Sada u svojim osamdesetima, Vlado Kalember djeluje markantnije nego ikad, a nekoć je stekao reputaciju ultimativnog zavodnika. Vlado Kalember bio je glavna ikona jugoslavenske glazbene industrije tog doba, obožavan i željen od strane mnogih žena. Odrastao i školovan u Zagrebu, u početku je imao strast prema slikanju. No glazbom se odlučio baviti pod utjecajem svojih djevojaka.

  • Dok su mu se žene divile, muškarci su mu zavidjeli. Uz Isoldu Barudžiju predstavljao je Jugoslaviju na Eurosongu 1984. godine. Osamdesetih godina prošlog stoljeća proslavio se hitovima poput “Ana”, “Nisam kockar” i “Vino na usnama”. Na vrhuncu popularnosti “Srebrnih krila” bio je zatrpan tisućama pisama, pošto su obožavateljice bile potpuno zaluđene njime, često padajući u nesvijest tijekom njegovih nastupa.

Izvještaji su ukazivali da je poštar u njegovoj ulici bio zadužen isključivo za dostavu njegove pošte, dok su drugi poštanski radnici rješavali korespondenciju za susjede. Vlado je doista bio izuzetan džentlmen koji nije želio otkriti koliko je žena osvojio, čak je tvrdio da se često osjeća usamljeno. Jedno vrijeme bio je u vezi s Lokicom Stefanović, članicom renomiranog plesnog sastava koji je podržavao Zdravka Čolića.

  • Vlado Kalember godinama je slovio za vječnog neženju i najzanosnijeg izvođača na pozornici, sve dok se 2006. nije vjenčao s 30 godina mlađom violončelisticom Annom Rutzner. Kasnije tog kolovoza dobili su sina. Nerijetko su dijelili pozornicu, a njihova skladna veza osporila je predviđanja tabloida koji su sumnjali u dugovječnost njihova braka zbog razlike u godinama.

Ipak, zadržali su izvanredan odnos i često zajedno odlaze na putovanja. Vlado je jednom prilikom primijetio: “Postoje mnoge zablude i predrasude, a jedna od njih je i predodžba da sam izniman zavodnik. Kad god bih s nekim popio kavu, ljudi bi automatski mislili da se radi o romantičnoj vezi. Često sam imao nekoliko više veza nakon završetka jedne veze, činilo bi se kao da sam imala 222. Ne izražavam nezadovoljstvo, ali to je na neki način bilo ‘zašiveno’ bilo dima, ali ne i vatre.

BONUS TEKST

Lavanda je ukras svakog vrta. Njegov karakterističan miris smiruje živce. Nadalje, češće privlači pčele u naš vrt, a istovremeno drži komarce podalje. Portal domekiogrodek nudi upute za prezimljavanje lavande kako bi osigurala obilan cvat u nadolazećoj sezoni. Zašto je ovo vrijeme idealno za presađivanje lavande? Lavanda se može uzgajati u posudama ili posaditi izravno u tlo.

  • Svake godine biljku premjestimo u svježi lonac kako bismo osigurali da dobije odgovarajuće hranjive tvari. Objasnit ćemo kako se brinuti za one koje su posađene u tlu. Kako možete znati kada je vrijeme za presađivanje lavande? Lavanda posađena u zemlju zahtijeva presađivanje svake 2 do 4 godine.

Ponekad biljka pokazuje da joj je ovaj tretman potreban prije nego što se očekivalo. Koji su znakovi da je lavandi potreban određeni pritisak? Ako lavanda ne cvjeta učinkovito i slabo raste, to znači da se biljka bori. Zato je za nju idealno odabrati svijetlo, sunčano novo mjesto. Budite oprezni jer se lavanda ne smije premještati dok je u cvatu. Bliži se optimalan trenutak za provođenje ovog postupka.

  • Kada je najbolje vrijeme za premještanje biljaka lavande? Sada je idealan trenutak za preseljenje biljaka lavande. Idealno vrijeme za izvođenje ovog postupka je nakon što ljetni cvjetovi uvenu i biljka je orezana.

Savršen trenutak su rani dani jeseni koja se polako približava. Optimalno vrijeme za presađivanje lavande je rujan ili listopad, prije dolaska prvog mraza. Ako zahvat ne možemo provesti u tom roku, pametnije bi bilo odgoditi presađivanje do proljeća. Prije sadnje lavande važno je pripremiti pravu vrstu tla za njezin rast.