Privucite novac u vaš dom tako što ćete  novčanu žabu stavite u vaš dom i privučete  blagostanje i obilje u svoj život. Feng shui, drevna kineska praksa, tvrdi da raspored elemenata unutar doma – kao što je položaj soba i orijentacija prebivališta – može poboljšati ili nepovoljno utjecati na različite aspekte života. U Srbiji je dugogodišnja praksa urediti dom, okolinu i radno mjesto u skladu s ovim pristupom.

  • Žaba sreće vrlo je cijenjen simbol poznat po svojoj sposobnosti privlačenja bogatstva, što je čini prikladnom i za kućno i za radno okruženje. Iako postoje različiti oblici ove povoljne figure, načela feng shuija pokazuju da je najmoćniji prikaz žaba s tri noge koja drži novčić u ustima, kao što je primijetio Lovesensa.

Postavite žabu blizu ulaza, pazeći da joj je glava okrenuta prema unutrašnjosti. Optimalna energija se crpi kada se postavi u dnevnu sobu, pogotovo ako se radi o privatnom poslu. Za one koji rade u uredskom okruženju, preporučljivo je zadržati vidljivost na vašem stolu. Kada je postavljena tako da gleda prema izlazu, vjeruje se da feng shui žaba odbija financijsku energiju, budući da predstavlja pojam novca koji odlazi iz nečijeg doma.

  • Preporučljivo je izbjegavati njegovo odlaganje u spavaćoj sobi, kuhinji ili kupaonici, a ne smije se stavljati na pod. Osim toga, treba se suzdržati od držanja u područjima s visokom razinom buke i prometa, jer se smatra da takva okruženja mogu odbiti pozitivnu energiju povezanu s novcem.

Prema feng shui stručnjacima, preporučljivo je aktivirati novčanu žabu kako bi se povećalo bogatstvo, sreća i obilje. Kako biste aktivirali žabu, zavežite crvenu vrpcu oko nje ili je postavite na crveni papir ili površinu druge boje. Ako ste prethodno nabavili žabu koja već ima crvenu traku, nema potrebe ponavljati ovaj postupak.

BONUS TEKST

Opće je mišljenje da su ova imena povezana sa životom ispunjenim srećom. Zbog svoje intrinzične energije, ime ima sposobnost oblikovanja sudbine onoga tko ga posjeduje. Čini se da pojedinci s određenim imenima pokazuju nemilosrdan duh, dosljedno pokazujući sreću i vedro ponašanje. Ovu skupinu čine žene čija su imena privlačila bogatstvo i prosperitet.

  • Slijede tri imena: Anna, Victoria i Marina. Osobe s imenom Ana posjeduju veću snagu u usporedbi s drugima, pokazujući i marljivost i ustrajnost. U biti, Victoria dosljedno izlazi kao pobjednica u svim nastojanjima. Njezina sposobnost analize situacije, zajedno s njezinim talentom za uvjeravanje, omogućuje joj da postigne svoje ciljeve. Marina se smatra prirodnim vođom, koja pokazuje hvalevrijednu sposobnost učinkovitog upravljanja velikim timovima.

Njegov pristup upravljanju smatra se prikladnim i učinkovitim. Drugu kategoriju čine žene koje posjeduju sposobnost privlačenja imućnih muškaraca u svoje sfere. Pojedinci unutar ove skupine obuhvaćaju imena Anastasia, Zlata i Sofia. Tipično, one koje se zovu Anastasia su žene koje ne teže aktivno materijalnom bogatstvu; međutim, često se udaju za uspješne i imućne partnere.

  • Čini se da im se sreća smiješi, osiguravajući da dosljedno uživaju u udobnom životu. Ime Zlata posjeduje magnetsku osobinu koja privlači bogatstvo. Žena s ovim imenom dosljedno postiže uspjeh u financijskim stvarima. Sofiju krasi duboka životna mudrost. Sreća se smiješi ženi koja nosi ovo ime. Sofia će promišljeno odabrati partnera koji pokazuje stabilnost, osiguravajući stalan protok financijskih sredstava unutar kućanstva, a sama nastoji održati i povećati to bogatstvo.