Danas smo odlučili  s vama podijeliti trik kakao da vam veš iz mašine izađe čist i blistav.Pravilno pranje rublja zahteva pažnju kako biste izbegli uobičajene greške. Ako primetite mrlje na sveže opranom vešu ili odeća nema željeni miris, uprkos korišćenju deterdženta i omekšivača, moguće je da pravite jednu od čestih grešaka u pranju.

  • Prilikom dodavanja praška za pranje izravno u bubanj perilice, važno je voditi računa o količini rublja. Pretjerano opterećenje može spriječiti pravilno otapanje praha. Beki Murphy, poznata TikTok influencerica koja se proslavila svojim hakiranjem čišćenja, nedavno je dala uvide o ovoj temi.

U svom je videu istaknula čuđenje koje su mnogi gledatelji osjetili u vezi s ovom informacijom i napomenula da bi stavljanje pudera u za to predviđeni odjeljak moglo potencijalno oštetiti stroj. Beki tvrdi da je dodavanje praha izravno u bubanj učinkovitije jer pospješuje proces pranja – što rezultira boljim pjenjenjem vode, jačim mirisom i čišćom odjećom.

  • Iako neki komentatori potvrđuju korisnost ove metode, drugi sumnjaju u svrhu odjeljaka za prašak i omekšivač u perilicama rublja. Odlučite li se za ovaj pristup, imajte na umu da ne pretrpavate bubanj odjećom kako biste omogućili najbolje moguće otapanje deterdženta.

BONUS TEKST

  • Za proces biofermentacije u kiselom kupusu bitno je održavati stabilne temperature bez značajnih oscilacija. Teško je zamisliti zimu bez kiselog kupusa, pogotovo ako uzmemo u obzir esencijalna jela spravljena od njega koja krase naše stolove. Osim izvrsnog okusa, kiseli kupus nudi i izvanredne zdravstvene prednosti.

Služi kao izvrstan izvor vitamina C i K koji učinkovito jačaju imunitet tijekom zimskih mjeseci. Istraživanja pokazuju da jedenje samo 100 grama kiselog kupusa svaki dan može upola smanjiti rizik od prehlade. Da biste napravili najfiniji kiseli kupus, ne samo da je bitan pravilan odabir sastojaka, već je ključan i trenutak kada započinjete proces kiseljenja. Savjetuje se da je sredina listopada optimalno razdoblje za kiseljenje kupusa.

  • Za uspješnu biofermentaciju kiselog kupusa bitno je održavati stabilne temperature u rasponu od 18 do 21 stupanj bez značajnijih oscilacija. Idealno mjesto za skladištenje kupusa je podrum, gdje su temperaturne razlike minimalne, za razliku od uvjeta na balkonu.

U takvim vremenskim uvjetima kupus se kiseli bez napora i brzo, eliminirajući potrebu za žurbom u pripremi. Proces fermentacije kiselog kupusa obično traje do četiri tjedna, što znači da ako odlučite započeti ovaj proces krajem rujna, možete očekivati ​​da ćete uživati ​​u ukusnom kiselom kupusu do listopada ili početkom studenog.

DODATNI TEKST

Kava je omiljen napitak, no dr. Pamela Pecke upozorava da je važan način na koji je konzumiramo, osobito za one starije od 50 godina. Njezina preporuka uključuje i unošenje određenih začina. Nema sumnje da je kava među najomiljenijim pićima. Brojnim se pojedincima dan bez kave čini nezamislivim; međutim, mišljenja stručnjaka o ovoj temi su različita.

  • Dok neke studije pokazuju da kava može negativno utjecati na zdravlje, druga istraživanja ističu njezine potencijalne dobrobiti. Općenito, stručnjaci se slažu da umjerena konzumacija kave ne predstavlja nikakav problem; međutim, američki liječnik upozorava da se mora pravilno uživati.

Dr. Pamela Pecke, profesorica i autorica popularne knjige ‘The Hunger Fix’, ističe važnost unošenja cimeta u kavu, posebno za starije od 50 godina. Kada se konzumira umjereno i pravilno pripremljena, kava sa Shutterstocka ne predstavlja zdravstveni rizik. Cimet “Doktor objašnjava da cimet ima protuupalna i antimikrobna svojstva, te pomaže u regulaciji razine šećera u krvi.