Svima nam je jasno da je odžavnje wc teži posao.Danas vam donosimo kako da na lak i jednostavan način sebi olakšate posao.Umjesto da žurno krenete u trgovinu nakon što ste potrošili zalihe sredstva za čišćenje WC-a, preporučljivo je odvojiti trenutak i razmotriti svoje mogućnosti.

  • Ovaj jednostavan pristup omogućuje vam učinkovito čišćenje WC školjke bez oslanjanja na specijalizirana sredstva za čišćenje. Jednostavno dodajte ovaj prah u svoju WC školjku i spremni ste za nastavak.

Važno je pridržavati se smjernica YouTube kanala Clean Freak & Germaphobe. Ispitivanje je provedeno u toaletu koji nije bio podvrgnut dezinfekciji dva tjedna, što je rezultiralo nedvojbenim rezultatima. U ovom slučaju, sredstvo za čišćenje toaleta zamjenjuje se praškom za pranje. Određena marka pudera nema nikakvog značaja jer bi to mogla biti najekonomičnija dostupna opcija.

  • Ovaj pristup ima za cilj pokazati da kada se proizvod za čišćenje, kao što je sredstvo za čišćenje WC-a u ovom scenariju, potroši, može se lako zamijeniti alternativom. Postupak: U početku se val vode sudara s unutarnjim površinama WC školjke. Započnite tako da uzmete otprilike jednu mjericu praha i ravnomjerno ga rasporedite po rubu i stranicama WC školjke.

Ostavite ovu smjesu da odstoji 15 minuta dok čistite ostatak kupaonice. Nakon što to vrijeme istekne, pedantno oribajte WC školjku četkom. Po završetku jednostavno pustite vodu u WC-u. SAVJET: Nakon čišćenja WC školjke četkom, nemojte je odmah stavljati izravno u držač. Preporučljivo je ostaviti četku ispod WC školjke neko vrijeme kako bi se osušila prije nego što je spremite u držač. Cijeli postupak možete pogledati u videu na poveznici ispod članka.

  • U nastavku su dodatni korisni savjeti za čišćenje WC-a: Inovativna metoda za dezinfekciju toaleta. Pozdravite se s neugodnim mirisima, nakupljanjem kamenca i žutom bojom! Skupa kemijska sredstva za čišćenje nisu nužno najučinkovitije rješenje za značajnu prljavštinu; često se učinkovite alternative za čišćenje mogu pronaći u vlastitoj kuhinji. Pojava mrlja od vode i kamenca nije samo rezultat rutinskog korištenja toaleta.

Primarni uzrok ovog problema je ispiranje WC školjke tvrdom vodom, koja ima povišenu koncentraciju soli, uključujući kalcij, magnezij, željezo i mangan. Čini se da se željeni učinci korištenja osvježivača zraka i sredstava za čišćenje toaleta ne ostvaruju. Unatoč tome, nepotrebno je ulagati pretjerane napore u uklanjanje prljavštine. Bitno je odabrati odgovarajući proizvod koji je lako dostupan.

  • Učinkovito uradi sam rješenje za uklanjanje mrlja i kamenca je soda bikarbona, koja se pokazala učinkovitom kao vrijedan saveznik u borbi protiv nakupljanja kamenca unutar WC školjke. U kombinaciji s limunskom kiselinom, soda bikarbona stvara antibakterijsku otopinu koja je posebno učinkovita za čišćenje WC-a koji su jako zaprljani. Za pripremu ove smjese pomiješajte 1/3 šalice sode bikarbone s 1/4 šalice limunske kiseline, a zatim ravnomjerno rasporedite dobivenu smjesu po WC školjci.

Pustite da prašak odstoji 30 minuta, nakon čega je neophodno temeljito isprati WC s dovoljno vode. Prljavština bi trebala odmah nestati. Mješavina sode bikarbone i octa pokazala se vrlo učinkovitom u uklanjanju tvrdokorne prljavštine, uključujući značajne nakupine. Kombinacija ova dva predmeta za kućanstvo pruža dodatnu udobnost. Njihova pomoć pomoći će u uklanjanju svih neugodnih mirisa.

  • Za izradu DIY sredstva za čišćenje WC školjke, pomiješajte dvije žlice sode bikarbone s dvije žlice octa. Spužvicom nanesite dobivenu gustu pastu na zaprljano područje. Ostavite da odstoji 15 minuta i nakon temeljitog ispiranja vaša WC školjka će blistati kao da je potpuno nova. Jabučni ocat, dobiven iz fermentiranog jabučnog vina, služi kao iznimno snažno sredstvo za čišćenje.

Njegova moćna dezinfekcijska svojstva čine ga učinkovitim ne samo u svrhu uklanjanja kamenca već i za održavanje čistoće WC školjke. Uklanja štetne mikrobe, osobito kada se koristi u kombinaciji s limunom. Za optimalne rezultate pomiješajte pola šalice jabučnog octa sa sokom od jednog limuna. Nanesite ovu otopinu za čišćenje na WC školjku i ostavite da odstoji otprilike 12 minuta. Nakon toga isperite toplom vodom.

  • Ovaj postupak treba provoditi tjedno. Korištenje ove metode osigurava da kupaonica ostane uredna i primamljiva. Coca-Cola se može koristiti u svrhu postizanja besprijekorno čiste WC školjke. Intrigantno je da ovaj rasprostranjeni napitak ima praktičnu primjenu u čišćenju WC-a. Cola se lako prilagođava prljavštini jer njezina formulacija uključuje komponente koje učinkovito uklanjaju nakupljanje kamenca. Da biste iskoristili ovu metodu, potrebno je samo uliti tekućinu u WC školjku i ostaviti da odstoji jedan sat za postizanje željenih rezultata.

Za početak temeljito očistite WC školjku četkom, a zatim je isperite vodom. Nadalje, fosforna kiselina koja se nalazi u coli služi kao učinkovito sredstvo za čišćenje niza kontaminiranih površina. Nanesite malu količinu tekućine na željeno područje i ostavite da odstoji petnaest minuta. Nakon toga upotrijebite spužvu kako biste uklonili ostatke tekućine. Ova metoda čišćenja je izrazito učinkovita, a zahtijeva minimalan napor i troškove. Udio