Ovaj video će vam pružiti vrijedne smjernice o tome kako potaknuti vaše biljke da ponovno procvjetaju, uključujući odgovarajuće razine sunčeve svjetlosti, potrebne potrebe za vodom za cvjetanje i najučinkovitija gnojiva za promicanje cvjetanja svih vaših biljaka.

Također možete ispitati:

Održive metode uzgoja voća, povrća i ukrasnog bilja predstavljene su kroz inovativne tehnike koje izbjegavaju agrotoksične tvari i ne stvaraju nikakve troškove. Dodatno, pristup naglašava prenamjenu materijala i njihovu transformaciju u luksuzne predmete. Postoje brojne strategije za sadnju, zalijevanje, aranžiranje i uljepšavanje vaših biljaka.

BONUS TEKST

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) identificirala je usamljenost kao značajan globalni zdravstveni problem, a stručnjaci upozoravaju da su njezini učinci na smrtnost usporedivi s rizicima povezanim s pušenjem 15 cigareta dnevno. Usamljenost ne poznaje zemljopisne granice i javlja se kao svjetski javnozdravstveni problem koji utječe na sve dimenzije zdravlja, dobrobiti i razvoja.

  • “Društvena izolacija je ravnodušna prema dobi ili granicama”, izjavio je Kido Mpemba, predstavnik Afričke unije pri WHO-u, a prenosi Guardian. Američki kirurg Vivek Murthy ističe da zdravstveni učinci usamljenosti mogu biti jednako štetni kao i pušenje petnaest cigareta dnevno, a predstavljaju veći rizik od onih povezanih s pretilošću i manjkom tjelesne aktivnosti.

Dok se usamljenost često smatra problemom koji prvenstveno pogađa stanovništvo u razvijenim zemljama, Marty je ukazao da jedna od četiri starije osobe doživljava usamljenost u svim regijama svijeta. Među starijim osobama, osjećaj usamljenosti povezan je s 50 posto većim rizikom od razvoja demencije i 30 posto većim rizikom od doživljavanja moždanog udara.

  • Usamljenost značajno utječe na živote mladih, a procjene pokazuju da između pet i 15 posto adolescenata doživljava osjećaj izoliranosti, točnije 12,7 posto u Africi i 5,3 posto u Europi. Društvena izolacija povezana je s razvojem kardiovaskularnih bolesti i određenih vrsta raka. Rezultati istraživanja, objavljeni u časopisu “Nature”, pokazali su da su slučajevi socijalne izolacije i usamljenosti povezani s povećanim rizikom od smrtnosti iz svih razloga, koji raste za čak 29 posto.

Istraživanje je obuhvatilo preko 2,2 milijuna pojedinaca iz različitih populacija diljem svijeta. Konkretno, društvena izolacija bila je povezana s povećanim rizikom od smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti, dok su pacijentice s rakom dojke koje su doživjele društvenu izolaciju imale povećane stope smrtnosti povezane s rakom. Studija zaključuje da se posljedice epidemije usamljenosti protežu izvan dobrobiti pojedinca; oni također utječu na ljudske zajednice u njihovoj cjelosti.

  • Zajednice koje pokazuju jaču društvenu koheziju pokazuju niže stope bolesti i smrtnosti od svih uzroka u usporedbi s onima kojima nedostaje društveni kapital. Nadalje, takve zajednice pokazuju veću otpornost na prirodne katastrofe i doživljavaju smanjenu razinu nasilja. Posljedično, jačanje društvene povezanosti postalo je goruća javnozdravstvena briga, ravnopravno s naporima u borbi protiv konzumiranja duhana, pretilosti i ovisnosti.

Istraživači uključeni u studiju ističu potrebu za ulaganjem u strategije usmjerene na ublažavanje raširenog problema usamljenosti. Preporučeni pristupi obuhvaćaju unapređenje društvene infrastrukture kroz stvaranje zajedničkih prostora i aktivnosti osmišljenih za promicanje društvene interakcije, formuliranje javnih politika koje naglašavaju važnost njegovanja povezanosti i angažman zdravstvenog sektora u prepoznavanju i pomoći pojedincima koji bi mogli biti ranjiv na izolaciju.

  • U zaključku je nedvosmisleno navedeno da će prethodno navedene strategije zahtijevati znatna ulaganja i suradnju različitih dionika. Unatoč tome, društvene i ekonomske posljedice nedjelovanja su pretjerano značajne da bi se zanemarile. Rješavanjem problema društvene izolacije i usamljenosti možemo poboljšati dobrobit pojedinca i potaknuti razvoj zdravijih, otpornijih zajednica koje će svima biti od koristi.