Sa suzama u očima, ali s neodoljivim osjećajem ponosa, Arijana Mihajlović osvrnula se na posljednje dane svog supruga i stupa podrške, Siniše Mihajlovića. Poznat kao legenda srpskog nogometa, Siniša je zajedno sa svojom suprugom Arijanom, sjajnom voditeljicom i modelom, činio voljeni par među slavnim osobama. Naime, simpatična Talijanka žrtvovala je svoju karijeru kako bi se posvetila djeci i podržala Mihu u njegovim sportskim nastojanjima; naprotiv, uvijek se sjećao njezinih doprinosa do samog kraja.

  • Nakon gubitka supruga, koji se hrabro borio s leukemijom, osjećala se kao da joj je izvučeno tlo ispod nogu. Nakon Sinishine smrti, Ariana se povukla iz javnog života, a najveću utjehu pronašla je u društvu unuka. Dok je razotkrivala svoju nutrinu i dijelila samo tračak zapanjujućih otkrića tijekom Sinišine borbe za preživljavanje, natjerala je suze na oči cijelom svijetu. “Prvi put smo se sreli kad sam imala 23 godine, nakon toga smo se udali i zajedno odgajali djecu.

Naša je ljubav bila nevjerojatna i trajala je 27 godina; zahvalna sam što sam s njim dijelila život”, rekla je elegantna Talijanka. Bezvremensko odijelo Jovane Joksimović: Dizajn koji naglašava siluetu i stvara izraženiji struk. Borba s Mihinom bolešću za nju se pokazala velikim izazovom, a otvoreno priznaje da proživljava niz emotivnih faza. “Kada je preminuo, bila sam u takvom stanju šoka da sam se zatekla kako se smiješim svima. Možda je to bilo zbog činjenice da je gubitak supruga predstavljao moj prvi značajni gubitak.

  • Nakon toga, provela sam mjesece preispitujući vlastiti razum. Prisutnost Siniše u kućanstvu ostala je opipljiva. Osjećala sam njegove ruke na svojima i čula jasan zvuk njegovih papuča u kuhinji. Jedne sam večeri doživio osjećaj da on leži pored mene u krevetu, osjećajući kako se madrac pomiče na jednu stranu. Tada sam počeo razgovarati s drugima koji su također pretrpjeli gubitak, otkrivajući mi da nisam bio sam u svom iskustvu. Nesigurna kako se ponovno integrirati u svoj normalan život i ispuniti svoje svakodnevne obveze, doživjela je duboki osjećaj praznine i dezorijentiranosti.

Upravo je u tom trenutku prepoznala potrebu da potraži stručnu pomoć kako bi se pozabavila svojim emocijama. “Protekla godina bila je izazovna za mene. U prvim mjesecima nakon Sinishine smrti, bila sam istinski u šoku i nisam mogla sudjelovati ni u kakvim aktivnostima. Postupno, uz podršku stručnjaka, nastojim se nositi sa svojom tugom. Psihologinja je izjavila: “Ariana, imaš dvije mogućnosti: možeš živjeti ili možeš umrijeti.” Kao odgovor, odlučila sam živjeti za dobrobit svoje djece i sačuvati uspomenu na svog muža.

  • Arijana Mihajlović, Siniša Mihajlović foto: Printscreen Instagram – ariannamihajlović Tijekom odmora na Sardiniji primijetila je da sa Sinišom nešto nije u redu. “Na ovom sam odmoru na Sardiniji prvi put primijetio da je izgledao nešto umornije nego inače. Sljedeći dan nakon igranja tenisa s prijateljem, nije mogao ustati iz kreveta i više nije mogao hodati. Nastavili smo do hitne pomoći, gdje osoblje nije bilo sigurno u vezi s tim problemom. Nakon što je dobio dijagnozu, dva dana ju je tajio od obitelji. Nakon toga je otputovao u Bolognu na daljnje preglede.

Najviše me boli što je ta dva dana odlučio nikome ništa ne otkriti. Kad me naposljetku nazvao, prvotno sam pomislio da je tražio priliku za posao. Umjesto toga, izgovorio je nešto što nisam očekivala: “Zdravo, ljubavi… imam leukemiju. Sljedeće četiri godine obilježene su brojnim izazovima, fluktuacijama i osjećajem nade. Kad sam saznao za njegovu dijagnozu leukemije, ostao sam u nedostatku riječi i nisam znao što dalje.

  • Uvjeravao sam ga da ćemo se zajedno suočiti sa svakom preprekom, vjerujući da će nas naša novopronađena snaga dovesti do pobjede. Ističe kako se glasoviti Miha nikada nije predavao; čak i nakon što je napustio posao, nastavio se suočavati sa svojom bolešću s otpornošću i odlučnošću. Nakon prve transplantacije koštane srži, činilo se da se normalizacija vraća. Nažalost, dvije i pol godine kasnije bolest se ponovila. Tada sam doživio duboki strah da ću ga izgubiti, shvativši da su okolnosti izuzetno teške. Obavljena je druga transplantacija, ali nije dala uspjeha.

Posljednji tračak nade ležao je u eksperimentalnom liječenju u Bergamu, koje, unatoč početku koji je obećavao, na kraju nije dalo željene rezultate. Liječnici su njegovu suprugu obavijestili da više ništa ne mogu učiniti kako bi spasili Sinišu. “Liječnici su mi prenijeli da su iscrpili sve mogućnosti (i da nema alternative). Slijedom toga, postigao sam dogovor s djecom da se suzdrže od dijeljenja ove informacije s njim. Posljednjih mjesec dana živjeli smo u sjeni spoznaje da svakog trenutka može umrijeti. Slutio je da se njegovo vrijeme bliži, a najveću muku prouzročila je spoznaja da neće svjedočiti sazrijevanju svoje djece.

  • Rekao mi je: “Žao mi je što ne mogu vidjeti našu djecu kako rastu i stare.” Iako sam žudio prenijeti mnoštvo misli, osjećao sam se prisiljenim ostati postojan i nisam si mogao dopustiti da posustanem. Dva dana prije svoje smrti, prenio mi je svoju ljubav; kroz te četiri godine doživio sam duboke šokove od onoga čemu sam svjedočio u bolnicama. Također sam promatrao užas koji se odražava u Sinišinim očima, a čak i sada pokušavam pronaći utjehu dok ta sjećanja izranjaju noću, podsjećajući me na ono što sam proživjela. Kako su izgledali posljednji sati Siniše Mihajlovića?

Poznata ličnost srpskog, talijanskog i svjetskog nogometa, i kao igrač i kao trener, preminuo je 16. prosinca 2022. obavijen ljubavlju supruge, djece i najbližih prijatelja. “Primijetivši promjenu u njegovom disanju i uvidjevši da mu je ostalo još samo malo vremena, pozvala sam djecu. Svi smo šutjeli u njegovoj prisutnosti. Držala sam ga za ruku i promatrala kako se bori s otežanim disanjem. “Uvjeravao sam ga: ‘Ja ću se pobrinuti za Chima’. Čuvši te riječi, izdahnuo je posljednji put… Tek u tom trenutku je otišao”, prepričava Ariana s uzdahom.

  • “Do tada nitko od nas nije pustio suze. Osjetila sam val energije u prostoriji. Bilo je, međutim, i suza. Siniši nikad nisam dopustila da svjedoči mojim suzama, bila sam mu podrška. Sada su moja djeca također marljivo nastojeći preći preko svega nisu se povukli u sebe. “Oni postaju sve jači i žele pokazati ocu da su sposobni”, zaključila je. Kroz sve uspone i padove Sinishina života, kako u nogometu tako i osobno, Ariana je ostala nepokolebljivo uz njega.

Njezina podrška pokazala se ključnom u izazovnim trenucima, a posebno je došlo do izražaja kada je Siniša dobio dijagnozu leukemije 2019. Bila mu je oslonac snage tijekom mukotrpne borbe s bolešću, temom o kojoj su često otvoreno razgovarali. Trajna predanost i privrženost koju je gajila prema Siniši i danas odjekuje u mnogima.

  • Tijekom svog braka Siniša i Ariana odgojili su petero djece, a obitelj im je dosljedno bila na prvom mjestu. Kao predani roditelji, nastojali su svojim potomcima usaditi prave vrijednosti. Njihovi zajednički intervjui često su pokazivali snagu njihove veze i uzajamnu podršku koju su pružali jedno drugome tijekom zajedničkih godina.