Za one koji traže prirodni način za njegu kože ili osveženje svog životnog prostora, vrlo delotvoran recept s klinčićima i bebi uljem može pružiti izuzetne rezultate. Evo postupka pripreme: Za ovu mešavinu potrebno je 100 ml alkohola (70% rastvor, dostupan u apotekama), 20 klinčića i 4 kašičice bebi ulja.

  • Priprema: Započnite miješanjem alkohola i klinčića u maloj staklenoj posudi ili boci. Ostavite smjesu da se namače najmanje 24 sata. Ovo trajanje olakšava ekstrakciju vrijednih eteričnih ulja iz klinčića, osiguravajući skladno stapanje s alkoholom, koji će poslužiti kao čvrsta baza za sljedeće mješavine. Nakon razdoblja namakanja, bitno je procijediti smjesu kako biste odvojili krutine od tekućine.

Nakon toga, pomiješajte dječje ulje natopljeno alkoholom, koje sadrži esenciju klinčića, u novu posudu. Uključivanje dječjeg ulja ne samo da smanjuje snagu alkohola, već daje i umirujuća svojstva koja su vrlo korisna za kožu. Ova kombinacija može djelovati kao osvježavajući sprej za okolinu, ispuštajući ugodan miris dok istovremeno djeluje kao repelent za insekte.

  • Osim toga, može se koristiti za masažu ciljanih područja kože. Klinčići imaju antibakterijska i protuupalna svojstva, što ih čini posebno učinkovitima za ublažavanje manjih iritacija kože. Kako biste sačuvali ljekovita svojstva mješavine, preporučljivo je držati je u staklenoj posudi na hladnom i tamnom mjestu. Osobe s osjetljivom kožom trebaju provesti test flasterom na maloj površini prije nanošenja bilo kojeg proizvoda kako bi se potvrdilo da nema štetnih učinaka.

BONUS TEKST

Opraštanje prema roditeljima čini temeljni aspekt sazrijevanja i predstavlja jedan od najvažnijih oblika oprosta. Roditeljske figure susrećemo u raznim odnosima, uključujući one s prijateljima, poznanicima, poslodavcima, pa čak i našim potomcima. Ako doživimo odbacivanje od svojih roditelja i ustrajemo u tom emocionalnom stanju, sigurno ćemo osjetiti slične osjećaje odbačenosti od ovih važnih pojedinaca u našem životu.

  • Dok većina roditelja nastoji svojoj djeci pružiti optimalno djetinjstvo, oni često, namjerno ili nehotice, čine pogreške koje nanose bol i stvaraju duboke emocionalne ožiljke koji se mogu zadržati i u odrasloj dobi. Moguće je da dijete dok sazrijeva shvati razloge iza postupaka svojih roditelja; međutim, u mnogim slučajevima, može mu biti teško oprostiti njihove pogrešne korake. Prema Steele Courieru, ove dvije stvari često se ne spominju kada se opraštaju roditelji.

Neispunjene obveze Kada je nemoguće ispuniti obećanje, bolje je suzdržati se od davanja obećanja. Ovo je načelo lekcija koju nam odrasli prenose od malih nogu, zar ne? Oni ponavljaju tu ideju djetetu više puta, inzistirajući da dijete poštuje svoje obveze i ispuni svoja obećanja. Unatoč tome, odrasli često ne ispunjavaju svoje obveze, a istovremeno nude opravdanja za svoje postupke – navodeći razne prepreke, nepredviđene okolnosti ili bezbroj izazova s ​​kojima se roditelji suočavaju i koji ih onemogućuju da dođu na sve obveze.

  • Zapanjujuće je uzeti u obzir broj godina u kojima djeca imaju sposobnost vjerovati različitim obećanjima, trpeći svakodnevna razočaranja kada ta uvjerenja ostanu neispunjena. Često im ta iskustva ostanu u sjećanju cijeli život. 2. Nedostatak poštovanja Mnogi roditelji drže se uvjerenja da će djeca, budući da su mala, na kraju zaboraviti svoja iskustva. Također zanemaruju razliku između djece i odraslih, što dovodi do podcjenjivanja dječjih postignuća i uspjeha, koji su često skromni, poput same djece.

Delikatan, nježan i radostan duh djeteta žudi za priznanjem i za najmanja postignuća. Kad roditelji te napore odbace kao beznačajne, možda neće shvatiti razmjere boli koju nanose djetetu. Na primjer, mlada djevojka uživa kreirati vlastite haljine za lutke. Njezini roditelji često kažu da je ova zabava neozbiljno trošenje vremena, sugerirajući da bi se trebala usredotočiti na praktičnije napore.

  • U početku, haljine koje ona izrađuje mogu biti loše izrađene i sklone raspadanju; međutim, s vremenom se njezine vještine poboljšavaju, što rezultira sve ljepšim kreacijama. Kako sazrijeva, ova djevojka uspostavlja uspješnu karijeru u industriji dizajna, no progoni je jedinstveno neugodno sjećanje – njezini roditelji nikada nisu vjerovali u njezine sposobnosti.

Slijedom toga, važno je biti oprezan u pogledu obećanja danih vašoj djeci, kao i poruka koje se prenose o njihovim interesima i težnjama. Postoji velika mogućnost da vaše nepromišljene primjedbe nikada ne budu opravdane.