Pogledajte svoj dlan i provjerite imate li ovu crtu te saznajte koje je njeno pravo značenje. Ove linije mogu puno otkriti o vama, stoga je vrlo važno otkriti koje imate, a koje nemate. Ako imate ovu crtu, onda to otkriva da ste prilično vesela osoba, koja je uvijek opuštena i zabavna u društvu.

  • Također pokazuje da ste vrlo snalažljivi pa ćete u kakvoj god situaciji da se nađete uvijek pronaći izlaz i rješenje. Kada si postavite cilj, učinit ćete sve i spremni ste učiniti puno da to postignete. Nema šanse da ste ikada odustali od nekog od svojih ciljeva, ali ćete se za njih boriti pod svaku cijenu.

Vrlo ste razumna osoba, trudite se svima ugoditi i pomoći. Zbog toga vas svi vole u društvu i dobrodošla ste osoba gdje god se pojavite. Uvijek ćete prihvatiti odgovornost, reći ćete i kada pogriješite, ali dat ćete sve od sebe da je ispravite. Iskreni rezultati uvijek vas vode do vašeg cilja. Sada nam pišite, imate li ove retke na dlanu?

BONUS TEKST

Početkom prošlog stoljeća legendarni francuski psiholog Emile Que smislio je zanimljiv izraz koji ni više od 100 godina kasnije, iako u drugačijim oblicima, nije izgubio na snazi ​​i popularnosti. Kako je Kue uveo popularnu metodu psihoterapije koja se temelji na optimističnoj autosugestiji, u tom je duhu i njegova poznata rečenica: „Svakim danom u svakom pogledu sve više napredujem“.

  • Kue je sasvim neočekivano, u prvim mjesecima 1923. godine, od čovjeka u srednjim 60-ima koji je vodio kliniku u gradiću Nancyju na sjeveroistoku Francuske, praktički preko noći postao ličnost u koju su se klele cijela Amerika i Europa. , piše Blitz žena. Što se zapravo dogodilo? Ovaj farmaceut i psiholog bio je zagovornik primjene hipnoze u liječenju tjelesnih i psihičkih bolesti, no kako je samo mali broj pacijenata uspio ući u hipnotičko stanje, osmislio je svoju, jednostavniju rutinu za poboljšanje općeg psihofizičkog zdravlja. .

“Svakog dana napredujem u svakom pogledu” Kue je ponudio svijetu samoinduciranu svjesnu autosugestiju, napisavši priručnik 1922. godine u kojem je detaljno opisao svoju metodu. U tom trenutku, budući da je tehnika bila aktualna više od desetljeća i pol, oko Francuza i njegovog rada već se stekla prilična slava. “Svako jutro prije nego što ustanete i svaku večer čim legnete zatvorite oči i ponovite dvadeset puta za redom sljedeću rečenicu:

  • ‘Svakim danom u svakom pogledu sve više napredujem'”, piše on. u svojoj knjizi “Kako ovladati sobom pomoću svjesne autosugestije”. Stoga navedenu rečenicu treba ponavljati svako jutro i svaku večer 20 puta dok ste u stanju pasivne opuštenosti, odnosno nakon buđenja ili neposredno prije spavanja. Izgovaranje ujutro najbolje je učiniti vrlo brzo, savjetuje Kue, jer ćete tako spriječiti pojavu neželjenih misli koje bi mogle biti u suprotnosti s namjerom rečenice.

Poseban naglasak treba staviti na riječi “u svakom pogledu” kako bi bilo jasno da se poboljšanje odnosi na poboljšanje u svakom smislu, kako fizičkom tako i psihičkom. Kue je imao zavidan broj obožavatelja, ali je istovremeno naišao na vrlo glasne i oštre kritike i osude. U Americi je svakako bio puno bolje primljen nego u Europi, ali je i tamo imao svoje kritičare. Jedan ga je novinar opisao kao “skromnog nositelja korisne poruke koji nikada nikoga nije izliječio”.

  • No, ljudi su i dalje stajali u kilometarskim redovima da bi došli na liječenje kod ovog psihologa, a on sam neprestano tvrdi da autosugestija liječi mnoge psihičke i fizičke bolesti, a pomaže i kod karakternih nedostataka. “Moja metoda smanjuje mogućnost bolesti”, komentirao je. Ideja koja obuzme um pretvara se u stvarnost Oslanjao se na načelo da se svaka ideja koja zarobi um pretvara u stvarnost, ali uz važno upozorenje – samo u onoj mjeri u kojoj je ideja u carstvu mogućnosti.

Na primjer, jasno je da čovjek bez ruku neće moći učiniti da one ponovno izrastu snagom uma; ali zato će osoba koja čvrsto vjeruje da će joj astma proći svjedočiti njenom izlječenju, sve dok je tijelo u stanju fizički kontrolirati ili pobijediti bolest. S druge strane, negativno razmišljanje o bolesti potaknut će um i tijelo da prihvate tu misao.

  • Harry Brooks, autor niza knjiga o Kueovom životu i metodi, tvrdio je da je stopa uspješnosti ove tehnike oko 93 posto. Preostalih sedam posto uključivalo je ljude koji su bili previše skeptični prema samom pristupu i odbijali su vjerovati u njega, navodi Brooks u svojim spisima. Kue je već umro 1926., samo nekoliko godina nakon objavljivanja spomenutog bestselera, ali njegova ostavština živi i danas – svi smo svjedoci ekspanzije pozitivnih afirmacija i filozofskih strujanja ukorijenjenih u autosugestiji.