Kako smo saznali iz raznih istraživanja ,naučne zajednice otkrivaju da osobe rođene u istoj sezoni često dijele mnoge zajedničke karakteristike. Promene godišnjih doba utiču kako na razvoj fetusa, tako i na rast nakon rođenja. U nastavku je kratak pregled kako različite sezone mogu oblikovati temperament i ličnost.

  • Osobe rođene u proljetnoj sezoni odlikuju se izrazitim optimizmom, shvaćajući svaki izazov kao priliku za osobni rast i napredak. Ova povoljna perspektiva često je povezana s općim osjećajem zadovoljstva u njihovim životima.

Osobe rođene u travnju često pokazuju naglašen osjećaj za kreativnost uz snažnu sklonost umjetničkom bavljenju. Studije pokazuju da oni posjeduju inherentne sposobnosti vodstva i da će vjerojatno preuzeti vodeće uloge. Nadalje, oni pokazuju najmanju vjerojatnost razvoja alergija. Suprotno tome, djeca rođena tijekom ljetnih mjeseci pokazuju izraženu razinu optimizma i imaju tendenciju da budu više motivirana od one rođene u proljeće.

  • Međutim, usprkos svojoj ambicioznoj prirodi, pojedinci se mogu susresti s naglim promjenama raspoloženja i pokazivati ​​sklonost sebičnom ponašanju. Njihova pojačana intuicija, zajedno s oštrom unutarnjom sviješću o vremenskoj dinamici, omogućuje im da se bez napora prilagode varijacijama vremena i temperature. Pojedinci koje karakteriziraju živahne osobnosti pronalaze radost u društvenim interakcijama i s lakoćom sklapaju prijateljstva. Unatoč tome, oni se suočavaju s povećanom vjerojatnošću da će se suočiti s problemima vezanim uz vid i osjetljivošću na gluten.

Oni rođeni u jesenskim mjesecima često pokazuju sklonost kolebanju između krajnosti, pokazujući kvalitete koje variraju od apatije do gorljive potrage za savršenstvom. Iako se ovo doba često naziva sivim dobom, osobe rođene u jesen imaju tendenciju da pokazuju najmanju osjetljivost na depresiju. Odlikuju se izvanrednim kognitivnim vještinama, oni rođeni u jesen često postižu značajna akademska postignuća.

  • Pojedinci pokazuju kombinaciju fizičke snage i izdržljivosti, ali mogu biti i skloniji određenim bolestima, uključujući astmu i alergije na hranu. Primijećeno je da osobe rođene između listopada i prosinca imaju najduži životni vijek. Nasuprot tome, djeca rođena tijekom zimskih mjeseci pokazuju kreativnost i snalažljivost od rane dobi. Osobito su oni rođeni u siječnju prepoznati po svojim iznimnim sposobnostima timskih igrača.

Teško ih je razlikovati od drugih zbog njihove autentičnosti. Ovo je godišnje doba obično povezano s najsuosjećajnijim pojedincima, koji se često smatraju najpopustljivijima. Djeca rođena zimi napreduju svojom veselom prirodom i sofisticiranim smislom za humor. Unatoč tome, pojedinci često pokazuju povišene razine kortizola, što ih čini osjetljivijima na stres i probleme mentalnog zdravlja.

  • Godišnje doba nečijeg rođenja može duboko utjecati na zdravlje, osobnost i karakter. Iako znanstvene studije osvjetljavaju ove odnose, ključno je prepoznati značajne individualne varijacije i mnoštvo čimbenika koji igraju ulogu u razvoju osobe.

BONUS

Dok su zdravstvene prednosti dinje dobro poznate, postoji nekoliko fascinantnih detalja u vezi s ovim voćem koje želimo prenijeti. Unatoč klasifikaciji kao voća, on je, zapravo, član obitelji krastavaca unutar kategorije povrća. Dinje su obično u sezoni tijekom ljetnih mjeseci i, prema raznim nutricionistima, mogu pružiti veće prehrambene prednosti od lubenice.

  • Iz Eklinike tvrde da dinja služi kao pravi izvor ljetnog osvježenja, a pripisuje joj se velikim sadržajem vode i minimalnom kalorijskom vrijednošću, koja sadrži samo 30 kalorija na 100 grama. Mineralni sastav dinje uključuje magnezij, kalij, kalcij, cink, mangan, bakar, željezo, jod, fluor, fosfor i natrij.

Poznate po svojim hidratantnim svojstvima, dinje se uglavnom sastoje od vode. Nadalje, sadrže bitne elemente ključne za očuvanje zdravlja očiju, poput beta karotena, koji se pretvara u vitamine A i C, kao i lutein i zeaksantin. Zeaksantin, važan karotenoid, preuzima mrežnica, djeluje kao antioksidans i nudi zaštitu od ultraljubičastog svjetla.