno tvrde, ostavite ih da se neko vrijeme namaču u vodi. Stavite rižu u zdjelu, začinite je i ulijte određenu količinu hladne vode. Nakon što voda dosegne točku vrenja, smanjite vatru na minimalnu postavku, pokrijte posudu i ne miješajte je dok proces kuhanja ne završi.

  • Suzdržite se od podizanja poklopca s lonca, čak i za pregled! Kod pripreme veće količine riže, trajanje kuhanja počinje od trenutka kada se lonac poklopi. Kada je kuhanje gotovo, lonac skinite s vatre; međutim, suzdržite se od podizanja poklopca dodatnih 5 do 10 minuta. Ova praksa omogućuje da se zaostala vodena para ravnomjerno rasporedi po riži tijekom procesa hlađenja. Koristeći ovu metodu, riža će postići mekanu konzistenciju bez da postane previše kašasta, osiguravajući da se ravnomjerno kuha i na površini i na dnu posude.