Molimo vas da pažljivo razmislite o ovim riječima i razmislite o sljedećem pitanju: na ljestvici od 1 do 10, u kojoj se mjeri poistovjećujete s ovom situacijom? 5:30 je ujutro i osjećaj strepnje počinje se pojačavati. Kad otvorite oči, nalazite malog miša neizvjesnosti kako vam grize živce. Pred nama su sastanci, konferencije i rokovi…

  • Zašto uvijek ima obilje zadataka za dovršiti, a tako malo vremena? Dok posežete za telefonom, pregledavate e-poštu, pozive, poruke i druge obavijesti tijekom vašeg putovanja do kupaonice. U žurbi se pripremate, uzimate ključeve iz ormarića i izlazite van. Po ulasku u automobil birate broj na telefonu i započinjete radni dan. Čini se da ste previdjeli važan detalj. Iza vas leži žena u krevetu, a vi niste ni bacili pogled u njenom smjeru.

Niste je niti milovali, niti ljubili, niti ste je pokušali probuditi… Pažnja vam je bila negdje drugdje okupirana. Kako početni val užurbanog dana jenjava, odvojite trenutak za uživanje u šalici kave dok posežete za telefonom kako biste pregledali društvene mreže. Zateknete se kako listate ažuriranja koja se tiču ​​vijesti i aktivnosti vaših “prijatelja”. Žena s kojom dijeliš život ponovno će ti izblijediti iz sjećanja.

Prevara ili preljuba je čin narušavanja poverenja u partnerskom odnosu, kada jedna osoba ulazi u emotivnu ili fizičku vezu s nekim van svoje postojeće veze. Ovaj čin često dovodi do dubokih emocionalnih povreda, gubitka poverenja i raskida odnosa. Razlozi za preljubu mogu biti različiti – od nezadovoljstva u vezi do ličnih nesigurnosti – ali posledice su gotovo uvek bolne i teške za sve uključene. Oporavak od preljube zahteva vreme, iskrenost i često stručnu pomoć kako bi se povratilo poverenje.

  • Suvremeni odnosi često pokazuju nedostatak praktične prosudbe. Pojedinci žive zajedno, ali ovaj dogovor često nema značaj. Jutra provode u prisutnosti jedno drugoga na kratke trenutke, nakon čega slijedi nekoliko zajedničkih sati navečer. Komunikacija se svodi na niz jezgrovitih fraza i kratkotrajnih pogleda razmijenjenih preko mobilnih uređaja. Ako između njih postoji iskrena ljubav, mogu slati virtualne poljupce tijekom dana, pogrešno vjerujući da su takve geste dovoljne za izražavanje ljubavi.

Uvriježeno je mišljenje da je nepoštenje u vezi bitno i tipično. Međutim, stvarnost je da su pojedinci prestali voljeti i pokazivati ​​brigu jedni za druge. Nakon što jedan partner postane svjestan nevjere, povjerenje je nepovratno narušeno. Svakako, seksualna nevjera je krajnje uvredljiv čin. No, jeste li razmišljali o tome da se partner može izdati svakodnevno?

  • Često doživljavamo nedostatak komunikacije, pažnje, strasti, intimnosti i možda najvažnije ljubavi. Nedostatak pažnje može nanijeti mnogo veću štetu od puke seksualne nevjere. Zamislite ovaj scenarij: otkrili ste pojedinca kojeg možete istinski voljeti, a ipak ste prisiljeni boriti se za puke djeliće njihove pažnje.

Dok sjedite, promatrate je dok osvježava svoj profil, pregledava komentare i oduševljena je pohvalama koje je dobila za svoj najnoviji selfie. Istodobno, koristite Twitter i pregledavate Instagram, gdje primamljivi likovi drugih žena zaokupljaju vašu pažnju, ostavljajući malo pažnje vašem vlastitom odrazu.

  • Biste li je mogli identificirati među gomilom pojedinaca? Možda biste mogli razmisliti o šetnji do trga, dobro se obući i potom posjetiti pub. Dopustite ljubavi priliku za obnovu. U suvremenom društvu značajan izraz ljubavi je ostaviti svoj mobilni uređaj po strani i uključiti se u interakciju licem u lice sa svojim supružnikom. Pitaj: kako si? Važno je prepoznati temeljnu istinu: voljena osoba je vaš najvažniji posjed u životu. Stoga je sadašnji trenutak pravo vrijeme da joj izrazite svoju naklonost, jer sutra može biti prekasno.