Prema popularnom vjerovanju, slijedeći ove savjete, život će vam biti sladak kao “med i mlijeko”. Kako biste pozvali sreću u svoj dom, zadržite srebrni strani novčić kao privjesak, ali neka bude samo od srebra. Kako biste osigurali skladan tijek života, preuredite namještaj u vrijeme mladog Mjeseca.

  • Izbjegavajte odbacivanje djelomično pojedenog kruha ako želite zadržati svoju sreću. Čak ni ustajale ili pljesnive komade kruha ne treba bacati u stranu, jer to može dovesti do toga da bogatstvo napusti vaš dom. Poželjno ih je ponuditi životinjama ili pticama. Ako vas je sreća napustila, neophodno je posuti sol po svakoj prozorskoj dasci u vašem domu. Dopustite da ostane nesmetano dok se radost ponovno ne pojavi.

Nakon što se sreća vrati, morate pomesti sol (izbjegavajući izravan kontakt s rukama), staviti je u vrećicu i odnijeti daleko od svog prebivališta da je zakopate. Ako se spotaknete o desnu nogu, to znači da se približava nevolja. Da biste to spriječili, morate tri puta snažno lupiti desnom nogom o tlo, izjavljujući: “Idi u zemlju nevolje, daleko od mene.” Nasuprot tome, spotaknuti se o lijevo stopalo predviđa sreću.

  • Ako ustanovite da vas je sreća s novcem izbjegla, pokušajte staviti malo mahovine ispod svog tepiha kod kuće i uskoro biste mogli vidjeti priljev sredstava. Posudbe, posudbe i brojanje novca dopuštene su samo do podneva. Sudjelovanje u ovim radnjama tijekom večeri rezultirat će bez novca. Kad nekome poklanjate novčanik, važno je unutra staviti novčanicu ili kovanicu; na ovaj način će vaš poklon primatelju donijeti blagostanje, a novac će ostati u njegovom novčaniku.

Osim toga, povećat će se i vaše vlastito bogatstvo. Nakon zalaska sunca, ne savjetuje se prijenos novca izravno iz jedne ruke u drugu, jer to može dovesti do gubitka bogatstva. Umjesto toga, bolje je staviti novac na stol ili ga čak baciti na pod, dopuštajući primatelju da ga sam pokupi. Izbjegavajte odlaganje ključeva ili šešira na stol i suzdržite se od sjedenja na njima jer se vjeruje da te radnje prizivaju nesreću.

  • Kako biste spriječili probleme ako se ogledalo razbije u kući, očistite njegove krhotine vodom i zatim ih zakopajte u zemlju. Osim toga, ako je netko duže vrijeme bio bolestan u prostoriji u kojoj se ogledalo nalazi, ili ako je došlo do sukoba ili nekog nesretnog događaja, potrebno je očistiti ogledalo svetom vodom. Ako želiš izbjeći siromaštvo, glad i oskudicu, nikad ne ostavljaj nož zaboden u kruh.

Novac koji ste dobili kao sitniš pri kupnji soli ili kruha ni u kojem slučaju nemojte davati potrebitima, jer to može i vas dovesti do siromaštva. Osim toga, nemojte davati posljednju novčanicu koja vam je preostala u novčaniku. Nakon što nabavite novi novčanik, u njemu neko vrijeme čuvajte vrijedan zlatni nakit. To će privući bogatstvo i značajnu financijsku dobit.