Svima nam je poznato kolko su sredstva za čišćenje u domaćinstvu često skupa,zato vam mi danas danas donosimo krattak sadržaj kako možete  smanjiti troškove pripremom kod kuće. Na primer, cena osvježivača za WC često je veća od njegove stvarne vrednosti, a zbog brze potrošnje, ne može se smatrati jeftinim proizvodom.

  • Ovaj će vam članak pružiti jednostavnu metodu koja vam omogućuje da znatno smanjite troškove povezane s osvježivačima za WC školjku. Pridržavajte se uputa navedenih u ovom vodiču dostupnom na YouTubeu. Potrebno je upotrijebiti tri žlice deterdženta za pranje rublja. Jedna žlica paste za zube s okusom mente. Jedna žlica tekućine za pranje posuđa. eterično ulje po želji Postupak: U početku ćemo prikupiti potrebne materijale. Nakon toga ćemo ga oblikovati u sfere. Dodajte deterdžent za pranje rublja u posudu.

Kombinirajte ga s pastom za zube, najbolje od mente. Nakon toga u posudu stavite deterdžent za pranje posuđa. Temeljito sjediniti sve komponente. Preporučljivo je dobiti jednoliku plastičnu tvar. Ako smjesa nije dovoljno gusta, preporučljivo je dodati skromnu količinu dodatnog praška za pranje rublja.

  • Ako se smjesa pokaže pretjerano suhom, preporučljivo je dodati malu količinu paste ili deterdženta. Osim toga, u ovu tvar možete ugraditi eterična ulja prema osobnim preferencijama, zajedno s daškom boje ako želite. Masu oblikujemo u kuglice ili druge oblike i slažemo na papir kako bi se olakšalo sušenje. Nakon intervala od otprilike trideset minuta, kuglice će se stvrdnuti i postati prikladne za upotrebu.

Gotove kuglice stavljamo u posudu osvježivača zraka koju smo zagubili, koristeći ih na potpuno isti način. Postavljen je na rub WC školjke, osiguravajući revitalizaciju armature sa svakim ispiranjem vode. Slijedeći ovaj pristup, bez napora se može dobiti proizvod koji je i učinkovit i ugodnog mirisa. Štoviše, to će vam donijeti znatno manje troškove!

  • Osvježivač za WC školjke na bazi gela Sve što je potrebno je ovaj umjetni viseći držač, koji ćete vjerojatno imati kod kuće, zajedno s nekoliko osnovnih sastojaka. Za samo deset minuta priprema je gotova; jednostavno ulijte otopinu u držač i vratite slušalicu. Ovaj postupak osigurava WC bez kamenca i koji odiše ugodnim mirisom. U našem kućanstvu prisutne su tri osobe, a povremeno i četiri kad nam se sin vrati iz internata; jedna doza je dovoljna za trajanje od tri do četiri tjedna.

Potreban nam je viseći držač za WC školjku, posebno dizajniran za višekratno doziranje gela za čišćenje. Sto mililitara vode Volumen od 25 do 30 mililitara tekućeg sapuna. Jedna čajna žličica kukuruznog škroba. Šest žličica limunske kiseline. Mali broj kapi eteričnog ulja, po mogućnosti ulja čajevca zbog njegovih antibakterijskih svojstava i učinkovitosti protiv gljivica i virusa, ili alternativno nekoliko kapi mirisnog ulja, ovisno o mirisu koji preferirate. Iako je upotreba prehrambenih boja dopuštena, ona ostaje potpuno neobvezna.

  • Postupak: Očekuje se da će ova količina dati približno četiri do pet doza, pri čemu će svaka doza trajati tri do četiri tjedna, kao što je gore navedeno. Cijena jedne doze je manja od 10 centi. Pripremite lonac i dodajte vodu, zajedno s limunskom kiselinom i škrobom, koje je prethodno potrebno pomiješati u maloj količini hladne vode kako bi se osiguralo pravilno otapanje.

Protresite i zapalite. Zagrijte i miješajte smjesu dok se ne pretvori u gelastu konzistenciju. Nakon što smjesa postigne željenu konzistenciju gela, treba je ukloniti s izvora topline. U ovom trenutku, po želji, možete dodati boju, zajedno s pet kapi ulja čajevca i mirisom po izboru. Tekući sapun ulijem u držač uz sredstvo, bilo da svaku komponentu stavim u zasebne dijelove ili ih kombiniram, pazeći da sredstvo bude prisutno u većem omjeru od sapuna.

Ponekad se u potpunosti odričem upotrebe sapuna; izbor je na kraju na vama. Time je naš proces završen; sada ćemo ga staviti u zdjelu, a ostatak spremiti u plastičnu bocu. Dobili ste idealnog pomoćnika po minimalnoj cijeni. Želimo vam puno sreće! Molimo pogledajte priloženi video vodič.