Jeste li upoznati s vitkim, izduženim srebrnim kukcima koji često prolaze po površinama kupaonskih pločica, kada ili umivaonika? Orada, inače riba, stalni je stanovnik naših vodenih kupališta. Iako se radi o benignom kukcu koji nema sposobnost letenja i ne predstavlja prijetnju, bez sumnje je nepoželjan gost.

  • Uz pomoć portala kobieta u mogućnosti smo dati smjernice za učinkovito uklanjanje barica u kupaonici. Ribe su privučene našim prebivalištima zbog prisutnosti topline, vlage i ostataka hrane. Vode stil života koji karakteriziraju noćne aktivnosti i namjerno izbjegavaju izlaganje svjetlu. Posljedično, ti se predmeti prvenstveno nalaze u kupaonicama; međutim, često se susreću iu kuhinjama. Ne pokazuju agresivno ponašanje, ne prenose bolesti i hrane se ostacima obroka.

Njihove preferencije uglavnom uključuju namirnice na bazi ugljikohidrata, poput krušnih mrvica i šećera, kao i mrtve insekte. Važno je napomenuti da ovi organizmi posjeduju sposobnost izdržati gotovo godinu dana bez hrane. Za učinkovito uklanjanje barskih ušiju bitno je održavati čist životni okoliš. Također, preporučljivo je izbjegavati pretjerano zagrijavanje prostorija. Što je okolina hladnija, to će biti manje privlačna za ove insekte. Jednako je bitno i dosljedno prozračivanje prostorija.

  • Neadekvatna ventilacija jedan je od čimbenika koji pridonose njihovom nastanku. Stoga je preporučljivo često otvarati prozore i držati vrata kupaonice odškrinuta najmanje jedan sat nakon kupanja. Nadalje, savjetuje se suzdržavanje od sušenja rublja u kupaonici te izbjegavanje stavljanja vlažnih ručnika na radijator. Svi ovi čimbenici doprinose nakupljanju vlage u prostoriji.

Ovu posebnu stavku također preferiraju srebrne ribice. Naravno, nije praktično potpuno iskorijeniti izvore vlage, budući da pojedinci obično ne osuše kadu ili umivaonik nakon svake upotrebe. Ipak, moguće je napraviti repelent za ribe koristeći domaće sastojke. Neophodno nam je da imamo pristup čistoj vodi. eterično ulje citrusa i limuna eterično ulje lavande Postupak: Dodajte otprilike deset kapi ulja lavande zajedno sa sokom iscijeđenim iz jednog limuna u 200 mililitara vode.

  • Dobro pomiješajte sve sastojke i pretočite smjesu u bocu s raspršivačem. Nastavite s nanošenjem ove mješavine prskanjem na područja na kojima se promatraju ribe. Ova tvar ne eliminira insekte; nego služi da ih učinkovito odvrati svojim okusom i mirisom. Malo je vjerojatno da će željeti ostati u njegovoj prisutnosti. Mirisi kadulje, ružmarina, cimeta i klinčića, kao i mirisi krastavca, služe za tjeranje riba. Upotrijebite ovo razumijevanje protiv riba i postići ćete vječni mir. Želimo vam puno sreće u vašim nastojanjima.

BONUS TEKST

Proces biofermentacije u kiselom kupusu zahtijeva održavanje stabilnih temperatura, bez značajnih oscilacija. Teško je zamisliti zimu bez prisustva kiselog kupusa, posebice s obzirom na njegovu ulogu u pripremi raznih specijaliteta koji su postali nezaobilazna namirnica na našim stolovima.

  • Osim izvrsnog okusa, kiseli kupus nudi značajne zdravstvene prednosti. Služi kao odličan izvor vitamina C i K, koji su posebno korisni za jačanje imunološkog sustava tijekom zimskih mjeseci. Istraživanja pokazuju da dnevni unos od samo 100 grama kiselog kupusa potencijalno može prepoloviti rizik od prehlade.

Ojačane jedinice KFOR-a stacionirane su na mostu na Ibru, a karabinjeri su spremni rastjerati demonstracije. Da biste dobili najfiniji kiseli kupus, ne samo da je ključan pažljiv odabir sastojaka za pripremu, već je ključno i vrijeme kiseljenja. Savjetuje se da je sredina listopada optimalno razdoblje za kiseljenje kupusa.