Psiholozi tvrde da određeni obrasci ponašanja mogu sugerirati da vezi nije bilo ozbiljnosti od samog početka. Nadalje, istraživači identificiraju određene riječi ili jezične izraze koji imaju potencijal potkopati bilo koju vezu ili ukazuju na to da partner možda više ne gaji osjećaje ljubavi.

 

  • Ovdje je predstavljena zbirka riječi i izraza koje zaljubljeni pojedinac nikada ne bi izgovorio svojoj dragoj. 7. „Nepotrebno je da vam dajem objašnjenje! Svakako, iako je nepotrebno ispitivati ​​naše partnere ili zahtijevati od njih da opravdaju svaki postupak, razumno je da podijele kako se njihov dan odvijao ili otkriju sve probleme s kojima se možda suočavaju.

Ako odluče ne sudjelovati u takvim raspravama, vjerojatno ne cijene vaše mišljenje. 6. “To me se pitanje ne tiče!” ili “To je tvoja briga! Fraze kao što su ove nepogrešivo pokazuju da je raskid vaše veze neizbježan. Ako vaš partner pokaže nezainteresiranost za vaše brige, čak i kada se od njega traži pomoć, to je jasan pokazatelj da više ne gaji osjećaje prema vama. Pojedinci koji brinu o vama uvijek će odvojiti vrijeme za pomoć, čak i kada im to može uzrokovati nelagodu. 5. “Ako vam se ne čini privlačnim, potražite alternativu.

 

  • Pojedinac pokušava manipulirati svojim odabirom riječi. Ako vam se ovo čini neukusnim, slobodni ste otići. Pojedinci koji vam se sviđaju obično su spremni na ustupke i dosljedno poštuju gledišta svojih partnera. 4. “Imam sumnje u vezi s vašom izjavom. Tipično, ove izjave artikuliraju pojedinci koji posjeduju samopouzdanje ili, obrnuto, oni koji žele potvrditi dominaciju. Često traže opravdanje u okolnostima za koje ne snosite nikakvu odgovornost. Vjerojatnije je da ta osoba samo traži izgovor za sukob ili želi prekinuti vezu.

Muškarac koji vara često postaje udaljen i emocionalno nedostupan u vezi. Može pokazivati iznenadne promjene u ponašanju, poput neobičnog čuvanja telefona ili izbegavanja razgovora o tome gde provodi vreme. Takođe, može biti nervozan, nepažljiv prema partnerki ili, s druge strane, neočekivano ljubazan kako bi prikrio svoju krivicu.

Pojedinci koji dijele duboku naklonost jedni prema drugima obično pažljivo slušaju međusobne perspektive. 3. „Ponašaj se prema svojim željama. Ove fraze ukazuju na to da vaš partner pokazuje osjećaj udaljenosti i ravnodušnosti prema vama. Ne pokazuje zabrinutost za to kako biste se snašli u izazovnim okolnostima ili imate li sposobnost samostalnog rješavanja problema. Vaš partner očekuje da sami upravljate svojim poteškoćama.

  • Osoba kojoj je doista stalo do vas bit će vam podrška i neće vas napustiti u vremenima neizvjesnosti. 2. “Upuštate se u pretjeranu kontemplaciju. Ako vaš partner izrazi ove riječi, preporučljivo je da ostanete pribrani, promišljeno razmislite i izrazite mu svoje brige. Važno je napomenuti da ovu izjavu ne treba promatrati kao odgovor. Zatražite da vaš partner pruži iscrpno objašnjenje ove izjave. Međutim, ako nastave ponavljati te riječi, to može ukazivati ​​na smanjenje naklonosti prema vama.

“Gajim duboku naklonost prema tebi. Netko bi mogao uzviknuti: “To ne može biti istina! Tvrdi da me voli!” Međutim, izraz “stvarno” često se koristi kada partner osjeća krivnju i nastoji potvrditi svoju naklonost. Takvi izrazi mogu poslužiti kao opravdanje za njihove postupke. Ako niti jedan od gore navedenih izraza ne postoji u vašim odnosima, nema opravdanja za dovođenje u pitanje autentičnosti izraza „Volim te.