Da li ste ikada razmišljali o efikasnoj upotrebi octa i omekšivača u domaćinstvu? Kada se bavimo čišćenjem, ulažemo napore da održimo dom čistim. Deterdženti su osnovni proizvodi koji igraju ključnu ulogu u postizanju željenog nivoa čistoće.

  • Unatoč tome, ne postižemo dosljedno ovaj cilj, budući da postoje određeni proizvodi koji ne uspijevaju učiniti podove sjajnima koliko želimo. Kako piše Portal razafolklorica, mješavina octa i omekšivača može pomladiti i najneuglednije podove, dajući im svjež sjaj. Naime, ovaj kućni lijek također služi za smanjenje rizika od poskliznuća i padova. Nadalje, kombinacija octa i omekšivača učinkovito poboljšava izgled dosadnih podova.

Jednostavnost pripreme je još jedna značajna prednost ovog rješenja, koja omogućuje uštedu vremena i troškova. Istražimo metodu za izradu ovog domaćeg sredstva za čišćenje podova. Potreban: Jedna kanta tople vode, jedan čep omekšivača i pola šalice bijelog octa. Postupak: U kantu dodajte toplu vodu zajedno s jednom kapom omekšivača i pola šalice bijelog octa.

  • Nakon temeljitog miješanja ovih sastojaka, otopina se može koristiti za brisanje podova. Preporučljivo je održavati redovitu rutinu čišćenja. Naime, ova domaća mješavina postupno će poboljšati izgled podova koji su s vremenom postali dosadni. Preporuke Kombinacija omekšivača i bijelog octa učinkovito surađuje kako bi poboljšala sjaj poda.

Kod tvrdokornih mrlja dopuštena je primjena sode bikarbone jer ona povećava učinkovitost čišćenja. U početku pod treba oprati sodom bikarbonom dok se mrlje ne uklone, a zatim ga obrisati otopinom octa i omekšivača. Ova se mješavina također može koristiti za čišćenje drvenih podova, što rezultira besprijekorno čistom i blistavom površinom. Važno je zapamtiti da ocat služi ne samo kao sredstvo za čišćenje, već i kao sredstvo za dezinfekciju.

  • Nadalje, kada joj se doda omekšivač, ova će kombinacija unijeti ugodan miris u cijeli unutarnji prostor. U kuhalo za vodu stavite vodu koja je dovedena do vrenja. Nakon toga dodajte mlaku vodu. Time je proces zaključen. U ovom trenutku, nastavit ćemo s ispiranjem pod ovom vodom.

Kupaonske pločice i podne pločice čiste se na isti način. Iako je rezultat blistava površina, treba uzeti u obzir još toga. Služi kao učinkovito dezinficijens i djeluje kao sredstvo odvraćanja od gmižućih insekata. Na primjer, ako netko naiđe na najezdu mrava unutar svog prebivališta, to je idealna situacija. Štoviše, budite uvjereni, ovo je rješenje znatno učinkovitije od komercijalno dostupnih proizvoda koji se nalaze u drogerijama.

  • Proslavljena, ali pouzdana metoda koju su nasljeđivale naše bake. Jednostavno obrišite pod jednom, postižući finiš koji podsjeća na ogledalo. Za svoje potrebe popločavanja također koristim tehniku ​​plutajućeg poda. Izvanredan koncept plutajućeg poda, kako mi je savjetovala Janka, neće me prevladati. Moj stan ima taman pod koji, kada je tijekom dana obasjan sunčevim zrakama, predstavlja značajan izazov.

Kupio sam renomirano sredstvo za čišćenje laminata, no na moju nesreću, pod je odmah nakon pranja postao zamrljan i nije pokazao nikakav sjaj. Nadalje, pojedinci zabrinuti zbog neugodnih mirisa mogu se smatrati neprikladnim za ovaj aranžman, jer ocat ostavljen u stanu ne emitira nikakav zamjetan miris.

  • Odmah ćete uočiti utjecaj na laminatne podove. Potrebna nam je narančina kora, iako se kao alternativa mogu koristiti kora limuna, limete ili mandarine. standardni bijeli ocat Postupak: Stavite kore u staklenu posudu i zatim ih prelijte bijelim octom. Zatvorite spremnik i ostavite ga na tamnom mjestu dva tjedna. Tradicionalno, stavim sredstvo za čišćenje u sudoper—otprilike dvije mjerice—i nastavim s postupkom pranja kao i inače. Treba paziti na sjaj, bez ikakvih mrlja, unatoč nedostatku specijalizirane tkanine.

Predlažem ovaj proizvod svima koji žele izbjeći troškove za lijekove. Dodatno, koristim razne vrste namještaja; jednostavno pretočite tekućinu u bočicu s raspršivačem radi praktičnosti. Može se miješati s destiliranom vodom u omjeru 1:1. Ova otopina za čišćenje pokazala se vrlo učinkovitom za čišćenje ogledala, prozora i cijele kupaonice. Osobito ga preporučujem osobama s plutajućim podovima u svojim stanovima.

  • Pozdravljam vaše dodatne savjete u vezi s održavanjem plivajućeg poda! Dodajte skromnu količinu jeftinog šampona za kosu u vodu za čišćenje. Podovi će pokazivati ​​sjaj poput ogledala i biti će bez mrlja. — Petra J. Imao sam rezerve prema čišćenju podova octom zbog njegovog mirisa.

Međutim, prijatelj mi je ponudio koristan prijedlog: dodavanjem nekoliko kapi eteričnog ulja koje preferiram u otopinu octa, neugodan miris mogao bi se ublažiti. Nakon što sam stavio nekoliko kapi u vodu s octom, otkrio sam da ne samo da je pod blistao, već je cijela kuća bila ispunjena ugodnim mirisom. Otprilike šest godina koristim ovo sredstvo za čišćenje podova i smatram ga izvanrednim.

  • Učinkovito čisti i ostavlja ugodan miris u cijelom stanu. Obično ga pripremam s tri litre vode odjednom, iako jedna litra može poslužiti kao prikladno polazište. Moja se formulacija sastoji od 1,2 litre vode, pomiješane sa 100 mililitara 42% alkohola, 100 mililitara octa, jedne žlice sode bikarbone, jedne žlice omekšivača i 100 grama standardnog sapuna za ruke.

Trljanjem dodajte sapun u vodu, a zatim sapunastu vodu prenesite u posudu za kuhanje. Zagrijte uz stalno miješanje dok se sapun potpuno ne otopi. Nakon što se otopi, maknite smjesu s vatre i ostavite da se ohladi prije dodavanja preostalih sastojaka. Smjesu pohranite u plastične boce, ali nemojte ih odmah puniti.

  • Za čišćenje upotrijebite jednu mjericu ove mješavine, slično kao što koristite standardna sredstva za čišćenje podova. Za ispiranje je koristila isključivo toplu vodu, popraćenu skromnim dodatkom omekšivača; kao rezultat toga, podovi u njezinu stanu odisali su ljepotom.