Svima jako dobro poznat kompozitor Saša Milošević, poznatiji kao Mare, već dugi niz godina zauzima važno mesto na muzičkoj sceni Srbije, gde je stekao reputaciju jednog od najuspešnijih muzičara. Iako je njegova karijera izuzetno javna i uspešna, o njegovom privatnom životu se malo zna, što ga čini još intrigantnijim.Mare je poznat po svojoj strasti prema muzici, koja je duboko urezana u njegov život, i njegovi hitovi i dalje privlače pažnju publike, čineći ga jednim od najuspešnijih kompozitora na ovim prostorima.

Mare je u skladnom braku sa Ksenijom Milošević, koja je od njega mlađa 14 godina. Njihova ljubavna priča izgleda kao bajka, jer se Ksenija, koja je talentovana violinistkinja i koncert-majstor “Beogradske filharmonije”, pokazala kao pravi oslonac u njegovom životu. Interesantno je da je Ksenija ćerka čuvenog pokojnog klarinetiste Bokija Miloševića, što dodatno naglašava muzičku tradiciju koja se nastavlja u njihovoj porodici.

  • Ovo nije Maretu prvi brak; 1998. godine prvi put je stao na ludi kamen i iz tog braka ima dva sina, Luku i Ognjena, koji su sada odrasli mladići od 24 i 19 godina. Iako se ljubav između njega i prve supruge ugasila, ostali su u korektnim odnosima zbog svojih sinova.

Mare je istakao da je Kseniju upoznao nakon što je učestvovao na Evrosongu, što se poklopilo sa krajem njegove prethodne emotivne veze. Govorio je o njihovom početku kao o nešto bojažljivom, ali punom emocija, i naglasio je koliko su ljubav i razumevanje pomogli da prevaziđu sve izazove.

  • Mare i Ksenija su zajedno od 2010. godine, a 2013. su se venčali u stanu koji im je poklonio Ksenijin otac. Njihov kum na venčanju bio je popularni glumac Andrija Milošević. Zanimljivo je da su njihovi sinovi iz prvog braka veoma bliski sa Ksenijom i kako uživaju u zajedničkom vremenu.

Kada je Ksenija bila u drugom stanju, želela je da dobije sina koji će voleti da se mazi, a ta želja joj se ispunila. Njihov sin Vanja postao je omiljen među starijom braćom, a Mare ističe koliko su mu njegovi sinovi iz prvog braka pomagali u brizi oko Vanje kada je bio beba. Ksenija je takođe priznala koliko joj je značilo iskustvo njenog supruga, jer je Vanja njoj prvo dete.

Pored ljubavi, ono što ih dodatno spaja jeste strast prema muzici. Mare je autor mnogih hitova koje su izveli poznati pevači, a često ističe da je njegov najveći uspeh pesma “Molitva”, koju je izvela Marija Šerifović. Ksenija, kao koncert-majstor Beogradske filharmonije, takođe doprinosi bogatstvu muzičkog nasleđa koje oboje stvaraju zajedno. Ova skladna porodica predstavlja savršen spoj ljubavi, razumevanja i umetničkog stvaralaštva, što ih čini inspiracijom mnogima.

BONUS TEKST

Med je jedinstven po tome što, ukoliko se pravilno čuva, nikada ne truli. Arheolozi su otkrili tegle meda u drevnim egipatskim grobnicama koje su bile stare preko 3000 godina i još uvek su bile jestive! Tajna dugovečnosti meda leži u njegovom sastavu. Med je visoko kiselkast i ima nisku vlažnost, što sprečava razvoj bakterija i plesni. Takođe, pčele dodaju enzim zvan glukoza oksidaza koji, kada se kombinuje sa vodom, proizvodi vodonik-peroksid, dodatno štiteći med od kvarenja. Još jedna zanimljivost je da su stari Egipćani med koristili ne samo kao hranu, već i kao sredstvo za balsamovanje i konzervaciju, verujući u njegova antiseptička svojstva.

Suve datule, s druge strane, su voće koje takođe može da traje veoma dugo bez kvarenja. Datule su jedna od najstarijih kultivisanih biljaka, uzgajaju se više od 5000 godina na Bliskom Istoku i severnoj Africi. Njihova dugovečnost potiče od visokog sadržaja prirodnih šećera i niske vlažnosti, što sprečava rast mikroorganizama. Zbog svoje izdržljivosti i bogatog nutritivnog sastava, datule su bile ključna hrana za nomadske narode koji su putovali kroz pustinje. Takođe, datule su izuzetno hranljive – bogate su vlaknima, kalijumom i vitaminima, pa su savršena energetska hrana za putnike.