Osobe koje žive u kući koja je obožena parketom vjerojatno su primijetili ogrebotine na površini. Bez obzira na oprez pri pomicanju stolaca ili komoda, tragovi će se neizbježno pojaviti. Najprikladnije rješenje je postavljanje tepiha ili tepiha preko oštećenog područja; međutim, što treba poduzeti ako se ogrebotina nalazi na vidljivom mjestu koje se ne može sakriti? Postoji jednostavna metoda za rješavanje ovog problema, koja vam možda nije pala na pamet.

  • Rješenje poznato kao “Caku”, koje je otkrila kućanica na platformi društvenih medija TikTok, može se formulirati pomoću predmeta koji su vjerojatno već dostupni u vašem kućanstvu. Pojedinac je na internetu objavio video u kojem se procjenjuju različiti mogući pravni lijekovi za tu štetu.

Prema njezinim tvrdnjama, susrela se s vjerovanjem da ogrebotine mogu nestati ako se natrljaju orasima. Izvela je pokuse koristeći orahe, pekan orahe i pistacije, naposljetku utvrdivši da je početni lijek bio najučinkovitiji. Ogrebotine su potpuno nestale, kao da nikada nisu postojale. Videozapisi koje je producirala privukli su pozornost milijuna korisnika interneta, a mnogi su gledatelji bili toliko impresionirani da su nestrpljivo i sami pokušali ponoviti trik.

  • Video je postigao značajnu popularnost, skupivši više od milijun pregleda, što je navelo jednog online korisnika da sudjeluje u oduševljenju i razjasni razloge koji stoje iza učinkovitosti trika. Primijetio je: “Ovo je površna ogrebotina. Drvo je hidratizirano uljem od oraha, što također replicira finiš.”

DODATNI TEKST

Svećenik je blagoslovio Srpkinju da se uda za svog brata, a potom je ponudio nepredviđeno objašnjenje. Je li krvno-srodnički brak dopušten i na kojoj se generacijskoj razini ljubavna veza među rođacima više ne kvalificira kao incest? Žena iz Srbije otkrila je svoju ljubavnu vezu s bratom i zatražila savjet svećenika u vezi s potencijalom za njihov brak. Svećenik je izrazio stajalište Crkve o predmetnom pitanju i naposljetku skrenuo pozornost na pitanje od javnog značaja, posebno imajući u vidu stalne nejasnoće oko identiteta naših predačkih veza.

  • “Skoro sam se uvjerila da sam u vezi s mladićem s kojim dijelim zajedničku lozu, budući da su naše bake biološke sestre. Da li to znači da je takva veza, ili brak, zabranjen na toj premisi? Jedna žena iz Srbije izrazila je svoju zabrinutost rekavši: “Dragi očevi, zabrinuta sam; ova me stvar zabrinjava i želim razumjeti perspektivu crkve, jer sam vjernica i ovo pitanje za mene ima veliku važnost.

” Na njezin upit naš sveti apostol uputio je portal “Tv Hram”. Konzultirao se sa svojim kolegama kako bi utvrdio uvjete pod kojima je brak između krvnih srodnika dopušten, pojasnivši kada to ne predstavlja incest i navodeći posebne kriterije koji se moraju ispuniti u takvim slučajevima. “Crkveni propisi određuju da krvno srodstvo do četvrtog stupnja predstavlja nepremostivu zapreku, dok se krvno srodstvo od petog do sedmog stupnja smatra otklonjivom zaprekom za sklapanje braka.

  • Prema tome, ako su stranke u krvnom srodstvu unutar petog, šestog ili sedmog stupnja, ženidba se može sklopiti uz izričitu suglasnost odgovarajućeg biskupa, koju je prezentirao njihov svećenik, osim ako postoje drugi razlozi za odbijanje“, započeo je svoje pojašnjenje svećenik. Osma generacija se ne kvalificira kao vrsta srodstva. Stupanj krvnog srodstva utvrđuje se zbrajanjem generacija unutar loze koja novovjenčani par povezuje s njihovim zajedničkim pretkom.

Svećenik je izjavio: “Brat ili sestra rođen od istih roditelja kategoriziran je kao krvno srodstvo drugog stupnja, dok se brat ili sestra rođeni od strica ili tetke klasificira kao krvno srodstvo četvrtog stupnja. Ako imate zajedničkog pradjeda, vaša veza potpada pod šesti stupanj krvnog srodstva, što znači da ste u osmom stupnju krvnog srodstva. Ova klasifikacija ne predstavlja nikakvu zapreku u vezi s bračnim propisima.”