Rabiatul Adavija, TikToker porijeklom iz Malezije, često dijeli videozapise koji prikazuju djevojku koja boluje od hipertrihoze, poznate kao sindrom vukodlaka. Ovo rijetko stanje predstavlja nekoliko poteškoća u društvenim situacijama zbog svog jedinstvenog izgleda. Hipertrihoza je medicinsko stanje koje se identificira prekomjernim rastom dlaka koji je neovisan o androgenima, što dovodi do dlaka koje izgledaju duže i deblje nego što se obično opaža.

  • Igrom slučaja, Rabiatul je susreo djevojku u bolnici i bio očaran njenim izgledom. Nakon tog prvog susreta često provode vrijeme zajedno, a Rabiatul je kreirao video sadržaj koji je postigao značajnu popularnost. Ovaj TikToker nastoji se suočiti s raznim tabuima i stigmom povezanim s hipertrihozom, stanjem koje često dovodi do neobičnog izgleda. Hipertrihoza je nasljedni poremećaj obilježen abnormalnim povećanjem rasta dlaka na tijelu.
@rabiatuladawiyah8896

Alhamdulillah … Selesaikan amanah #fypシ #foryou #werewolfsyndrom #bayiviral #kitaprihatin

♬ 1000tahun lamanya by tulus – ॱଳ͘

Može utjecati na pojedince bilo kojeg spola i često utječe na različite regije, uključujući lice, gdje je gustu kosu teško sakriti. Najraniji zapisi o ovom sindromu datiraju iz 17. stoljeća. Rabiatul ističe svoju predanost povećanju svijesti o poremećaju i često dijeli videozapise djevojčice, osiguravajući da su njezini roditelji dali svoj pristanak. Prema portalu edziecko.pl, roditelji djevojčice izjavili su da je rođena s ovim stanjem.

  • “Kada je naša kćer stigla, liječnici nisu bili sigurni u temeljni uzrok. “Medicinska sestra se onesvijestila odmah nakon poroda”, primijetila je majka djevojčice, ističući poteškoće s kojima su se susrele nakon poroda. Poduzimajući ovu hrabru inicijativu, Rabiatul i njezina obitelj pokreću dijalog i podižu svijest o hipertrihozi, promičući prihvaćanje i empatiju za pojedince pogođene ovim stanjem.

BONUS TEKST

Prirodni lijekovi, iako nježni, mogu biti vrlo učinkoviti i često predstavljaju praktičnu opciju za ublažavanje simptoma povezanih s raznim zdravstvenim problemima. Jedan značajan primjer takvog lijeka je đumbir, tvar koja se stoljećima koristi zbog svojih terapeutskih prednosti. Prepoznat po svojim protuupalnim, antioksidativnim, antibakterijskim i antiemetičkim svojstvima, đumbir služi kao moćno ljekovito sredstvo.

  • Za pripremu čaja od đumbira započnite tako da izrežete komad đumbira duljine otprilike 2-3 cm i stavite ga u šalicu kipuće vode. Pustite da se natapa oko 5-10 minuta, nakon čega biste trebali procijediti čaj prije nego što dodate limun i med prema vašim željama. Ovaj čaj se može piti jednom ili dva puta dnevno. Još jedan snažan prirodni lijek je med. Poznat po svojim antimikrobnim i protuupalnim svojstvima, med se često koristi za ublažavanje kašlja, smirivanje upale grla i jačanje imunološkog sustava.

Može se konzumirati samostalno ili umiješano u čajeve, toplo mlijeko ili čak toplu vodu s limunom. Ova prirodna tvar korištena je za razne primjene zahvaljujući svojim terapeutskim svojstvima. Proizvode ga pčele iz nektara sakupljenog s cvjetova ili medne rose, med je sladak i hranjivim tvarima bogat proizvod koji sadrži širok raspon vitamina, minerala, antioksidansa i drugih korisnih spojeva.

  • Ulje eukaliptusa smatra se vrlo omiljenim prirodnim lijekom, osobito za ublažavanje simptoma povezanih s prehladom i respiratornim problemima. Udisanje pare s nekoliko kapi ulja eukaliptusa može pomoći pojedincima u otvaranju dišnih putova i smanjenju začepljenosti nosa.

Za ublažavanje probavnih tegoba moglo bi biti korisno piti čaj od mente. Blago sedativno djelovanje metvice doprinosi ublažavanju nadutosti, plinova i grčeva u trbuhu. Konzumacija čaja od paprene metvice nakon obroka može pospješiti probavne procese. Iako se prirodni lijekovi obično smatraju sigurnima, važno je posavjetovati se s liječnikom prije započinjanja bilo kakvog novog liječenja, osobito ako trenutno uzimate druge lijekove ili imate postojeća medicinska stanja.