Redatelj Roman Polanski i glumica Sharon Tate imali su jednu od najzloglasnijih veza u povijesti Hollywooda. Njihov komplicirani brak dug godinu dana završio je tragično 1969. godine kada je Tate, u osam i pol mjeseci trudna s prvim djetetom, ubijena – zajedno sa svojim prijateljima Jayem Sebringom, Abigail Folger, Wojciechom Frikowskim i Stevenom Parentom.

  • Sve u njihovoj kući u Los Angelesu izboli su sljedbenici vođe kulta Charlesa Mansona. Gotovo osam godina nakon smrti Sharon Tate, Polanski je uhićen zbog seksualnog napada na 13-godišnju djevojčicu. Nekoliko mjeseci nakon uhićenja napustio je SAD prije odsluženja kazne i od tada se nije vratio. Manson, čije je ime postalo simbol zle volje nakon uhićenja u vezi s ubojstvom Tatea i još osam osoba 1969. godine, umro je prirodnom smrću 19. studenog 2017. godine.

U trenutku smrti imao je 83 godine i služio je doživotnu kaznu. u državnom zatvoru Corcoran u Kaliforniji. “Molila sam se za njegovu dušu”, primijetila je Debra Tate, Sharonina sestra, razmišljajući o trenutku kada je primila obavijest o Mansonovoj smrti od zatvorskog službenika. Nakon Mansonove smrti, kratki brak Polanskog i Tate privukao je novu pozornost, a još veću pozornost kada je glumica Margot Robbie tumačila fiktivnu verziju Sharon Tate u filmu Quentina Tarantina iz 2019. Bilo jednom u Hollywoodu.

  • Nevjerojatni prvi susreti Sharon Tate i Romana Polanskog Sredinom 1960-ih, producent Martin Ransohoff dogovorio je prvi susret njih dvoje s ciljem da pomogne Sharon da dobije ulogu u nadolazećem filmu Polanskog. Prema Sharon Tate: Memoir, koju je sastavila njezina sestra Debra, glumica je otkrila Debri da njezina prva interakcija s Polanskim nije bila osobito povoljna. Roman Polanski je navodno odbio razgovarati sa Sharon Tate na njihovom prvom spoju.

Tijekom njihovog kasnijeg susreta, navodno je iznenadio Tate tako što je neočekivano “skočio” na nju dok je stavljala masku Frankensteina. U to su vrijeme Sharon Tate i Roman Polanski zajedno radili na jednom filmskom projektu. Nakon njihovog neočekivanog susreta, Tate je dobila ulogu Sarah Chagall u filmu “Neustrašivi ubojica vampira”, redatelja Polanskog, koji je također glumio u produkciji. Burna veza.

  • Unatoč naizgled slikovitom datumu, par je svoje vjenčane zavjete izrekao 20. siječnja 1968. u Londonu. Njihovu vezu prate brojne senzacionalne glasine, od optužbi za nevjeru do tvrdnji o prisilnim seksovima utroje. Zabilježeno je da je Tate jako voljela Polanskog, koji je bio devet godina stariji od nje. Joanna Pettet, Tateova prijateljica, primijetila je znatnu kontrolu Polanskog nad svojom suprugom.

 

“On joj je diktirao izbor odjeće; odlučivao je koju vrstu šminke preferira, a što smatra neprivlačnim. Radije je išao bez šminke.” Polanski je primijetio da joj prirodno pristaje uloga domaćice. Osim iznimnih kulinarskih sposobnosti, pokazala je i sposobnost šišanja, talent koji je naslijedila od bivšeg partnera i frizera Jaya Sebringa. Sharonini prijatelji otkrili su da je Polanski svoju suprugu tjerao na seks u troje s drugim ženama.

  • “Prema njezinoj prijateljici, Hatami je angažirao druge djevojke u troje sa Sharon, što je ona smatrala neprihvatljivim, pogotovo jer bi te djevojke uzimao u sumrak i dovodio ih kući kako bi se s njima poseksao.” Objavljeno je da je nakon što je Sharon zatrudnjela s Tateovim djetetom 1968., redatelj odbio imati seks s njom, a potom je inzistirao da prekine trudnoću.

Kad se usprotivila prosidbi, napustio je Sjedinjene Države i otišao u London, gdje je započeo vezu s Michelle Phillips iz The Mamas & the Papas. Reakcija Romana Polanskog na smrt Sharon Tate. Tijekom boravka u Londonu Polanski je saznao za tragičnu smrt svoje trudne supruge. Priznao je da još uvijek svaki dan osjeća utjecaj Tateove smrti. “Unatoč protoku vremena, ne mogu se diviti zalasku sunca koji oduzima dah, obići šarmantnu povijesnu kuću ili uživati ​​u bilo kakvom obliku vizualnog užitka.

  • “Tako ću joj ostati vjeran do posljednjeg dana.” Polanski je izrazio osjećaj da ga javno mnijenje osuđuje za Sharoninu smrt. U tiskovnim bilješkama koje su pratile njegov film J’Accuse iz 2019., primijetio je: “Način na koji me ljudi doživljavaju, moj ‘image’ stvarno se počeo oblikovati smrću Sharon Tate.

” Kada se to dogodilo, unatoč već nastalim poteškoćama, mediji su se uhvatili tragedije i, bez sredstava da se s njom adekvatno suoče, popratili je krajnje neukusno, sugerirajući, između ostalog, da i ja snosim dio odgovornosti za njezino ubojstvo , u kontekstu sotonizma. Redatelj je izjavio da su ga ispitivali “nekoliko mjeseci dok policija konačno nije identificirala prave počinitelje, Charlesa Mansona i njegovu ‘obitelj'”. Preporučeno Preporučamo besplatno