Unatoč brojnim sukobima i povrijedivim primjedbama koje je njezin otac Rajko Šerifović uputio njezinoj majci Verici Šerifović, Marija Šerifović dosljedno je pokazivala brigu i brigu za njega. Nažalost, Rajkovo zdravlje nedavno se pogoršalo jer je dobio gangrenu, zbog koje mu je amputiran nožni prst.

  • U svjetlu ove situacije, Marija je donijela tešku odluku da svog oca preseli u starački dom i preuzela je odgovornost pokrivanja svih financijskih troškova povezanih s njegovom medicinskom njegom. Kako Marija prati majku na brojnim putovanjima, njezin polubrat Danijel Pavlović posjećuje Rajka, Marijina oca, koji živi u istoj zgradi kao i Rajko. Iako se Marija brine da Rajku ništa ne nedostaje preuzimajući sve troškove, on gaji frustraciju jer njegova kći rijetko dolazi u Kragujevac.

Sumještanka, čiji je otac također u instituciji za starije, kaže da Rajko često izražava želju da vidi Mariju, ali joj priznaje obveze koje proizlaze iz profesije i nadolazećih emisija. Nakon višemjesečne pripreme albuma, Marija je konačno krenula na zasluženi put u Ameriku na prijeko potreban odmor i opuštanje. Tu vrijeme bira provoditi s majkom Vericom, dok oca rijetko spominje, ali nikad ga ne spominje.

  • Njihov je odnos oduvijek bio buran, ponajviše zbog Veričine nesklonosti tati jer ju je izlagao torturi i zlostavljanju. Unatoč tome što mu je na kraju oprostila, Marija ostaje žestoko odana svojoj majci, pazeći da njezin otac dobije svu njegu i podršku koja mu je potrebna. Marija Šerifović, rođena 14. studenog 1984. u Kragujevcu, Srbija, poznata je srpska pjevačica i tekstopisac. Proslavu je stekao pobjedom na prestižnom natjecanju “Zvezde Granda” 2003. godine.

Svojim iznimnim vokalnim sposobnostima i zadivljujućim izvođenjem balada Marija je stekla ogromnu popularnost među publikom. Tijekom svoje uspješne karijere Marija je izdala niz singlova koji su osvojili vrhove top lista, uključujući “Molitva”, “Ponuda”, “Jedan vjetar nosi”, “Bez ljubavi” i mnoge druge.

  • Osim glazbenih postignuća, Marija je imala čast predstavljati Srbiju na Eurosongu 2007. godine, gdje je trijumfalno osvojila prvo mjesto s pobjedničkom pjesmom “Molitva”. Ova povijesna pobjeda označila je prvu pobjedu Srbije na ovom renomiranom natjecanju. Jedna od najzapaženijih ličnosti balkanske scene, Marija Šerifović poznata je po svom osebujnom estetskom izgledu i snažnom umjetničkom izrazu.

BONUS TEKST:

Obitelj, koja služi kao temeljni blok društva, sastoji se od pojedinaca koji dijele zajedničku vezu putem bioloških ili bračnih/posvajačkih veza. Istražimo neke bitne elemente obitelji: Osnovna jedinica u mnogim društvima je nuklearna obitelj, koja se obično sastoji od roditelja i njihove djece, često uključujući braću i sestre. Proširena obitelj, koja uključuje ne samo nuklearnu obitelj, već i bake i djedove, stričeve, tete i drugu rodbinu, živi zajedno ili u neposrednoj blizini.

  • Ovakav raspored često dovodi do dijeljenja resursa i odgovornosti među članovima obitelji. Jednoroditeljsku obitelj čine jedan roditelj i njihova djeca. Ova obiteljska struktura može proizaći iz brojnih okolnosti, poput razvoda, gubitka partnera ili samostalnog posvojenja. Obitelji koje se sastoje od homoseksualaca i lezbijki stvaraju se kada istospolni partneri odluče imati djecu na različite načine, poput usvajanja ili surogat majčinstva.

Obiteljska jedinica ima nekoliko važnih uloga: Obitelj ima presudnu ulogu u odgoju i odgoju djece, što uključuje njihov fizički, emocionalni, socijalni i intelektualni razvoj. Osim toga, služi kao temelj za njegovanje povezanosti, međusobnog poštovanja i ljubavi unutar svojih članova. Emocionalna podrška i zaštita dvije su ključne funkcije koje obitelj ispunjava, posebno u vremenima nevolje ili nemira.

Osim toga, obitelj igra vitalnu ulogu u socijalizaciji djece, prenoseći im znanja o društvenim normama, vrijednostima i običajima, kao i upućujući ih na društvena pravila. Obiteljska dinamika posljednjih je godina doživjela različite transformacije. Te se promjene mogu kategorizirati u dva glavna područja: demografske promjene i ekonomske promjene. Demografske promjene uključuju promjene u broju djece po obitelji, stope razvoda i prevalenciju jednoroditeljskih kućanstava.

  • Ovi čimbenici imaju značajan utjecaj na strukturu i sastav obitelji. S druge strane, ekonomske promjene utjecale su na način funkcioniranja i poslovanja obitelji. Promjene načina života, poput promjena radnog vremena i većeg sudjelovanja žena na tržištu rada, imale su dubok učinak na obiteljsku dinamiku. Te su promjene također dovele do promjena u obiteljskim financijama i raspodjeli uloga unutar obiteljske jedinice.

Općenito, te su promjene u obitelji preoblikovale tradicionalne predodžbe o obiteljskom životu i zahtijevale ponovno promišljanje društvenih normi i očekivanja. Kulturalne promjene uključuju promjene u dugotrajnim uvjerenjima i praksama, utjecaj medija, učinke migracija i multikulturalizma.

  • Tehnološki napredak značajno je utjecao na način na koji obitelj komunicira, kao i revolucionirao rad, obrazovanje i zabavu. Obitelj je od velike važnosti jer služi kao temelj društva, vršeći dubok utjecaj na karakter, načela i sklonosti pojedinca. Nudeći nepokolebljivu podršku, naklonost i vodstvo, obitelj potiče sigurno ozračje u kojem svaki član može cvjetati i razvijati se.