Sinan Sakić bio je jedan od najpoznatijih pevača narodne muzike. Rođen je 13. oktobra 1956. godine u Loznici.Iako je Sinan vodio buran i ponekad kontroverzan život, njegova muzika i harizma učinili su ga jednom od najvećih ikona narodne muzike.

Sinan Sakić bio je legendarni pevač narodne muzike, čija je emotivna interpretacija i karakteristična boja glasa ostavila neizbrisiv trag u srcima publike. Njegova karijera trajala je preko četiri decenije, tokom kojih je stvorio mnoge hitove koji se i dalje pevaju. Sinan je ostavio iza sebe bogato muzičko nasleđe i porodicu, koja je često bila u centru pažnje medija.

  • Bio je u dugom i srećnom braku sa Sabinom Sakić, s kojom je dobio dvoje dece, Alena i Đulkicu. Sinan je iz ranijih veza imao još dvojicu sinova, Rašida i Meda. Njegov sin Alen, takođe muzičar, doživeo je vrhunac popularnosti u saradnji sa Stefanom Đurićem Rastom, a u ranom detinjstvu pretrpeo je teške opekotine, zbog čega ga je Sinan vodio na lečenje u Indiju. Njihova česta putovanja u Indiju donela su porodici susret s duhovnim vođom Sai Babom, što je Sinana nadahnulo da promeni veru i prihvati budizam.

Sinan je bio fasciniran indijskim načinom života, a čak je i kupio kuću u Indiji, gde je njegova ćerka Đulkica studirala menadžment. Iako su njegovi bliski vezani za Indiju, zbog ljubavi prema porodici Đulkica se vratila u Srbiju, a porodica je kasnije prodala kuću zbog nemogućnosti održavanja i Sinanovog zdravstvenog stanja.

Porodični odnosi nisu bili uvek idilični. Sinanov sin Rašid imao je problema sa zakonom, a njegova sestra Đulkica otvoreno je govorila o teškim odnosima s njim. Rašid je preminuo iznenada u zatvoru 2021. godine, gde je izdržavao kaznu zbog razbojništva, a Đulkica je tvrdila da je bio opasan čovek, optužujući ga za više zločina.

Sinan Sakić je, uprkos svojoj karijeri i ljubavi publike, vodio buran i poročan život. Bio je poznat po prekomernom konzumiranju alkohola, kockanju i eksperimentisanju s drogama. Njegov životni stil ga je doveo do ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući jetrenu encefalopatiju. Preminuo je 1. juna 2018. godine, nakon što mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo.

Bez obzira na sve kontroverze, publika ga je obožavala, a jedan od najpoznatijih trenutaka njegove karijere ostaje koncert na Tašmajdanu 2017. godine, kada su fanovi pokazali neverovatnu ljubav i poštovanje prema njemu, čak mu ljubeći cipele na sceni.

BONUS TEKST

Sinan je odrastao u Loznici, a ljubav prema muzici razvijao je uz očevu podršku. Njegova karijera počela je u kasnim sedamdesetim godinama, kada je postao član grupe “Južni vetar,” koju su činili neki od najpoznatijih narodnih muzičara tog doba. Njihov specifičan zvuk kombinovao je narodnu muziku sa elementima popa i orijentalne muzike, što je brzo osvojilo srca publike širom bivše Jugoslavije.

Prvi veliki hit Sinana Sakića bio je “Reci sve želje,” koji ga je lansirao među zvezde narodne muzike. Sledećih godina nizali su se hitovi poput “Lepa do bola,” “Hej otkad sam se rodio,” i “Janičar.” Njegova interpretacija i jedinstvena boja glasa izdvajali su ga od ostalih pevača i učinili ga legendom narodne muzike.Iako je postao poznat kroz “Južni vetar,” Sinan je ubrzo započeo i uspešnu solo karijeru. Njegovi albumi su bili među najprodavanijima, a pesme su postale evergrin hitovi. Posebno se izdvajaju pesme poput “Ej otkad sam se rodio,” “Miko druže moj,” i “Kraljica trotoara,” koje su i danas veoma slušane. Njegova muzika obuhvatala je teme ljubavi, tuge, i bola, što je Sinan interpretirao sa posebnom emocijom koja je publiku doticala direktno u srce.