Danas vam donosimo priči o ženi  po imenu Gaia Dominicikoja je odlučila napustiti svoj prethodni život kako bi se posvetila svom suprugu, koji pripada afričkom plemenu Masai. Ovo je sada stvarnost njezina postojanja.

  • Unatoč tome što je vodila ispunjen život i istraživala razne kutke svijeta, njezin susret s Ntoijaiem duboko je promijenio putanju njezina postojanja. Na prvi pogled, Gaia se zaljubila u njega, a intenzitet te ljubavi natjerao ju je da napusti sve što je prije poznavala – suvremeni način života, karijeru i pogodnosti povezane sa zapadnom civilizacijom.

Odabir da se preseli u Keniju i živi s plemenom Maasai u dolini Rift za nju je bio značajan, ali bitan korak. U tom je trenutku njezino postojanje dobilo novu dimenziju koju karakteriziraju jednostavnost, tradicija i duboka povezanost s prirodom. Nakon nekoliko godina druženja, Gaya je donijela odluku o povratku u domovinu kako bi izrazila svoju namjeru da se uda za Ntoiyaija i uspostavi stalni boravak u Keniji.

  • Njezina obitelj, posebice otac, izrazili su čuđenje njezinim izborom. Pojavila se zabrinutost u vezi s njezinom sigurnošću i njezinom sposobnošću prilagodbe na izazovne životne uvjete povezane s plemenom Maasai. Ipak, Gaia je pokazala nepokolebljivu odlučnost. Njezina ljubav prema Ntoijaiu nadišla je sve barijere.

U prosincu 2018. par je stupio u brak prema tradicionalnim Maasai običajima, sudjelujući u ceremoniji prepunoj pjesme, plesa i rituala. Trenutno žive u dolini Rift zajedno sa svojom kćeri. Gaia, izvorno nazvana Naramatishho, besprijekorno se uklopila u način života Maasaija, svladavajući prepreke poput života u gnojištu, nedostatka struje i tekuće vode i teškog tretmana žena.

  • Unatoč tome, duboko voli svog supruga i njihov način života, ne izražavajući nikakvu želju za promjenom. Pleme Maasai ostaje privrženo svojim običajima koji uključuju rituale punoljetstva, obrezivanje i natjecanja u skakanju. Žene stavljaju nizove perli koje stavljaju svaki put kad izađu van. Ti ukrasi obično uključuju ogrlice, naušnice, vrpce i kape za kosu. Odrasli muškarci odjeveni su u crvenu odjeću, dok dječaci nose crnu odjeću dok se ne obavi obred obrezivanja.

Među Maasai zajednicom uobičajeno je promatrati pojedince s izduženim ušnim resicama, prepoznatljivim obilježjem koje označava mudrost i poštovanje. Nadalje, pleme Maasai poznato je po svojoj praksi poligamije, što navodi Gayu da svake večeri sudjeluje na okupljanjima svog supruga, gdje mu ostaje u potpunosti podložna. I muškarcima i ženama uši se buše iglama u koje se umeću razni materijali poput drvenih komada i kamenja.

  • U plemenu je običaj da se dječacima koji steknu malo viši stupanj obrazovanja vadi zub iz donje čeljusti, jer je neuobičajeno da završe čak i osnovnu školu. Pojedinci iz plemena Masai konzumiraju kravlju krv, bilo u čistom obliku ili pomiješanu s mlijekom, jer je smatraju vrlo hranjivom i blagotvornom za svoje zdravlje. Fokus njihovog postojanja vrti se oko stoke, s bogatstvom kvantificiranim brojem grla u posjedu. Iako su životni uvjeti i rituali teški, Gaia izražava zadovoljstvo što je otkrila svoju ljubav i novi dom unutar ovog plemena.