Sve veći broj roditelja odlučuje se da svojoj djeci daju tradicionalna srpska imena. Tradicionalna imena često se daju u čast sjećanja na pretke, a kako je vrijeme odmicalo, značaj povezan s određenim imenima često se gubio. Jedan takav primjer imena koje se održalo kroz vjekove i koje ostaje široko omiljeno je Nenad.

  • Smatra se izvornim imenom koje je izrazito srpsko, ali uživa široku upotrebu ne samo kod nas već iu Hrvatskoj, Bosni i Crnoj Gori. Smatra se da podrijetlo imena potječe od negacije glagola “nadati se” ili “očekivati”. Uglavnom se dodjeljivalo djeci koja su na svijet stigla “neočekivano” ili “iznenada”, misleći na onu koju roditelji nisu očekivali.

Čest scenarij odnosio se na majke koje su u poznim godinama ostale u drugom stanju. Neki etnolozi tvrde da ovo muško ime potječe od negacije glagola “htjeti”, zapravo označavajući “neželjeno dijete”, iako ovo tumačenje nije općeprihvaćeno. Nadalje, važno je napomenuti da ovo ime nema alternativne oblike i ističe se kao jedno od rijetkih muških imena u Srbiji koje nema odgovarajuću žensku varijantu.

BONUS TEKST

Mile Ignjatović, poznat po popularnoj pjesmi “Na putu ludila”, danas djeluje bitno drugačije. Ovo su ažurirane informacije o njegovom trenutnom boravištu i aktivnostima. Danas je krajolik potpuno izmijenjen: Mile Ignjatović je pjesmom “Na putu za ludilo” osvojio Srbiju, da bi potom nestao iz javnosti. Afirmaciju kod domaće publike stekao je hitom “Sve se dogodilo na putu ludila” koji je i dan danas popularan odabir na proslavama. U spotu za prethodno spomenutu pjesmu, Mile je zaista bio zadivljujući.

  • Njegova posebnost bila je duga kosa, koja je izazivala divljenje žena. Čak su se i kolege pjevači našli zaluđeni ovim šarmerom. U tom periodu on i Željko Šašić bili su jedine zapažene ličnosti poznate po dugoj kosi, piše “Blic”. Nakon izdavanja velikog hita, pjevačica je doživjela značajnu popularnost na dulje vrijeme. Unatoč brojnim predviđanjima duge i uspješne karijere, Mile nažalost nije uspio ponoviti taj uspjeh još jednim hitom.

U to vrijeme producirao je albume za ZAM produkciju. Njegov posljednji album objavljen je 2002. godine, nakon čega je nestao iz javnosti. Mile trenutno ima pedeset pet godina i živi u selu Dragošinjci kod Kraljeva. Nastupa na raznim proslavama, jer je i dalje tražen, a za stanovnike svoje sredine ima status premijerske zvijezde. Na društvenim mrežama pojavio se video koji prikazuje njegov trenutni izgled. Iako je skratio svoju prethodno dugu kosu, glas mu je ostao živ i zdrav.