Zlatan Ibrahimović je milioner koji je u četrdesetim godinama uspeo da ode u penziju, a pritom je pažljivo upravljao svojim bogatstvom. “Rođen sam u Malmeu. U Amsterdamu sam se formirao. U Torinu sam stekao mudrost. Postao sam lav u Barseloni. Odrastao sam u Milanu, a Pariz mi je doneo nove perspektive.”

  • Izdržljivost je stekao u Manchesteru, a zabavljao se u Los Angelesu. A onda je konačno pronašao mir u novoj domovini u Milanu. Sazdana sam od tebe. A naslijeđe koje se nadam ostaviti su svi novi Zlatani koje sam napravio. Svi oni koji imaju srce lava. Svi oni koji imaju vatru u očima. Svi oni koji istinski razumiju da ništa nije nemoguće”. Uz sliku svojih stopala Zlatan je napisao, uokvirio i stavio na zid kako bi njegovi sinovi znali odakle mu toliki novac.

Otac im je radio. Njihov otac stekao Životna priča jednog od najvećih nogometaša u povijesti započela je 3. listopada 1981. u Malmöu. Rođen je u Švedskoj kao sin Šefika i Jurke – izbjeglica iz Bosne i Hrvatske. Dakle, na samom početku nije imao previše izgleda za uspjeh. Otac mu je bio alkoholičar i roditelji su mu se rastali kada je imao samo dvije godine. Uglavnom je živio s ocem, s kojim nije bio u posebno dobrim odnosima.

  • “S mamom sam bliži. S ocem je kao i uvijek, s njim nisam blizak kao s mamom, jer smo oboje veliki egoisti. Ja sam isti kao on i kad se svađa sa mnom, ne shvaća da se bori sam sa sobom, jer smo isti po ponašanju on me je učinio ovakvim kakva sam danas. O Jurkinom životu za medije je progovorio njezin brat Gojko Gravić koji živi na Prkosu. Otkrio je da je Jurka sa 17 godina otišla raditi u Njemačku i tamo upoznala svog prvog muža. Rodila je dvije kćeri, Moniku i Violetu.

Kada se brak raspao, udala se za kafanskog pjevača Šefika Ibrahimovića iz Bijeljine. S njim je dobila dvoje djece, Zlatana koji je postao nogometna zvijezda i kćer Sanelu. Kada se raspao brak Jurke i Šefika bilo im je teško, a sam Zlatan pričao je o tim teškim danima u djetinjstvu kada je bio više gladan nego sit. Zlatan je nakon razvoda isprva živio s majkom koja je teško radila kao domaćica, a potom s ocem koji se liječio od alkoholizma. Zlatanova majka kasnije je rodila i peto vanbračno dijete, a ono se zove Aleksandar Đorđević.

  • Isto tako, imao je polubrata Šapku, kojeg je dao za svog oca Šefika. Šapko je nažalost preminuo 2014. u 41. godini života, što je Zlatana jako pogodilo. Dio milijuna Zlatan je uspio prebaciti u tvrtku koju je povjerio majci i polubratu Aleksandru. Potom je majci kupio luksuzan stan u Novalji kako bi bila blizu sestara. Majci je kupila i crkvu u Švedskoj za 9,24 milijuna eura, ali ju je odmah srušila kako bi sagradila luksuzne stanove.

Bivša spremačica, koja je mukotrpno radila i po 14 sati dnevno odgajajući svoju djecu, danas može biti ponosna i zadovoljna. ‘Mami sam kupio stan u Hrvatskoj, blizu Paga, kako bi bila bliže sestrama. Želimo poslati Maxija i Vincenta k njoj, same, bez mame i tate. Moraju se naučiti samostalnosti. Želimo da provedu neko vrijeme u Hrvatskoj kod svoje bake koja ih može puno toga naučiti’, – napisao je Ibrahimović. Ocu Šefiku kupio je kuću u ekskluzivnom dijelu Malmea.

  • S druge strane, Zlatanova majka Jurka živi u Ulici Henrika Menandera u Malmöu, iako se ne radi o luksuznom dijelu grada, živi okružena dragim susjedima i ljudima iz zemalja bivše Jugoslavije. Sanela Ibrahimović, Zlatanova sestra, živi u ulici Slotsgatan, koja se nalazi u neposrednoj blizini Muzeja moderne umjetnosti u tom gradu. Na njezino ime je i stan u Novalji. U Sanelinoj neposrednoj blizini živi i Zlatanova polusestra Monika Anić.

Zlatanov najmlađi polubrat Aleksandar Đorđević živi sa suprugom Lindom Sofi Đorđević u ulici Mabarsgatan. Na toj je adresi jedna od tvrtki preko koje Zlatan upravlja svojim nekretninama, a kojima formalno upravljaju njegova majka Jurka i brat Aleksandar. Druge dvije tvrtke u kojima je aktivan Zlatanov polubrat su one u kojima veliku ulogu ima i Jurkina majka.

  • Imperial piše da je nogometaševa priča vodič kako milijarderi Zlatanove razine upravljaju svojim carstvom luksuznih nekretnina preko tvrtki registriranih na članove obitelji, kao i preko odvjetnika specijaliziranih za prijenos nekretnina u “porezne oaze”. Švedska je uređena i transparentna skandinavska država, pa nema mistificiranja gdje tko živi, ​​koliko vrijedi imovina u kojoj živi, ​​a kroz njihove registre moguće je doći do niza podataka. Zahvaljujući ovom sustavu registara sada se zna gdje žive članovi uže obitelji Zlatana Ibrahimovića, prenosi Stori.hr.