Svaka domaćica zna da čišćenje kuhinje posebno električne peći zna bit itekakako iscrpljujuće. Zato vam danas donosimo trik kakao da to uradite bez po muke.

  • Suprotno uvriježenom mišljenju, proces čišćenja unutarnjeg stakla pećnice je zapravo prilično jednostavan. Mnogi pojedinci često previše kompliciraju proces; međutim, nije potrebno uklanjati staklo. U ovom videu pokazat ću jednostavnu tehniku. Za one koji se susreću s poteškoćama prilikom čišćenja pećnice, sa zadovoljstvom predstavljamo odličan trik koji je razveselio žene diljem svijeta.

Video s praktičnim savjetima za kućanstvo nedavno je distribuiran na više platformi društvenih medija. Među raznim temama koje se obrađuju, tema koja je izazvala najveću pozornost odnosi se na čišćenje unutarnjeg stakla pećnice. Preciznije je uzela spužvu, prišla ladici pećnice i vješto jurila spužvom po površini stakla. Kliknite na poveznicu ispod teksta kako biste pogledali video koji prikazuje ispravnu tehniku ​​čišćenja stakla.

https://www.facebook.com/watch/?v=560140905352679

BONUS TEKST

Nakon što navršite šezdeset godina, preporučljivo je izbjegavati konzumaciju ove namirnice jer može predstavljati koban rizik za zdravlje srca. Srce je jedan od najvitalnijih organa, što naglašava nužnost očuvanja njegovog zdravlja. Međutim, s godinama raste vjerojatnost razvoja srčanih bolesti.

  • Prema Nacionalnom institutu za starenje, osobe u dobi od 65 godina i starije suočene su s povećanim rizikom od stanja povezanih sa srcem, poput moždanog i srčanog udara. Iako ova informacija može biti neželjena, Večernji.hr javlja da postoje temeljni razlozi za pogoršanje zdravlja srca s godinama. Dr. Bernardo Acevedo-Mendez iz bolnice North Shore i sveučilišne bolnice Lang izjavio je: “S godinama, arterije imaju tendenciju otvrdnuti, plak se nakuplja na stijenkama arterija, a u srčanom mišiću dolazi do promjena koje mogu rezultirati kardiovaskularnim bolestima.

Naše fizičko blagostanje i svakodnevne navike vjerojatno će doživjeti određene promjene. Dr. Laura Verde, glavna kardiovaskularna specijalistica u Conviva Care Centers, izjavila je: “S godinama naša tijela razvijaju veću otpornost na inzulin, čime se povećava vjerojatnost razvoja dijabetesa. U starijih odraslih osoba sudjelovanje u aerobnim vježbama često se smanjuje kao rezultat nelagode u zglobovima i ograničenja pokretljivosti povezanih s artritisom.

  • Dok su godina nečijeg rođenja i stanje vremena izvan individualne kontrole, medicinski stručnjaci se slažu da postoje mjere koje se mogu poduzeti za poboljšanje zdravlja srca i promicanje duljeg, zdravijeg života. Prema liječnicima, ako je to vaš cilj, preporučljivo je kloniti se određenih navika koje se smatraju nezdravima za srce. Za osobe starije od 60 godina koje žele održati zdravlje srca, ključno je izbjegavati hranu koja ne osigurava hranu za srce.

Iako potpuna eliminacija bilo koje hrane nije potrebna osim ako se to ne odluči, medicinski stručnjaci savjetuju da takvu hranu treba konzumirati umjereno. Dr. Acevedo-Mendez savjetuje da se treba suzdržati od pretjeranog unosa natrija. Dr. Nadim Gelo, kardiolog, naglašava da u konzumaciji visokoprerađene hrane treba pristupiti umjereno.

  • Prema Acevedo-Mendez, uključivanje soli u obroke ili konzumacija prerađene hrane koja je bogata natrijem može dovesti do pojave visokog krvnog tlaka, što je značajan faktor rizika za srčane bolesti. Povišeni krvni tlak može oštetiti krvne žile i povećati opterećenje srca. Studija provedena 2023. godine u kojoj je sudjelovalo više od 200 osoba, prosječne dobi od 61 godine, otkrila je da dijeta s niskim udjelom natrija, posebno soli, može smanjiti krvni tlak na način usporediv sa standardnim lijekovima za visoki krvni tlak.

Nedavne studije pokazale su da visoko prerađena hrana nije pokazala dobre rezultate. Studija provedena 2023. godine, primjerice, otkrila je da konzumacija značajnih količina ultraprerađene hrane povećava rizik od srčanih bolesti. Dr. savjetuje pridržavanje nutricionističkog režima prehrane koji naglašava konzumaciju cjelovite i neprerađene hrane. voće povrće cjelovite žitarice grah orah riba Dr. Acevedo-Mendez preporučuje zamjenu maslaca i nezdravih tropskih ulja, poput palminog ili kokosovog ulja, biljnim uljima, uključujući ulje repice, masline i avokada.

  • Kako biste poboljšali svoje kardiovaskularno zdravlje kako starite, bitno je napustiti ove štetne navike: Sjedilački način života: Svaki liječnik ističe važnost tjelesne aktivnosti. Prema dr. Vedderu, “redovita tjelovježba pomaže u regulaciji razine šećera u krvi, povećanju HDL-a, korisnog kolesterola i smanjenju krvnog tlaka.

Redovita tjelesna aktivnost ima značajan utjecaj na raspoloženje i može pomoći u regulaciji hormona povezanih s osjećajima depresije ili tjeskobe, oba mogu povećati rizik od bolesti srca. Dr. Gelo ističe nužnost prestanka pušenja za one koji puše. Izjavio je: “Rizik od srčanih bolesti značajno se povećava pušenjem, a prestanak te navike može ublažiti taj rizik.

  • Izostavite fizički pregled: pokazatelji bolesti srca nisu uvijek lako vidljivi. Rutinske evaluacije mogu olakšati pravovremene odgovore prije eskalacije ozbiljnijih problema. Dr. Glo je izjavio: “Stalno savjetujem pojedincima da proaktivno zakažu konzultacije sa svojim liječnikom, umjesto da odgađaju dok se ne pojave simptomi koji bi mogli ukazivati ​​na ozbiljniji zdravstveni problem. Dr. Acevedo-Mendez savjetuje: “Ako primijetite pad svoje sposobnosti hodanja ili osjetite povećani umor tijekom dnevnih aktivnosti, važno je posavjetovati se sa svojim liječnikom.