Svima nam je poznato da prilikom kuhanja kuća poprimi sve mirise od hrane zato vam danas orkrivamo kako da se riješitee neprijatni mirisa.

A kada se konzumira znatna količina hrane. Proces pripreme hrane zahtijeva znatne napore u kuhinjskom okruženju. Naravno, postoji raznolik niz vrsta parfema. Bez obzira na dubinu vaše ljubavi prema njima, postoje situacije kada njihovo ponašanje može postati dosadno. Osobito ako očekujete dolazak gostiju. Stoga razmislite o primjeni različitih tehnika za njihovo uklanjanje.

  • Smjernice za pripremu i uživanje u kavi. Zdjelica svježe mljevene kave ima sposobnost uklanjanja neugodnih mirisa unutar vašeg hladnjaka ili zamrzivača. Osim toga, sam čin kuhanja kave može poslužiti za prikrivanje neželjenih mirisa. Još jedna učinkovita metoda je korištenje drvenog ugljena, koji ima sposobnost upijanja mirisa. Ova prirodna tvar ne sadrži nikakve dodatke i može se udobno čuvati u hladnjaku.

Može se staviti komad ugljena u krpu ili čarapu i staviti u prostoriju kako bi se dodatno suzbio neželjeni mirisi. Upotreba sode bikarbone kao sredstva za osvježavanje zraka. Kutija sode bikarbone obično se koristi za uklanjanje neugodnih mirisa u hladnjaku; međutim, njegova se korisnost proteže i na kuhinju. Slično kao i mljevena kava, kada se soda bikarbona u posudi rasporedi po prostoriji, ona učinkovito apsorbira mirise kuhanja.

  • Nadalje, kuhanjem mješavine vode i sode bikarbone dobiva se prirodni osvježivač zraka. Soda bikarbona može se posuti po dnu kante za smeće kako bi se učinkovito apsorbirali neugodni mirisi koji se šire od ostataka hrane koji se nalaze u njoj. Slično tome, stavljanje kore limuna u posudu postiže isti rezultat dok daje osvježavajući miris citrusa.

Ocat koji sadrži alkohol može pomoći u upravljanju neugodnim mirisima alternativnom metodom. Zagrijavanjem pola šalice octa uz šalicu vode u tavi dok smjesa ne dosegne točku vrenja, nastala će para učinkovito apsorbirati sve neugodne mirise. Osim toga, pročišćivač zraka najučinkovitiji je kada se aktivira za uklanjanje svih mirisa prisutnih u domu.

BONUS TEKST

Neugodni mirisi u domu mogu biti prilično neugodni; međutim, postoje jednostavne i učinkovite metode za njihovo uklanjanje. U nastavku slijedi nekoliko prijedloga za revitalizaciju svježine vašeg životnog prostora: 1. Konzistentan protok zraka Otvaranjem prozora olakšava se ulazak svježeg zraka, a pomaže u uklanjanju ustajalih mirisa. Važno je redovito provjetravati prostorije, posebice kuhinje i kupaonice, kako biste učinkovito uklonili sve neugodne mirise. 2. Koristite prirodne osvježivače zraka.

  • Prirodni mirisi služe kao izvrsna zamjena za komercijalno dostupne osvježivače zraka. U nastavku je nekoliko prijedloga: Soda bikarbona: Strateški rasporedite zdjelice sa sodom bikarbonom po cijeloj kući. Njegova svojstva omogućuju upijanje nepoželjnih mirisa, posebno u područjima kao što su hladnjak, ormarići i kupaonice. Jabučni ocat: Kako biste uklonili jake mirise, stavite posudu s jabučnim octom u zahvaćenu prostoriju i ostavite da odstoji nekoliko sati. Ocat će učinkovito upiti neugodne mirise.

 

Eterična ulja: Dodajte nekoliko kapi eteričnih ulja, uključujući lavandu, limun ili pepermint, u difuzor ili posudu napunjenu vodom. Ova ulja služe ne samo za prikrivanje neugodnih mirisa, već i za stvaranje umirujućeg okruženja. 3. Tamjan i svijeće Korištenje mirisnih svijeća ili mirisnih štapića ima potencijal revitalizirati okoliš i unijeti ugodan miris u dom.

  • Odabir opcija koje sadrže prirodne mirise, poput vanilije, cimeta ili cvjetnih tonova, može osigurati dugotrajan učinak. 4. Temeljita sanitacija Neugodni mirisi često potječu od prljavštine ili naslaga prašine. Za održavanje svježe atmosfere u domu neophodno je redovito čistiti sve površine, tepihe, zavjese i tapecirani namještaj. Posebno treba biti oprezan u kuhinji jer se masnoća i ostaci hrane mogu zadržati na površinama i dovesti do kvarenja.