Svakodne se susrećemo sa raznim izazovima a Kristina je bila pred najvećim.Današnja priča nas vodi kod Kristine Phillips koja  je danas uzor mnogima, ali nekada je bila poznata po tome što se suočavala s ozbiljnim zdravstvenim problemima zbog svoje težine.

  • Podrijetlom iz Mississippija, Christina je prije bila najteža žena na svijetu, a liječnici su joj morali izvaditi čak 20 kilograma sala samo s nogu. U svojoj mukotrpnoj borbi s pretilošću, Christina je dnevno unosila nevjerojatnih 7000 kalorija.

Zbog njezinog stanja nije se mogla suočiti sa svojim odrazom i dovela je do ozbiljnih problema s prehrambenim navikama. Dvije godine rijetko je izlazila van, a svaki korak bio je popraćen neodoljivim osjećajem nadolazećeg gušenja. Nakon što je u svojim dvadesetima dosegla težinu od 338 kg, Kristina je prepoznala nužnost promjene zbog sve većih zdravstvenih problema.

  • Njezin put transformacije odvijao se pred očima javnosti, a unatoč brojnim preprekama, uspješno je skinula nevjerojatnih 260 kg. Kristina je često govorila da se osjeća zatvorena u svom golemom tijelu. Često je svoje probleme pripisivala majci i tadašnjem suprugu Zachu, koji ne samo da su ugađali njezinoj ljubavi prema brzoj hrani, već su joj i omogućavali prejedanje. Christina je u jednom trenutku došla do svoje granice i odlučila potražiti liječničku pomoć.

Liječnici su je obavijestili da se tako značajna količina masnog tkiva može ukloniti samo kirurškim zahvatom, ali su naglasili da prije zahvata treba smanjiti težinu. Stoga je 2014. godine krenula u svoju nevjerojatnu transformaciju, uspješno skinuvši nevjerojatnih 243 kilograma. Kristina je privukla svjetsku pozornost svojim putem mršavljenja i transformacije, a postala je poznata nakon što je nastupila u američkom reality showu fokusiranom na žene teške preko 200 kilograma. Kasnije je rekla producentima serije: “Zarobljena sam u tijelu u kojem ne želim biti.

  • Prije desetak godina Kristina je operirala želudac, no to se pokazalo nedostatnim zbog velikih masnih naslaga koje su zahtijevale daljnje operativne zahvate. Prema izvješćima američkih medija, iz njezinih je nogu izvađeno 20 kilograma sala. Kristina je danas doživjela nevjerojatnu transformaciju. S težinom od 83 kilograma skinula je dvije trećine svoje nekada. Sada ponosna majka dva sina, rado dijeli svoje fotografije na društvenim mrežama.

Tijekom cijele trudnoće uspjela je spriječiti prekomjerno debljanje i sa sigurnošću može reći da je trijumfirala nad dosadašnjim izazovima. Kristina se bori s stalnom tjeskobom vraćanja na svoju prethodnu težinu, pa kad vidi da je dobila nekoliko kilograma, odluči se suzdržati od jela nekoliko dana kako se više ne bi osjećala zatvoreno zbog svoje težine. – Suzdržala bih se od jela nekoliko dana kad bih shvatila da se udebljala – priznaje Kristina. Bojala se da će opet biti zatvorena u svom domu i izgubiti kontrolu nad svojim životom.

  • Tijekom svog puta ka mršavljenju, nedostajala joj je istinska podrška njezina tadašnjeg supruga Zacha, a stalne svađe između njih samo su pojačavale njezinu tjeskobu. “Shvatila sam da je ovo moja bitka i da se ne mogu osloniti na Zaka”, naglasila je. Kako je na kraju postalo jasno, njezina se odluka o razvodu pokazala mudrom. Nedugo nakon toga otkrila je novog partnera s kojim sada radosno dijeli život.

Zajedno su izgradili prekrasnu obitelj, odgajajući dva dječaka i pružajući jedno drugom nepokolebljivu podršku. Ovako Kristina izgleda danas: Pretilost predstavlja višestruk i kritičan problem koji utječe na različite aspekte postojanja pojedinca. Ne treba ga smatrati samo kozmetičkim problemom, jer nosi duboke fizičke i psihičke posljedice. Pojedinci koji postanu pretili često se susreću s nizom zdravstvenih poteškoća, uključujući bolesti srca, dijabetes tipa 2, povišeni krvni tlak i respiratorne probleme.

  • Takve zdravstvene komplikacije mogu uvelike umanjiti kvalitetu života i dovesti do skraćenog životnog vijeka. Pretilost ne predstavlja samo fizički izazov, već nameće i psihički danak. Osobe koje se bore s viškom kilograma često se susreću s problemima poput niskog samopoštovanja i depresije. Osjećaji stigmatizacije i izoliranosti, često potaknuti društvenim normama i predrasudama, pogoršavaju njihovu emocionalnu patnju. To može stvoriti štetan ciklus u kojem emocionalna patnja rezultira prejedanjem, čime se pogoršava cjelokupno stanje.

Nakupljanje prekomjerne tjelesne težine često se pripisuje mješavini različitih elemenata, poput genetike, načina života i prehrambenih navika. Na primjer, čimbenici poput loše prehrane, nedovoljne tjelesne aktivnosti i stresa mogu uvelike utjecati na debljanje. Dodatno, društveni i ekonomski uvjeti su utjecajni; pristup hranjivoj hrani i mogućnosti za tjelovježbu nisu dosljedno dostupni u različitim zajednicama.

  • Suzbijanje pretilosti zahtijeva sveobuhvatnu strategiju koja uključuje promjene u prehrani, povećana razina tjelesne aktivnosti i podrška mentalnom zdravlju. Sudjelovanje stručnjaka, uključujući nutricioniste, trenere i terapeute, može uvelike pomoći pojedincima na njihovom putu prema mršavljenju i postizanju trajnih rezultata. Kroz dostatnu potporu i modifikacije svog životnog stila, brojni pojedinci mogu postići i održati zdravu tjelesnu težinu dok istovremeno poboljšavaju svoju ukupnu kvalitetu života.